تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس رابطه اش را با خدا اصلاح كند، خداوند رابطه او را با مردم اصلاح خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803287062




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جذب سرمایه و فاینانس در دوران پساتحریم در دستور کار دولت باشد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک استاد دانشگاه: جذب سرمایه و فاینانس در دوران پساتحریم در دستور کار دولت باشد تهران - ایرنا- تحلیلگر اقتصادی و استاد دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به سفر این روزهای هیأت های متعدد و مختلف اقتصادی و تجاری اروپایی به ایران، گفت: این هیأت ها بیشتر به منظور فروش کالاهای تولیدی خود و نه سرمایه گذاری به کشور وارد می شوند و در این شرایط، جذب سرمایه و فاینانس در دستور کار دولت باشد.


سعید لیلاز در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: مهمترین وظیفه دولت در حوزه اقتصاد در دوران پساتحریم، دروازه بانی از اقتصاد ملی و منابع ارزی کشور است؛ به طوری که منابع ارزی کشور به سادگی هزینه نشود.
وی ورود منابع ارزی بلوکه شده ایران در دوران تحریم ها را آخرین فرصت توسعه اقتصادی - اجتماعی کشور توصیف کرد که برخلاف تصورات عمومی مبلغی پایین بوده و حدود 30 میلیارد دلار است، گفت: اگر این پول ها صرف ورود کالاهای مصرفی و در نتیجه ضربه زدن به تولید، اشتغال و درآمد ملی شود برای دولت بسیار گران تمام می شود؛ براین اساس، مهمترین وظیفه دولت در این شرایط جلوگیری از ورود کاهالای مصرفی و حتی واسطه ای خارجی و تنها واردات مهمترین نیاز های کشور و کالاهای سرمایه ای است.
لیلاز اظهار داشت: بسیار متاسفیم که برخلاف هشدارهای ارائه شده از سوی اقتصاددانان و کارشناسان، اقتصاد ایران خود را از نظر سیستمی و ساختاری آماده مواجهه با دوران پساتحریم نکرد و بطور نمونه هنوز بازار رانت خواری و حضور دولت در اقتصاد پر رنگ است.
وی دو نرخی بودن ارز و قیمت حامل های انرژی را از جمله مصادیق رانت های موجود در اقتصاد ذکر و تصریح کرد: قبل از برداشته شدن و حذف یکباره تحریم ها باید قیمت دلار تک نرخی شود و قیمت حامل های انرژی از جمله قیمت خوراک مواد اولیه کارخانجات فولادسازی و پتروشیمی رانت زدایی و پس از آن منابع ارزی به سمت کالاهای سرمایه ای و محصولات و مواد اولیه ای که بیشترین ارزش افزوده را ایجاد می کنند، هدایت شود.
استاد اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: تجربه 10 ساله دولت های نهم و دهم و سالهای پیش از آن ثابت کرد اقتصاد ایران با مشکل سرمایه مواجه نبوده و کمبود سرمایه در اقتصاد کشور افسانه ای بیش نیست؛ چرا که طی تمام این سال ها دیدیم و شاهد بودیم صدها میلیارد دلار پول به اقتصاد کشور تزریق شد اما در مقابل این اقتصاد بیمار رشد بسیار پایینی را تجربه کرد و ثابت شد مشکل اقتصاد سخت افزاری، سیستماتیک و مدیریتی است نه سرمایه.
وی هشدار داد: باید در نظر داشت صادرات نفت ایران در سال جاری تنها یک پنجم صادرات نفتی در سال 90 خواهد بود و در سال آینده نیز حتی اگر صادرات نفتی مان دو برابر شود درآمدهای نفتی 15 تا 20 میلیارد دلار کمتر از بدترین سال تحریم ها خواهد بود و این نکته ای است که همگان باید به آن واقف باشند.
این تحلیلگر اقتصادی با بیان آنکه دوران ضیافت نفتی ایران به پایان رسیده و ارزشمندترین فرصت توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور را از دست دادیم، تصریح کرد: اعمال انضباط شدید بر منابع ارزی و در پیش گرفتن سیاست خسیسانه و سختگیرانه در هزینه کرد دلارهای بلوکه شده وارده به کشور، باید طی روزها و ماه های آینده در دستور کار دولت باشد.
وی با اشاره به سفر این روزهای هیأت های متعدد و مختلف اقتصادی و تجاری اروپایی به ایران، یادآور شد: این هیأت ها بیشتر به منظور فروش کالاهای تولیدی خود و نه سرمایه گذاری به کشور وارد می شوند و به جز حوزه نفت که حوزه سرمایه گذاری و فاینانس است، در سایر حوزه ها برای فروش کالاهای نهایی خود وارد عرصه شده اند.
لیلاز با تاکید بر لزوم جذب سرمایه به صورت مستقیم و فاینانس در این شرایط از سوی دولتمردان، خاطرنشان کرد: بازار ناموس ملی اقتصادی کشور است و باید بسیار از آن مراقبت کنیم که هرگونه خدشه در آن، خدشه به تولید، اشتغال داخلی و درآمد ملی را به دنبال خواهد داشت.
اقتصام (4) 3065**1558



12/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن