تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نماز دژ محكم خداوند رحمان و وسيله راندن شيطان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838137897




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مینوی خرد یک عمر پهلوانی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مینوی خرد یک عمر پهلوانی شهرکرد-ایرنا-پهلوانی از همان ابتدا به معانی مردانگی بوده است ، نه مرد بودن ،بلکه مردانگی به مفهوم فتوت و جوانمردی است.


گاهی پهلوانان ایرانی از دل اسطوره های ادبیات، آن هنگام که حماسه می آفریندند،با کوه ها و بلند مرتبه ترین نقاط ایران زمین قیاس می شدند.
رسم پهلوانی، آیین داش مشتی نبود، بلکه آیین خردمند و خردورز بوده است که هر کس خردمندتر بود ،پهلوان همه میادین قلب ها لقب می گرفت.
دورانی که پهلوانان برای مقابله با هجوم مغول ها ،قد علم کردند و گرزه و شمشیر برداشتند ،هرگز کسی تصور نمی کرد در بین این پهلوانان ، زنان نیز در برابر دشمنان ، پا به پای مردان حرکت کنند.
پهلوانی نه به زور بازو ،که به غیرت عقلانی بود ،چه این که تعدادی از پهلوانان در دوره ای از تاریخ با غیرت عقلانی خویش در برابر ظلم و ستم ایستادند.
از طیب حاج رضایی تا مهدی عراقی گرفته و تا جوانمردان جوانی که بی نام و نشان بودند ،برای ایستادگی در برابر ظلم و جور و تجاوز دشمن به راحتی از جان خویش گذشتند.
تمدن ایران همواره با نام پهلوانان خویش عجین بوده چه این که شاهنامه به عنوان شناسنامه ادبیات ایران سرشار از رشادت پهلوانانه است.
در اصل پهلوانی، رادی و بخشندگی است و فردوسی رادی و درستی را شکل شناسی پهلوانان اساطیری خود می داند که ˈ همه مردمی باید آیین تو / همه رادی و راستی دین توˈ و این پهلوانی و عیاری،در خون ایرانی ها بوده است.
در کتاب ˈ مینوی خرد ˈ برای جوانمردی سه اصل خرد، درستی و رادی به عنوان ویژگی بارز یاد شده و در این کتاب جوانمردی مترادف با پهلوانی همراه با خرد و عقل نه فقط زور بازو است.
عنصر العمالی در کتاب خویش ویژگی های جوانمردی را نخست ˈخرد و داناییˈ ، و بعد نیز ˈ راستی ˈ و سوم ˈ مردمی ˈ بر می شمارد و آنها را از نشانه های رادمنشی و جوانمردی و عیاری می داند.
ˈعبدالرزاق کاشانیˈ در کتاب فتوت نامه نیز جوانمرد را انسانی آزاده و نیک سرشت می داند معتقد بود،ˈ برای رسیدن به کسوت جوانمرد باید راه های دشواری را طی کرد تا بر دیو نفس فائق و پیروز شدˈ.
برای رسیدن به کسوت جوانمردی در نزد ایرانیان سه اصل مهم ˈشریعتˈ، ˈطریقتˈ و ˈحقیقتˈ طی می شود تا جوانمردی و بخشندگی پا بگیرد.
یک محقق جامعه شناسی می گوید:فرهنگ پهلوانی از چهار هزار سال پیش در برخی متون کهن وجود داشته اما در هر دوره تاریخی ، به اسم و رسمی خاص شناخته می شد.
متیرا بهروز ،روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا در شهرکرد افزود: البته در هر دوره ای در باره پهلوانان غلو و اغراق نیز می شد و حتی مردم ، وصف پهلوانان را در حد اسطوره و افسانه های غیر قابل تصور و دست نیافتی نیز بیان می کردند.
به گفته وی،به دلیل این که وسایل ارتباط جمعی در بین مردم رواج نداشت و بسیاری از مردم تنها اسم پهلوانان را شنیده بودند و تصویری از صورت او در ذهن نداشتند،تعدادی از نوچه های رانده شده از سوی پهلوانان در طول تاریخ،خود را در شهرهای دیگر به نام پهلوان اصلی جا می زدند و برای خود جای پا و جایگاه می ساختند.
وی گفت:از دیر باز، پهلوانان بازوبند بسته،جایگاه ویژه‏ای در بین مردم داشته‏اند و گاهی پهلوانان ملجا و پناهگاه مردم نیز می شد.
به گفته وی،تاریخ زورخانه ها نیز به 700 سال قبل باز می گردد و نخستین پهلوانی که زورخانه را برای همگرایی پهلوانان بنا کرد،پوریا ولی بود.
بهروز یادآور شد:پهلوانان دو دوسته بودند،پهلوانان شاعر و پهلوانان میدانی،که گاهی در بین پهلوانان شاعران و افراد مکتب رفته ، نیز افرادی وجود داشتند،قمه و شمشیر با خود حمل نکنند،که گاهی از سوی نوچه های پهلوانان میدانی ،مورد عتاب قرار می گرفتند.
به گفته وی،پهلوانان در مسیر ردا منشی و بزرگی گاهی از خانواده خود هم می گذشتند ،ولی در نهایت پهلوانانی که به مولا علی علیه السلام اقتدا می کردند ،نزدیک تر افراد نزد مردم بودند.
به گزارش ایرنا،دوازدهم مردادماه روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای است و فرصتی برای نگرشی جامع به این فرهنگ تمام ایرانی و عیاری است.
2097



12/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن