واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کشاورزان بروجردی از تاخیر در پرداخت پول گندم گلایه دارند بروجرد- ایرنا- کشاورزان بروجردی که گندم برداشت شده خود را به شرکت غله یا تعاون روستایی شهرستان تحویل داده اند از تاخیر در پرداخت پول محصول خود گلایه دارند.
به گزارش ایرنا با توجه به آغاز فصل برداشت گندم از یک ماه پیش در شهرستان بروجرد، کشاورزان به تدریج گندم برداشت شده خود را به شرکت غله و تعاون روستایی شهرستان تحویل می دهند.
این کشاورزان قرار بود پول گندم خود را در مدت زمان کوتاهی از طریق سامانه پرداخت گندم بانک کشاورزی دریافت کنند ولی متاسفانه این روند به کندی صورت می گیرد.
یکی از کشاورزان بروجردی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: کشاورزی که گندم خود را با زحمت فراوان تولید و به سیلوها و مراکز خرید گندم مانند تعاون روستایی تحویل می دهد انتظار دارد پول آن را به روز دریافت کند.
محمد شاهوردی افزود: گندم تولیدی تا قبل از تحویل به سیلو هزینه هایی از جمله حمل بار دارد لذا پرداخت سریع پول گندم های خریداری شده توسط شرکت غله و تعاون روستایی ضروری است.
وی اظهار کرد: برخی کشاورزان که توانایی پرداخت هزینه های حمل بار را ندارند گندم خود را با قیمت پایین تری به واسطه ها و دلالان می فروشند.
به گفته وی دلالان و واسطه ها این روزها به زمین های کشاورزی مراجعه و همان جا گندم کشاورزان را خریداری می کنند که این کار برای کشاورز بسیار راحت تر است.
وی افزود: مسوولان شرکت غله باید قدر کشاورزانی را که گندم خود را به آنها تحویل می دهند بدانند و پول آنها را هرچه سریعتر پرداخت نمایند.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان لرستان با اشاره به پرداخت پول گندم از طریق سامانه بانک کشاورزی گفت: با پیگیری هایی که از طریق استانداری لرستان صورت گرفته قرار است پول گندم کشاورزان لرستانی ظرف امروز و فردا پرداخت شود.
فرشاد بهاروند در خصوص کیفیت گندم های خریداری شده گفت: مولفه هایی مانند رطوبت، افت مفید و غیرمفید، سن زدگی و غیره برای تعیین کیفیت این گندم ها در نظر گرفته شده است.
وی تعیین کیفیت برای گندم های خریداری شده را در افزایش انگیزه کشاورزان برای بالابردن میزان کیفیت محصولات موثر خواند و افزود: نیروهای مجربی برای تعیین دقیق میزان کیفیت محصولات در آزمایشگاه های استان بکار گرفته شده است.
بهاروند با تاکید بر استمرار بازرسی ها و نظارت به امر خرید گندم گفت: 17 بازرس برای حفظ و صیانت از بیت المال و جلوگیری از بروز هرگونه مشکل احتمالی از جمله تخلیه محموله ها بکار گرفته شده است.
وی ظرفیت ذخیره سازی گندم در سیلوهای استان لرستان را 563 هزار تن عنوان کرد و افزود: 205 هزار تن از این مقدار مربوط به بخش دولتی و 358 هزار تن مربوط به بخش خصوصی می باشد.
وی اظهار کرد: بخش های خصوصی و دولتی دارای انبارهای مکانیزه و سیلوهای فلزی و بتنی هستند که استانداردهای قابل قبولی در زمینه نگهداری گندم دارند.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان لرستان افزود: در حال حاضر، 190 هزار تن سیلو و انبار مکانیزه در حال ساخت در استان وجود دارد که مربوط به بخش خصوصی می باشند.
وی به افزایش قیمت خرید گندم در سال جاری اشاره کرد و گفت: قیمت خرید تضمینی گندم معمولی با احتساب چهار درصد افت مفید و 2 درصد افت غیرمفید 11 هزارو 550 ریال و گندم دوروم به احتساب همین افت 11هزار و 880 ریال می باشد که نسبت به سال گذشته 10 درصد افزایش داشته است.
وی اضافه کرد: واریز پول گندم به کشاورزان طبق زمانی که گندم تحویل داده اند انجام می شود.
رییس اداره تعاون روستایی بروجرد نیز گفت: تعاون روستایی بروجرد به صورت مجزا اقدام به خرید تضمینی گندم کشاورزان شهرستان بروجرد کرده و تاکنون 19 هزارو 500 تن گندم از کشاورزان خریداری کرده است.
محمد حسن نوابی افزود: فهرست اسامی کشاورزانی که گندم خود را تحویل تعاون روستایی می دهند روزانه به بانک کشاورزی ارسال می شود.
وی اظهار کرد: کشاورزانی که تا 11 تیرماه گندم تحویل داده اند پول خود را از بانک کشاورزی تحویل گرفته اند.
15 هزار و 600 هکتار از 60 هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی شهرستان بروجرد به کشت گندم آبی و دیم اختصاص یافته است که 10 هزار هکتار از آنها آبی و مابقی دیم می باشند.
7190/3022
03/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]