واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: رشتههای کم تقاضایی که آینده شغلی خوبی دارند
مهمترین معضل هر کشور در بخش اشتغال و بازار کار، بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی است. اینکه بگویم کدام رشته دانشگاهی پردرآمد است، درست نیست.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در شرایط فعلی مسائل مربوط به بیکاری تقریبا در تمامی رشتههای دانشگاهی وجود دارد.
در دو دههی پیش که خانواده ها فرزندان خود را تشویق به ادامه تحصیل در دانشگاههای کشور میکردند، هیچوقت فکر نمیکردند که در آیندهای نه چندان دور تحصیلات دانشگاهی به معضلی برای ورود جوانان به عرصهی اجتماع تبدیل خواهد شد.
به این ترتیب مهمترین معضل فعلی هر کشور در بخش اشتغال و بازار کار بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی است که عموما پس از فراغت از تحصیل و آماده شدن برای ورود به عرصه کار تولید با مشکلات جدی مواجه است.
برای انتخاب رشته دانشگاه بسیاری از افراد به آینده شغلی و بدست آوردن کار پس از پایان تحصیلات میاندیشند.
در این خصوص حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش اظهار کرد: این که بگویم کدام رشته پر درآمد و پر طرفدار است درست نیست. ممکن است یک نوع رشته در شهری پر طرفدار باشد و برای آن شهر مفید واقع شود اما در شهری دیگر چنین نباشد.
وی افزود: دلیل اصلی این که بعضی رشتهها کمتر انتخاب می شوند، این است که در برخی از کد رشته محلها داوطلبان محل های این رشته را قبول ندارند. در صورتی که شاید همین رشتههای کم تقاضا میتواند آیندهی شغلی خوبی را به دنبال داشته باشد.
رشتههای کم متقاضی در دفترچه انتخاب رشته
در گروه آزمایشی علوم انسانی رشتههای زبان و ادبیات فارسی، جغرافیا، الهیات، معارف اسلامی مدیریت علوم تربیتی، علوم سیاسی از جمله رشتههای کم متقاضی هستند.
در علوم تجربی رشتههای زیست شناسی، شیمی، مهندسی ، علوم کشاورزی، منابع طبیعی، مهندسی آب و خاک، مهندسی مدیریت آبادانی روستا و در رشتهی ریاضی و فنی نیز به رشتههای کاردانی اختصاص دارد.
در همین راستا احمدی معاون پژوهش وزارت علوم نیز گفت: روند افراد برای انتخاب رشتههای دانشگاهی خود متفاوت است .
وی افزود:در سال های گذشته رشته هایی همچون برق، کامپیوتر از لحاظ اقتصادی پر طرفدار بود اما امروز، رشتههایی همچون مهندسی پتروشیمی، مهندسی نفت، مهندسی معماری جزو پر متقاضی ترین رشتهها از لحاظ اقتصادی و کسب درآمد محسوب میشود.
احمدی در ادامه گفت: در بعضی مواقع هم انتخاب رشتههای دانشگاهی به خاطر رشد علم، ارتقاء و جایگاه آن ها در اجتماع است تا بتوانند در خارج از کشور با استقبال خوبی مواجه شوند.
وی در پایان گفت: افرادی هم هستند که رشتهی دانشگاهی خود را براساس موقعیت اجتماعی آن کار انتخاب میکنند قطعا این انتخاب، انتخاب مطلوبی نیست و داوطلب نمیتواند رشته علمی خوبی داشته باشد. دانشجو باید بر اساس علاقه و کسب شغل مناسب در دانشگاههای برتر فعالیت داشته باشد.
گزارش از نسیم آقایی
انتهای پیام/
۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]