تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837740785
نظام آموزشی در ایران باید مبلغ تساهل و مدارا باشد
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیر گروه «مطالعات برنامه درسی» دانشگاه علامه طباطبایی در گفت و گو با ایرنا: نظام آموزشی در ایران باید مبلغ تساهل و مدارا باشد تهران- ایرنا- «علیرضا صادقی» مدیر گروه «مطالعات برنامه درسی» دانشگاه علامه طباطبایی (ره)، پیاده سازی رویکرد چندفرهنگی در نظام آموزشی را زمینه ساز ایجاد جامعه ی متکثر فرهنگی دانست که سازگاری، همبستگی، تساهل و زندگی مسالمت از ویژگی های آن است.
گسترش ارتباطات در دنیای کنونی، تماس میان افراد گوناگون جامعه را به امری گریزناپذیر تبدیل کرده است. در سده های گذشته این شکل و دامنه ارتباطات غیرممکن به نظر می رسید اما ایجاد گوناگونی و گستردگی در ابزارهای ارتباطی، فاصله ها را کمرنگ کرده و اسباب تماس بیشتر افراد را فراهم کرده است.
این تماس های گریزناپذیر در کشورهایی چون ایران که از گوناگونی قومی و فرهنگی گسترده یی برخوردار هستند، گاهی به تنش میان کنشگران می انجامد. ارایه ی آموزش های متمرکز بر نهادینه کردن فرهنگ تکثرگرایی و ارتباط درست با دیگران یکی از مهمترین وظایف نظام های آموزشی است که عملیاتی کردن آن با فراهم آوردن پیش شرط های زیست مسالمت آمیز، کیفیت زندگی جمعی را ارتقا خواهد بخشید؛ مساله یی که با وجود اهمیت بالایی که دارد در کشور ما چندان به آن بها داده نمی شود.
شوربختانه جای خالی مولفه های چندفرهنگی در محتوای برنامه های درسی دانش آموزان و دانشجویان محسوس است. در این پیوند، «علیرضا صادقی» مدیر گروه «مطالعات برنامه درسی» دانشگاه علامه طباطبایی (ره)، در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا به معرفی مولفه های رویکرد چندفرهنگی در نظام آموزشی پرداخت و وضعیت نظام آموزشی در کشور را بررسی کرد.
به گفته ی صادقی، همسنجی تکثر قوم ها و زبان های به رسمیت شناخته شده در کشور و میزان اختصاص محتوای آموزشی به این گوناگونی قومی، زبانی و مذهبی نشان می دهد حتی کتاب های درسی ما نیز درباره رعایت اصول تکثر فرهنگی از وضعیت چندان مطلوبی برخوردار نیست.
صادقی بر این باور است که آگاهی از ضرورت ها و اصلاح رویکرد کلان برنامه ریزان درسی و سیاستگذاران فرهنگی و آموزشی جامعه نسبت به رعایت مولفه های چندفرهنگی در نظام آموزشی، در رفع این کاستی و بازبینی کارآمد کتاب های درسی موثر خواهد بود.
این استاد دانشگاه تاکید کرد رویکرد آموزش چندفرهنگی در پی ایجاد سازگاری و همبستگی و پیاده سازی اصول آن در سه سطح خرد (خانواده)، میانی (نهادها) و بین المللی (کشورها)است.
مشروح گفت و گوی ایرنا با صادقی در ادامه آمده است:
***ایرنا: رویکرد چندفرهنگی در آموزش چه معنایی دارد و ناظر بر چه مولفه هایی است؟
**صادقی: چندفرهنگی در نظام آموزش رویکردی است که پذیرش تنوع قومی و فرهنگی و احترام به تکثر فرهنگی را در جامعه نهادینه می کند و همزیستی مسالمت آمیز با گروه های دیگر را برای اعضای جامعه به ارمغان می آورد.
رویکرد چندفرهنگی بر پایه توجه به فرهنگ های گوناگون در 2 حوزه ی کمیت و کیفیت است. در نگرش چندفرهنگی اساس بر این است که همه فرهنگ ها چه اقلیت باشند چه اکثریت، محترم شمرده شوند، بنابراین موضوع کمیت و کیفیت در این بخش معنا پیدا می کند.
کمیت به این معنا است که نظام آموزشی ما باید فراگیر باشد و همه ی فرهنگ ها را پوشش دهد. کیفیت هم یعنی اینکه ما بتوانیم همه امکانات را با کیفیت مناسب و به شکلی برابر در اختیار همه فرهنگ ها قرار دهیم. در رویکرد چندفرهنگی همه فرهنگ ها، زبان ها، قوم ها و مذهب ها بدون هیچگونه سوگیری از اهمیت برابر برخوردارند. اهمیت برابر به این معنی نیست که فرهنگ ها نمی توانند با هم ارتباط برقرار کنند یا به این معنی نیست که ما باید فرهنگ خود را کنار بگذاریم، بلکه پایه چندفرهنگی این است که در وهله ی نخست فرهنگ خود را به خوبی بشناسیم و به آن احترام بگذاریم، سپس قبول کنیم فرهنگ های دیگری هم هستند که ارزشمندند و باید آنها را بشناسیم. حتی باید بتوانیم فرهنگ های دیگر را با فرهنگ خود ادغام کنیم و برای ارتقا، بهبود و پیشرفت فرهنگ خود از محاسن آنها استفاده کنیم.
***ایرنا: آیا نگاه چندفرهنگی با مولفه های خود یعنی پذیرش و احترام به سایر فرهنگ ها در تنظیم برنامه های درسی ما رعایت می شود؟
**صادقی: رویکرد چندفرهنگی در ایران قدمت چندانی ندارد و تازه از پنج یا 6 سال پیش که من و چند تن از دوستانم مطالعه و تحقیق در این حوزه را آغاز کردیم، به ایران وارد شد. پیشتر کسی در ایران روی آن کار نکرده بود. 2 کتاب در این زمینه می شناسم که آقای «حسن پویان» ترجمه کرده و بحث تکثر فرهنگی را آن هم به صورت عام و از منظر جامعه شناسی سیاسی مطرح کرده است.
بنابراین این نگاه در کشور ما نگاه تازه واردی است و تا عملیاتی شدن فاصله ی زیادی دارد. فقط در سایه ی اهتمام و توجه مسوولان است که می تواند نظام آموزشی ما را از نظر تکثر فرهنگی غنی کند.
آموزش چندفرهنگی در ایران به کار و فعالیت بیشتری نیاز دارد چون ما جامعه ی چند قومی هستیم و باید به اقوام آموزش بدهیم که همدیگر را بپذیرند و اگر نمی توانند همدیگر را بپذیرند، دستکم همدیگر را تحمل کنند و در کنار همدیگر زندگی مسالمت آمیز داشته باشند. وضعیتی که در ایران حاکم است نشان می دهد مردم درباره پذیرش فرهنگ یکدیگر به درستی آموزش ندیده اند. لطیفه هایی که در آن قوم یا زبان دیگری را مسخره می کنند، نمود روشنی از نبود اراده و توانایی پذیرش فرهنگ دیگری در کشور ما است. فرهنگ های دیگر برای ما تاریک هستند و تاریکی برای ما نماد ترس است و ما از آن می ترسیم، به همین دلیل از فرهنگ های دیگر فاصله گرفته ایم. آموزش چندفرهنگی می خواهد این شکاف را بردارد.
***ایرنا: نظام آموزش و پرورش ما تا چه اندازه ویژگی هایی چون تسامح و پذیرش را در کودکان و نوجوانان نهادینه می کند؟
**صادقی: کتاب های درسی ما درباره معرفی فرهنگ ها و قوم های گوناگون محتوای بسیار کمی دارند. در برخی کتاب ها شکل هایی از قوم ها، زبان ها و شهرهای کشور مطرح شده است ولی نتیجه ی پژوهش هایی که من و دانشجویانم انجام داده ایم، نشان می دهد توجه به مسائل چندفرهنگی در ایران به شدت ضعیف است. کتاب ها را بررسی کنید، به عنوان نمونه چند بار نام عشایر ایران که دارای غنای فرهنگی دیرین هستند در آن مطرح شده است؟ از مذهب و دین اقوام ایرانی چند بار در کتاب های درسی نام برده شده است؟ البته گاهی به زبان های گوناگون به این موضوع ها در کتاب ها اشاره هایی شده است ولی نمی توان این را به مثابه توجه به رویکرد چندفرهنگی دانست. فقر فرهنگیِ چندفرهنگی در کتاب های درسی موج می زند.
باید نگاه چندفرهنگی میان کسانی که می خواهند کتاب های درسی را طراحی کنند نهادینه شود. اینها اطلاعات لازم را تاکنون به دست نیاورده اند و نسبت به نگاه چندفرهنگی نگاه درستی ندارند.
***ایرنا: چگونه می توان رویکرد آموزش چندفرهنگی را در نظام آموزشی پیاده سازی و عملیاتی کرد؟ مقدمات انجام این مهم چیست؟
**صادقی: برای اجرایی کردن این مهم در نظام آموزشی دستکم باید 2 کار انجام دهیم. نخست باید زمینه را برای پذیرش رویکرد آموزش چندفرهنگی در جامعه ایجاد کرده و نسبت به سوء برداشت ها در مورد آن روشنگری کنیم. با توجه به اینکه در ایران ادبیاتی در این حوزه نداشته ایم و تدوین نکرده ایم، وقتی می گوییم آموزش چندفرهنگی، بسیاری گمان می کنند به عنوان نمونه اقوام می خواهند برای خود کتاب یا مدرسه ویژه ای داشته باشند یا حتما به زبان خود آموزش ببینند، در حالی که لزوما اینطور نیست.
در آموزش چندفرهنگی باید به افراد یاد بدهیم چگونه باید با فرهنگ های دیگر تعامل آمیخته با صلح و زیست مسالمت آمیز داشته باشند.
دوم اینکه کتابی برای آشنایی با اقوام و فرهنگ های ایرانی را در برنامه های درسی مدرسه یا دانشگاه بگنجانیم. فراهم کردن زمینه ی شناخت فرهنگ های گوناگون نخستین گام برای ایجاد ارتباط خوب میان آنها است. تا زمانی که با فرهنگ های یکدیگر آشنا نشده ایم، نمی توانیم انتظار داشته باشیم روابط میان فرهنگی ما بیشتر شود. در ایران بیش از 20 زبان (نه گویش) داریم که کسی آنها را نمی شناسد. نزدیک به 13 قوم شناسنامه دار داریم که همه دارای فرهنگ های غنی هستند.
شرط موفقیت در اجرای یک برنامه ی درسی این است که آموزگاران نسبت به آن توجیه شده باشند. از این رو باید برای آموزش و توجیه معلمان در این زمینه نیز برنامه ریزی و اقدام شود. معلمان باید از ضرورت و اهمیت توجه به این مقوله آگاه باشند و روش ها و ابزارهای آموزشی را به خوبی بشناسند.
پشتیبانی های بعدی که ما از آن به عنوان سازماندهی افقی یاد می کنیم و بخش زیادی از آن ناظر بر نقش موثر رسانه ها در اجرای موفق این طرح است، بایسته است. تصور کنید سرفصل های آموزش چندفرهنگی را در کتاب های درسی بگنجانیم و رسانه های عمومی و نهادهای اطلاع رسانی به شدت از آن انتقاد کنند. این مساله به اصل برنامه آسیب خواهد زد. سیاست های کلان و بالادستی باید در راستای توجیه همه ی نهادها و سازمان ها نسبت به اجرای چنین طرحی تنظیم شود.
***ایرنا: برخی فکر می کنند نگرش چندفرهنگی با اصل یکپارچگی و همبستگی منافات دارد و موجب شکاف می شود. نظر شما چیست؟
**صادقی: چندفرهنگی در پی ایجاد وفاق و اتحاد است و نه گسست. وقتی از چندفرهنگی در ایران صحبت می شود، برخی نگران می شوند که می خواهیم تشتت و شکاف ایجاد کنیم اما اینگونه نیست. پایه کشوری مانند کانادا یا استرالیا روی فرهنگ های گوناگون گذاشته شده است اما چقدر میان آنها تضاد می بینید؟ در واقع میان آنها بیش از جوامع دیگر تضاد وجود ندارد، چرا که یاد گرفته اند از همدیگر و فرهنگ های یکدیگر استفاده کنند. نتیجه اینکه رنگین کمانی از فرهنگ های گوناگون ایجاد شده است که مکمل همدیگر بوده و جامعه یی با تکثر فرهنگی آفریده است. شما این مساله را در برخی از شهرهای ایران نیز می بینید که در آنها تنوع فرهنگی به بالندگی رسیده و از مشکلاتی چون انتزاع (جدایی) خبری نیست. این الگو می تواند تجربه ی خوبی برای تمام ایران باشد.
***ایرنا: آیا پیاده سازی نگاه چندفرهنگی در نظام آموزشی و آموزش تساهل به دانش آموزان و دانشجویان زندگی مسالمت آمیز در جامعه را تضمین خواهد کرد؟
**صادقی: اگر می خواهیم ملتی داشته باشیم که از زندگی مسالمت آمیز در کنار هم لذت ببرند، باید نگاه چندفرهنگی را میان همه ی دانش آموزان، دانشجویان و در سطحی فراتر میان همه ی افراد و آحاد گوناگون جامعه ترویج کنیم. برای این امر باید همه ی نهادها و دست اندرکاران فرهنگی و سیاسی جامعه وارد عمل شوند و از همه ی ظرفیت های آموزشی و رسانه یی برای تبلیغ و یاددهی این مهم استفاده کرد. باید برای مردم فیلم بسازیم، داستان بنویسیم و ارزشمندی فرهنگ ها را در مرجع ها و رسانه ها گوشزد کنیم. همین مساله باعث می شود فرهنگ ها رشد و نمو پیدا کنند و زیست مسالمت آمیز و صلح به وجود بیاید.
نتیجه ی کم کاری در این حوزه ها فاجعه بار خواهد بود. وضعیت منطقه یی که در آن قرار داریم ببینید. چرا همه به جان هم افتاده اند؟ چون مردم در این منطقه هنوز به این رشد و بالندگی نرسیده اند که به عقیده یکدیگر احترام بگذارند، یا اگر احترام نمی گذارند دستکم تنفر پیدا نکنند و همدیگر را نکشند. چرا در کشورهای دیگر چنین مسائلی کمتر به وجود می آید؟ چون آنان به عقاید هم احترام می گذارند و دستکم از هم متنفر نیستند. جای تاسف دارد مردمان این منطقه که ادعای پیروی از یک دین را دارند، از چنین وضعیتی رنج می برند.
***ایرنا: با این تفاسیر آیا می توان گفت رویکرد چندفرهنگی در سطح کلان و در بحث های فراملی نیز کارکردهای ویژه خود را دارد و کاهش اختلاف و فاصله فرهنگی کشورها را موجب می شود؟
**صادقی: بله. رویکرد چندفرهنگی در سه سطح مطرح است که عملیاتی کردن هر یک از آنها کارکردهای ویژه خود را دارد. عملیاتی کردن این رویکرد در سطح بین المللی که در آنجا ملیت ها به عنوان فرهنگ های گوناگون به شمار می روند، می تواند اسباب نزدیک شدن کشورها را فراهم کند. رویکرد چندفرهنگی در سطح دوم در داخل کشورها معنی می یابد و زمینه گرایش و درک متقابل گروه های قومی، مذهبی، زبانی و... را فراهم می کند. سطح سوم نیز برمی گردد به تفاوت های فردی در یک شهر و حتی یک خانواده. در یک شهر آدم ها با فرهنگ های گوناگون حضور دارند.
جدا از اینکه آیا باوری به چندفرهنگی در کشور وجود دارد یا نه، ناگزیریم برای زندگی آرام و دور از تنش، این رویکرد را در سطح خرد یاد بگیریم. ارتباطات ما را ناگزیر کرده است با فرهنگ های دیگر در پیوند باشیم. این ارتباطات باعث تعامل می شود. باید یاد بگیریم فرهنگ های دیگری نیز هستند که می توانیم با آنها کار کنیم، از آنها یاد بگیریم و به آنها یاد بدهیم. بنابراین باید پایه چندفرهنگی را بر تعامل های میان فردی بگذاریم که ممکن است میان قوم های یک کشور یا ملیت های گوناگون اتفاق بیفتد.
**گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم**9275**1961**2054
11/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]
صفحات پیشنهادی
اولین کارگاه آموزشی ایرانگردی وایران شناسی در گرگان برگزار می شود
اولین کارگاه آموزشی ایرانگردی وایران شناسی در گرگان برگزار می شود گرگان - ایرنا- مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری گلستان گفت بزودی اولین کارگاه آموزشی طرح ایرانگردی و ایران شناسی در گرگان مرکز استان برگزار می شود به گزارش دوشنبه ایرنا از میراث فرهنگی گلستان ابراهیم کجزئیات تجمع پزشکان مقابل نظام پزشکی |اخبار ایران و جهان
جزئیات تجمع پزشکان مقابل نظام پزشکی مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی در مورد تجمع امروز پزشکان مقابل سازمان توضیحاتی ارائه کرد کد خبر ۵۲۰۱۶۳ تاریخ انتشار ۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳ ۵۵ - 27 July 2015 مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی در مورد تجمع امروز پزشکان مقابل سازمان توضیحااعزام معلمان به خارج از کشور برای آشنایی با نظامهای آموزشی دنیا
وزیر آموزش و پرورش در گفتوگو با ایلنا اعزام معلمان به خارج از کشور برای آشنایی با نظامهای آموزشی دنیا ایلنا وزیر آموزش و پرورش از گسترش اعزام معلمان به خارج از کشور برای آشنایی با نظامهای آموزشی دنیا و استفاده از تجربیات آنها در داخل کشور خبر داد علی اصغر فانی وزیر آموزش وتقدیر بهداشji از طرح تحول نظام سلامت |اخبار ایران و جهان
تقدیر بهداشji از طرح تحول نظام سلامت مدیر کل سازمان بهداشت جهانی روز گذشته به همراه معاون بهداشت وزیر بهداشت رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران و جمعی از مدیران و مسوولان از خانه بهداشت زنان شبکه بهداشت و درمان شهر قدس بازدید کرد کد خبر ۵۱۹۳۴۱ تاریخ انتشار ۰۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۲۲ -کشف یکی از مهمترین مراکز آموزشی غرب ایران و شمال عراق از دل خاک
کشف یکی از مهمترین مراکز آموزشی غرب ایران و شمال عراق از دل خاک جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری - کاوش باستان شناسی قلعه-شهر حکومتی غرب کشور قلعه امام مریوان منجر به خارج شدن مسجد و مدرسه کهن این محوطه تاریخی و یکی از مهمترین مراکز آموزشی غرب ایران و شمال عراق از دلچالشهای پیاده سازی شهر هوشمند در ایران تشریح شد/لزوم بازنگری در نظام های آموزشی کشور
چالشهای پیاده سازی شهر هوشمند در ایران تشریح شد لزوم بازنگری در نظام های آموزشی کشورمعاون سازمان فناوری اطلاعات با تاکید بر لزوم آماده سازی زیرساختها برای ایجاد شهر هوشمند چالشهای پیاده سازی این طرح در ایران و موانع سرمایه گذاری در این زمینه را تشریح کرد به گزارش خبرنگار فناوریفارس از وضعیت مدارس غیر دولتی گزارش میدهد مدارس غیردولتی؛ یار نظام آموزشی یا رقابت بر سر لوکسترین مِنوی تحصی
فارس از وضعیت مدارس غیر دولتی گزارش میدهدمدارس غیردولتی یار نظام آموزشی یا رقابت بر سر لوکسترین مِنوی تحصیلیدر حالی که بعضی از مناطق کشور فاقد امکانات آموزشی استاندارد است و عدهای از دانشآموزان به دلیل عدم امکانات از رسیدن به مدارج تحصیلی بالاتر بینصیب هستند جمعی بر سر رسیفانی: سند تحول نظام آموزشی تدوین شده است
شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۱ ۱۱ وزیر آموزش و پرورش گفت نگاه این وزارتخانه به موضوع توسعه نگاهی همهجانبه و فراگیر است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه فارس علیاصغر فانی عصر جمعه دوم مرداد در مراسم آغاز به کار سیوسومین دوره مسابقات سراسری قرآن دانشآموزاکشف مرکز آموزشی در غرب ایران و شمال عراق
چهارشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۶ کاوش باستانشناسی در قلعه - شهر حکومتی غرب کشور قلعه ایمام مریوان در کردستان منجر به خارج شدن مسجد و مدرسه کهن این محوطهی تاریخی و یکی از مهمترین مراکز آموزشی غرب ایران و شمال عراق از دل خاک شد به گزارش ایسنا حسن کریمیان سرپرست هیأت عملیات نقشهامام جمعه موقت ساری: تحریم نظامی دشمن حربهای زنگزده است/با زور و تهدید نمیتوان با ایران مواجه شد
امام جمعه موقت ساری تحریم نظامی دشمن حربهای زنگزده است با زور و تهدید نمیتوان با ایران مواجه شدامام جمعه موقت ساری گفت مذاکرات ایران با 1 5 نشان داد که تحریم نظامی دشمن نیز به یک حربه زنگزده تبدیل و ثابت شد که با زور و تهدید نمیتوان با ایران مواجه شد به گزارش خبرگزاری فارساخبار ایران و جهان | - دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی با رهبر معظم انقلاب
دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی با رهبر معظم انقلاب مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی صبح امروز شنبه با حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب دیدار کردند ۱۳۹۴-۰۴-۲۷ ۱۳ ۵۵ورود بازرسان به پایگاه های نظامی ایران ممنوع است
مشاور رهبر انقلاب در امور بینالملل ورود بازرسان به پایگاه های نظامی ایران ممنوع است مشاور رهبر انقلاب در امور بینالملل تاکید کرد ایران اجازه بازرسی از مراکز نظامی خود را نمی دهد به گزارش جام نیوز به نقل از خبرگزاری صدا و سیما علی اکبر ولایتی در گفتگو با شبکه تلویزیونی الجزیرتوافق هستهای خطر تقابل نظامی ایران و آمریکا را کم میکند
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا توافق هستهای خطر تقابل نظامی ایران و آمریکا را کم میکند شناسهٔ خبر 2870766 - پنجشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۳۳ بین الملل > ایران در جهان رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا مدعی است که همچنان همه گزینه ها روی میز است اما توافق هسته ای خطر تقابل نظامی ایران ومعاون آموزشی و پژوهشی کانون کارآفرینان ایران مطرح کرد درآمد 40 میلیون تومانی بانوان کارآفرین با وام کمیته امدا
معاون آموزشی و پژوهشی کانون کارآفرینان ایران مطرح کرددرآمد 40 میلیون تومانی بانوان کارآفرین با وام کمیته امدادمعاون آموزشی و پژوهشی کانون کارآفرینان ایران از موفقیت بانوانی که با گرفتن وامهای 8 تا 15 میلیون تومانی از کمیته امداد درآمدزایی ماهانه 30 تا 40 میلیون تومانی را به ثبتترکيه تجهيزات جديد نظامي به مرزهاي سوريه ارسال کرد |اخبار ایران و جهان
ترکيه تجهيزات جديد نظامي به مرزهاي سوريه ارسال کرد معاون نخست وزیر ترکیه هم از آغاز عملیات امنیتی در مرزهای سوریه علیه گروه تکفیری صهیونیستی داعش خبر داد کد خبر ۵۱۹۱۳۵ تاریخ انتشار ۰۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۳۴ - 23 July 2015 ترکیه تجهیزات و خودروهای نظامی جدید به مرزهای جنوبی این کتوافق با ایران خوب است، چون مانع گزینه نظامی نمیشود
توافق با ایران خوب است چون مانع گزینه نظامی نمیشودتاریخ انتشار دوشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۱ ۱۵ اشتون کارتر که ساعتی قبل وارد تلآویو شد میگوید واشنگتن به دنبال تغییر دیدگاه اسرائیل در قبال توافق هستهای با ایران نیست به گزارش فارس اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکانيروهاي يمني بيش از 20 گلوله خمپاره به يکي از مواضع نظامي سعودي شليک کردند |اخبار ایران و جهان
نيروهاي يمني بيش از 20 گلوله خمپاره به يکي از مواضع نظامي سعودي شليک کردند کد خبر ۵۲۰۹۸۳ تاریخ انتشار ۰۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰ ۰۴ - 31 July 2015 شبکه تلویزیونی المسیره لحظاتی پیش در خبری فوری اعلام کرد ارتش و کمیته های مردمی یمن بیش از 20 گلوله خمپاره به موضع نظامی علیب ارتش سعودی در-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها