واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: توقف تولید، بهای کاهش تورم به 15 درصد است/ ساختارهای اقتصادی واردات روانتر است تا تولید
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: خروج از رکود در این مقطع اگر جدی گرفته نشود اعلام خطر خواهیم کرد و اگر امروز دولت تورم را به 15 درصد کاهش داده به بهای توقف تولید بوده است که اصلا نمیتواند چارهساز باشد.
رضا رحمانی در جمع فعالان صنعتی استان آذربایجانشرقی اظهار داشت: طی سالهای گذشته سیاستهای اقتصادی ما طوری تدوین شده است که ساختارهای اقتصادی ما به جای اینکه تسهیل کننده تولید باشد روان کننده واردات است.
وی افزود: در طول چندین سال گذشته سیاستهای پولی، بانکی، واردات و صادرات ما باید برای حمایت از تولید داخل تنظیم میشد تا الباقی امور خود را با این سیاستها هماهنگ کنند که تاکنون چنین نبوده است. نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی: ایران یک کشور نوظهور صنعتی است و بنده در طول دوران نمایندگی خود که سه دولت را تجربه کردهام متوجه شدهام دولتها وقتی با مشکلات متعدد اقتصادی کشور مواجه میشوند به تدریج دچار روزمرگی میشوند چرا که ما هنوز راهبرد مناسبی برای پیشبرد اهداف اقتصادی و صنعتی در کشور نداریم. رحمانی با بیان اینکه به نظر میرسد دولت تدبیر و امید در زمینه ایجاد ثبات در محیط کلان اقتصادی، بهبود فضای کسب و کار و تدوین راهبرد تاثیرات مثبتی گذاشته است، یادآور شد: در دوران پسا تحریم که منابع ما آزاد میشود در عملکرد دولت هم باید نمود داشته باشد. نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس اظهار داشت: وزارت صنعت، معدن و تجارت الزاما همه اختیارات صنعت مانند مسائل مالیاتی، بیمه و با تنگها را در اختیار ندارد بلکه متولی و وکیل مدافع صنعت است؛ اما باید ساختارها را متحول کنیم؛ استراتژی مناسبی تدوین شود و اقتصاد مقاومتی به عنوان راهبرد تجارت ملی به معنای واقعی عملی شود. رئیس کمسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما هنوز بخش خصوصی را جدی نگرفتهایم و در این رابطه مشکل فرهنگی و اجتماعی داریم که بخشی از مشکل مربوط به خود خانواده صنعت بوده و بخشی هم مربوط به جامعه است. کاهش تورم به 15 درصد به بهای توقف تولید بوده است وی گفت: خروج از رکود باید در این مقطع جدی گرفته شود که اگر جدی گرفته نشود اعلام خطر خواهیم کرد و اگر امروز دولت تورم را به 15 درصد کاهش داده به بهای توقف تولید بوده است که اصلا نمیتواند چارهساز باشد. رحمانی با بیان اینکه در کل دنیا تولید به همراه تورم جزئی رشد میکند، ادامه داد: در شرایط رکودی در دنیا معمولا مالیات را پایین میآورند که فشار روی تولیدکنندگان اندکی تعدیل شود تا آنها بتوانند خود را باز یابند که در کشور ما برعکس این اتفاق میافتد و ما مالیاتها را افزایش دادیم که چنین تفکراتی باید اصلاح شود. رئیس کمسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در حال حاضر برای اتمام پروژههای نیمهتمام کشور در عرض 3 سال 60 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که بخشی از منابع آزاد شده میتواند در این جهت به کار گرفته شود. وی توضیح داد: 30 درصد نظام پولی و بانکی بازار غیرمتشکل پولی بوده و در اختیار دولت قرار ندارد و از این 30 درصد پولی که به بخش تولید روانه شده 3 درصد است. نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس اظهار داشت: میزان سپرده اندوخته بانکها نزد بانک مرکزی 13.5 درصد است که اگر این رقم از 10 درصد پایینتر آید بسیاری از منابع ما آزاد میشود که میتواند به سمت تولید برود. رحمانی با بیان اینکه در دوران تحریمها بخش معدن بیشترین آسیب را دید، افزود: در سه استان در حوزه معدن و اکتشافات برخی از ردیفها را تا 10 برابر افزایش دادهایم و در تلاشیم توجه بیشتری به این بخش مبذول داریم. 20 هزار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز تکمیل شهرکهای صنعتی رئیس کمسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تعداد شهرکهای صنعتی کشور را 931 شهرک مصوب عنوان و اضافه کرد: از این تعداد تنها 234 شهرک متصل به فیبرنوری هستند، 683 شهرک دارای آب، 743 شهرک دارای برقرسانی و 580 شهرک هم دارای تلفن ثابت هستند و برای تکمیل این شهرکها 20 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]