واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به بهانه روز خبرنگار شهید صارمی خون نگاری از تبار حق جویان بروجرد- ایرنا- شهید محمود صارمی خون نگاری از تبارحق جویان بود؛ پیکر گلوله باران شده او از دیاری آمد که خون سیاه قرون وسطایی در گنداب عروق طالبانی جاری است.
شهید صارمی از جمله خبرنگاران پرتلاش و آزاده ای بود که از حضور در خطرناک ترین میدان ها ترسی نداشت و باوفاداری به رسالت خویش، خط سرخ شهادت را برگزید تا عظمت «نون والقلم» را به ما نشان دهد.
شهید صارمی رسالت خبرنگاری را با خون خود آبیاری کرد و حیات تازه ای به آن بخشید و آزادگی و عظمت نون والقلم را در عرصه اطلاع رسانی معنا بخشید.
محمود صارمی در هفتم خرداد ماه سال 1347 در شهرستان بروجرد متولد و در سال 1367 در کنکور سراسری رشته علوم انسانی دانشگاه تهران پذیرفته شد و دوران تحصیلات دانشگاهی خود را در سخت ترین شرایط زندگی با کارکردن جهت امرار معاش و تامین هزینه های تحصیل طی کرد.
وی در دوران تحصیل در دانشگاه بنا به وظیفه و احساس مسوولیت از طریق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران به جبهه های کردستان، حلبچه و جنوب خرمشهر اعزام و 17 ماه در این جبهه ها در کنار سایر رزمندگان اسلام به دفاع از کیان و تمامیت ارضی ایران اسلامی پرداخت.
شهید صارمی در سال 1371 با داشتن دانشنامه کارشناسی در سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی استخدام شد و به عنوان کارشناس متون خبری فعالیت خود را آغاز نمود.
شهید صارمی با پشتکار فراوان در حین اشتغال در خبرگزاری، تحصیلات خود را در دوره کارشناسی ارشد ادامه داد و در سال 1374 موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه شهید بهشتی در رشته جغرافیای انسانی با گرایش روستایی شد.
وی در 26دی ماه سال 1375 به عنوان مسوول نمایندگی خبرگزاری جمهوری اسلامی راهی افغانستان شد؛ زمانی که این کشور درگیر جنگ های داخلی بود و به خوبی می دانست در این سرزمین آشوب زده خطر به اسارت درآمدن و حتی شهادت وجود دارد اما برحسب وظیفه، رسالت و تکلیف این راه را انتخاب کرد.
وی با تنها سلاح خود که ایمان و قلمش بود در آن وضعیت بحرانی کشور افغانستان توانست از یک سو مظلومیت مردم ستمدیده، زجر کشیده، بی دفاع و بی گناه این کشور بویژه مردم مزار شریف و از سوی دیگر جنایات گروه ضد بشری، متحجر و خائن طالبان را به طور صریح و سالم به گوش جهانیان برساند.
شهید صارمی حدود 20روز قبل از سقوط مزار شریف و شهادت در افغانستان دچار بیماری آپاندیس شده بود که با مشکلات فراوان و تلاش و پیگیری دوستانش شبانه به دکتر رفت و در محیطی کاملاً غیر بهداشتی بدون امکانات، نور کافی و برق تحت عمل جراحی قرار گرفت.
بعد از گذشت دو روز از این جراحی به ایران اعزام شد ولی با وجود طی کردن دوران نقاهت در تهران، پس از به اوج رسیدن جنگ افغانستان بنا به احساس مسوولیت شرعی و حرفه ای کار خبرنگاری دوباره در تاریخ چهاردهم مرداد 1377 از طریق ایرنا به کشور افغانستان و محل کارش مزار شریف اعزام شد و پس از سه روز یعنی 17مرداد ماه خبر سقوط مزار شریف و به خاک و خون کشیدن و قتل عام زنان، مردان و کودکان بی گناه را به ایران و سراسر جهان مخابره نمود.
بعد از آن شنبه سیاه دیگر کسی نبود تا خبر شهادت و یا به اسارت درآمدن او و 9دیپلمات و پرستوی عاشق، غریب و بی گناه را که در زیر زمین کنسولگری ایران با بی رحمی تمام توسط پیشرفته ترین سلاح های آمریکایی به رگبار مسلسل بسته بودند به دنیا مخابره نماید.
آری سرانجام پیکر گلوله باران شده صارمی از دیاری آمد که خون سیاه قرون وسطایی در گنداب عروق طالبانی جاری است.
17 مردادماه به عنوان سالروز شهادت شهید محمود صارمی و روز خبرنگار در تقویم ایران اسلامی نامگذاری شد.
* آمنه صارمی خبرنگار ایرنا دفتر بروجرد
6052/3022
12/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]