تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن شوخ و شنگ است و منافق اخمو و عصبانى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830709412




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روزی برای فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


روزی برای فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای استان‌ها > اردبیل -
۲۳مرداد در تقویم رسمی کشورمان به نام « روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای » نامیده شده است .

محمدرضا نوذریان*- این نامگذاری ، فرصت مناسبی برای اندیشیدن چندباره درباره ابعاد گوناگون موضوع و تلاش بیش تر برای احیا و ترویج روحیه جوانمردی و منش رادمردی در جامعه امروزی ما که با مشکلات گوناگون اخلاقی و بعضا با غربت معنویات مواجه است به شمار می رود . ضرورت بهره گیری حداکثری از این گونه فرصت ها زمانی بیش تر آشکار می شو که بدانیم پیشینیان ما چگونه در روزگار باستان، پدیدآورندگان فرهنگ و ادب گسترده و گران مایه‌ای بودند که امروز نیز بخشی از آن را به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم در بطن مفاهیم نهفته در ادب دیرپای فارسی در دسترس داریم .
مفاهیمی که درباره ادب پهلوانی مردم ایران در آثار فاخری چون خدای نامه فردوسی به چشم می‌خورند همه و همه ، ارزشمند بودن جوانمردی در این کشور کهن وتاریخ ساز را نمایان می کنند چراکه مردم این سرزمین دیرین ، نه تنها بر پایهٔ رفتارهای تاریخی بلکه در همسویی با اسطوره‌های خویش ، ناتوانی وسستی را کاستی و نقصان بزرگی می دانستند و به پهلوانی و توانمندی جسمی ، احساس نیاز می کردند تا به دستور زرتشت ، خود را برای یاری اهورا مزدا در چالش با اهریمن ، تنومند و پرتوان سازند. در این راستا حماسه سازی ها ، گزارش زندگی و کارنامه برخی شهریاران و پهلوانان روزگاران کهن مانند گرشاسب ، جمشید، هَوم و فریدون که در کارزاری سهمگین بر ضَحاک ماردوش پیروز شد و به تباه‌ کاری اهریمنی او پایان داد ازجمله رخدادهای حاوی روحیه جوانمردی، مردمداری و پهلوانی هستند که در ادبیات ملی ما به چشم می‌خورند..
علاوه بررادمردی و فرهنگ پهلوانی ، اهمیت ورزش نیز از دیرباز درادبیات بی کران فارسی مورد توجه قرار گرفته و درمتون گوناگون ادبی از جمله متون حماسی، بارها از ورزش و تحرک جسمانی سخن به میان آمده که می تواند نشانه ای از محبوبیت ورزش در بین ایرانیان باشد.
از برخی آثار ادبی ، این گونه بر می‌آید که نیاکان ما به ضرورت دفاع نظامی به طور ویژه توجه داشتند و بنابراین باهدف آماده نگهداشتن جسم و روح خویش برای مقابله با حمله احتمالی دشمنان ، در هر فرصت ممکن به ورزش هایی که در فنون جنگی ریشه داشتند می پرداختند . بدین گونه تردیدی باقی نمی ماند ورزش و انجام حرکت های پهلوانی جزو فعالیت های مهم درایران کهن بوده و جامعۀ آن زمان ، ارزش خاصی برای قدرت بدنی و شجاعت روحی رزم آوران قایل بوده است.
در کنار این ، مرد تکرار ناپذیر ادب حماسی ایران و جهان حکیم ابوالقاسم فردوسی هم که بخشی از کتاب سترگش شاه نامه را به مقوله های پهلوانی اختصاص داده ، نه تنها با سرودن ابیاتی مانند «ز نیرو بود مرد را راستی / زسستی کژی زاید و کاستی» گرایش باطنی خود و اهمیت پرداختن به ورزش در فرهنگ ایرانی را یادآوری نموده بلکه در شرح حال افرادی مانند «رستم»، « سهراب‌ « ، « سیاوش‌ « ، «آرش کمان گیر» و... ورزش‌های متداول آن زمان نظیر «کشتی» ، «تیراندازی» ، «سوارکاری» و... را نیز به مخاطبان ‌شناسانده است.
با نگاهی به آیین های پهلوانی و زورخانه‌ای که از گذشته های دور در گستره تاریخی و فرهنگی ایران رواج داشته‌ و با پیگیری کشورمان در فهرست میراث معنوی یونسکو به ثبت بین المللی رسید و درعنوان تعلق گرفته به ۲۳ مرداد هم مورد امعان نظر بوده ، در می یابیم آداب و سنن ورزش پهلوانی یا باستانی با پیروی از منش پهلوانان و دلاوران افسانه‌ای تاریخ قبل از اسلام ایران و نیز تاسی ازسیره تابناک اسدالله الغالب ، علی (ع ) طراحی و تعیین شده اند تا ماهیت مروت و جوانمردی را با استفاده از ابزارهایی چون شعر که ارتباط ادبیات و ورزش را نشان می دهد در ورزش کاران و عموم مخاطبان بر‌انگیزد.
بااین پیشینه پرافتخار و آمیخته با ارزش هایی مانند مردانگی ، غیرت ، پهلوانی و رزم آوری، امروز همه آنانی که به تعالی جامعه خویش و تضمین سلامت آینده فرزندان شان می اندیشند باید هم با نگاه به سابقه و هویت تاریخی و فرهنگی خود و هم با توجه به تاکیدات دینی ، برای زنده کردن جوانمردی به عنوان اهرمی اثرگذار در کاستن از معضلات اخلاقی ، خشونت های اجتماعی و... همت ورزند و فراموش نکنند که در غیر این صورت ، خیلی زود دیر خواهد شد.
شاید آموزش صحیح و‌ ترویج ادبیات غنی فارسی - این سرمایه فرهنگی ، معنوی و چندهزارساله ما - یکی از بهترین راه های تحقق این مهم در جوامع باشد. مدرس دروس ادبیات فارسی در دانشگاه*

کلید واژه ها: استان اردبیل -




چهارشنبه 7 مرداد 1394 - 12:53:22





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن