محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853128514
تحصیل تابستانی؛ تخلف آموزشی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تحصیل تابستانی؛ تخلف آموزشی تهران- ایرنا- روزنامه جام جم در صفحه جامعه نوشت: جامعه گاهی از این ور پشت بام می افتیم و گاهی از آن ورش. گاهی برای تعطیل کردن زودهنگام مدارس سر از پا نمی شناسیم و گاهی برای بازگشایی زودتر از موعدش.
در گزارشی که در شماره روز یکشنبه یازدهم مرداد 1394 خورشیدی به قلم مریم خباز انتشار یافته است، می خوانیم: نزدیکی های خرداد تقریبا همه می خواهند پرونده سال تحصیلی را زودتر ببندند و به تعطیلات بروند، در تعطیلات تابستان هم عده ای تاب نمی آورند و پرونده سال تحصیلی نرسیده را باز می کنند؛ این حکایت افراط و تفریط است، یک جور چند دستگی در اداره مدارس و مدلی از چندپارگی در سیستم آموزشی ما.
ماه رمضان که تمام شد کم کم کرکره برخی مدارس بالا رفت. پیگیر که شدیم به غیردولتی ها و بعضی از مدارس خاص رسیدیم.
توجیه اینها استفاده از روزهای تابستان است و بازگرداندن دانش آموزان به مدرسه، بعد هم نشاندنشان در کلاس های مختلف، از جمله کلاس های درس. بعضی از خانواده ها از این وضع راضی اند، برخی اما نه، بعضی هم به برنامه مدرسه گردن نهاده اند بی این که موضع مشخصی داشته باشند.
برخی اما به این که مدرسه فرزندشان چند ماه زودتر بازگشایی شده و کلاس درس برپا کرده مباهات می کنند، به این امید که مدرسه ای با کیفیت را انتخاب کرده اند که بعد از تحمل کمی سختی، شیرینی موفقیت به کام فرزندشان خواهد ریخت.
دانش آموزان روایت می کنند
هر روز صبح ساعت 7:30 تا 14:30 بعدازظهر، یکی از دانش آموزان مدرسه ای خاص در تهران به مدرسه می رود تا در کلاس های فوق برنامه ای که مدرسه تدارک دیده شرکت کند. او در گفت وگو با ما از این تحصیل تابستانی ناراضی نیست، ولی نگران تکرار تجربه تابستان گذشته است که نکاتی در کلاس ها تدریس شد که قرار بود برای سال تحصیلی آینده به کار دانش آموزان بیاید، اما نیامد؛ او می گوید تابستان پارسال وقتمان تلف شد.
مدرسه این دانش آموز یکی از ده ها مدرسه ای است که دانش آموزان را تابستان ها به اجبار به مدرسه می آورند تا از یک سو، درس های سال گذشته را تکرار کنند و از سوی دیگر مروری بر درس های سال آینده داشته باشند تا از مهر تا خرداد، چیزی را بخوانند که فشرده اش را در تابستان خوانده اند.
دختری 11 ساله که دانش آموز یکی از مدارس غیردولتی تهران است نیز گرفتار همین سیکل شده، حتی زمانی که نوآموز دوره پیش دبستانی بوده است. او حالا هفته ای سه روز به مدرسه می رود و در حالی که مادرش می گوید رغبتی به درس خواندن در تابستان ندارد، اما به اجبار در کلاس ها حاضر می شود و ریاضی و علوم می خواند تا خواسته مدیر مدرسه برای یکدست شدن دانش شاگردان برای سال آینده برآورده شود.
این روایت ها حاکی از تحصیل اجباری تابستانه است که اگرچه بخش زیادی از خانواده ها به گمان تقویت بنیه علمی فرزندانشان به آن روی خوش نشان می دهند، اما خواسته قلبی همه دانش آموزان نیست. حتی پیگیری های ما نشان داد که به این وادی چاشنی ای از تخلف نیز زده شده که اصلش را زیر سوال می برد.
تخلف است
پاسخ کاملا صریح و شفاف بود، وقتی اتفاقات این روزهای برخی مدارس را در گفت وگو با سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران بازگو کردیم. مسعود ثقفی نامش را گذاشت تخلف اگر مدارس به اجبار، دانش آموزان را در کلاس های تابستانی ثبت نام کنند یا این که پا را فراتر بگذارند و درس های سال تحصیلی آینده را به آنها تدریس کنند، یعنی دو کاری که مدارس مورد نظر ما انجامش می دهند.
ثقفی می گوید مدارس آزادند برنامه های فوق برنامه آموزشی یا پرورشی برای تابستان داشته باشند، ولی به شرط دادن حق انتخاب به خانواده ها و به این شرط که برنامه های مصوب درسی را زودتر از موعد تدریس نکنند.
به گفته ثقفی، بخشنامه ای که این موضوع را برای مدیران شفاف سازی کرده نیز چندی پیش به مدارس ابلاغ شده، ولی شواهد نشان می دهد میل برخی خانواده ها برای تحصیل فرزندانشان در شرایطی خاص سیری ناپذیر است و برخی مدارس نیز به این خواسته پاسخ مثبت می دهند و تابستان مدرسه را طبق میل خویش می گردانند.
برقراری مدارس در تابستان به شرط ایجاد انگیزه
یک بار دیگر واژه تخلف شنیده شد وقتی ما با مجتبی زینی وند، مدیرکل مدارس غیردولتی آموزش و پرورش تماس گرفتیم. او نیز پرداختن به درس های سال آینده در تابستان را کاری خلاف دانست و فقط دایر کردن دوره های فوق برنامه آن هم به شرط اختیاری بودن و نیز تکرار دروس سال گذشته با هدف تقویت بنیه علمی دانش آموزان را (آن هم به شرط اختیاری بودن) مجاز اعلام کرد. او علت این سیاستگذاری را ایجاد انگیزه در دانش آموزان می داند تا اگر در درسی ضعف دارند و می توانند از فرصت تابستان برای تقویت خود استفاده کنند، انگیزه بگیرند و با شور و اشتیاق به مدرسه بیایند نه این که گرفتار اکراه شوند.
البته زینی وند می خواهد خیال مردم از بابت برخورد با متخلفان راحت باشد، حتی در گفت وگو با ما تاکید می کند که تاکنون هیچ موردی از تخلفات این چنینی به سازمان مدارس غیردولتی نرسیده، اما ما که پیگیر این سوژه بودیم مدارسی با این جنس تخلفات را یافتیم. این نشان می دهد که همیشه احتمال فرار از زیر ذره بین نظارت ها وجود دارد.
برنامه متراکم درسی، ملاک برتری مدرسه نیست
سرنخ باز شدن مدارس در تابستان و برقرار شدن کلاس های درس در آنها را که بگیریم و پیش برویم، ریشه اش را جایی بجز خانواده ها نخواهیم یافت. بیشتر خانواده ها، مدرسه بی تعطیلی، برنامه های متراکم درسی، ساعت های طولانی آموزش و رگبار کلاس های فوق برنامه را ملاکی بر کیفیت بالای آموزش در مدارس می دانند که علت استقبال از کلاس های تابستانه نیز همین است. اما تقریبا هیچ کارشناسی یک برنامه شلوغ درسی را ضامن موفقیت نمی داند که حتی مسعود ثقفی، سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران نیز این هجوم اطلاعات را منجر به سوءهاضمه آموزشی می داند که در شباهتی عجیب با سوءهاضمه گوارشی، مطالب آموزشی را پس می زند و از ازدیادش تهوع می گیرد.
پس درس خواندن در تابستان و تلاش برای پیشتر از موعد آموختن کتاب های درسی سال آینده کاری کم فایده و حتی بی ثمر است. برنامه های فوق برنامه مدارس نیز مشمول این قاعده می شود؛ چون سال ها رسم شده برخی خانواده ها فوق برنامه بیشتر را مساوی با کیفی بودن مدرسه می دانند و برای چنین مدارسی و این چنین کلاس هایی هزینه های سنگینی نیز می پردازند.
اما آنچه مصوب آموزش و پرورش است، این است: در دوره ابتدایی در کنار 25 ساعت تدریس هفتگی، هشت ساعت فوق برنامه، در دوره متوسطه دوم، 30 ساعت تدریس دروس مصوب و کمتر از 12 ساعت فوق برنامه و برای متوسطه دوم 12 تا 16 ساعت فوق برنامه در کنار 36 ساعت تدریس.
طبق این زمان بندی استاندارد آموزشی، مدارسی که گاه تا غروب آفتاب یا ساعت های عصر، دانش آموزان را به اسم فوق برنامه در مدارس نگه می دارند، کاری غیراستاندارد انجام می دهند، درست مثل مدارسی که موضوع این گزارش شده اند و با هدف جلو انداختن دانش آموزان خود از بقیه هم سن و سال ها، کتاب های درسی سال آینده را در کلاس های اجباری تدریس می کنند.
ویژگی های یک مدرسه خوب
امیر زنده نام - مشاور تحصیلی
مدرسه خوب، مدرسه ای نیست که ساعات بیشتری از شبانه روزِ دانش آموزان را بگیرد و با برنامه های فشرده ذهن بچه ها را خسته کند. یک مدرسه خوب که به کیفیت آموزشی فکر می کند قبل از هر چیز یک برنامه و استراتژی مشخص دارد؛ یعنی مدرسه ای که قصد اثربخشی دارد و می داند باید به کدام سمت برود و با چه روشی به هدفش برسد.
یک مدرسه خوب باید بتواند دانش آموزانش را پیروز کند که این پیروزی لزوما به معنی رساندن معدل همه دانش آموزان به عدد 20 نیست، بلکه ایجاد بستری است تا دانش آموزان با استعدادها و توانایی های متفاوت به آدم های موفقی تبدیل شوند.
در یک مدرسه خوب برای دانش آموزان ضعیف فرصت تلاش بیشتر و آموختن عمیق تر فراهم می شود و برای دانش آموزان قوی نیز مجالی برای تلاش ویژه تر. در چنین مدرسه ای مدیریت زمان بسیار مورد توجه است و چون هدفی مشخص در آن وجود دارد وقت دانش آموزان تلف نمی شود.
در یک مدرسه خوب و باکیفیت، فرآیند آموزشی و نقاط قوت و شکست دانش آموزان به صورت مستمر و دقیق ارزیابی می شود؛ چون این نیز یکی از لازمه های رسیدن به اهداف است.
در یک مدرسه خوب که برای موفقیت تلاش می کند، استرس وجود ندارد و اولیای مدرسه تولیدکننده فشار عصبی نیستند، در حالی که در بیشتر مدارس ما، نحوه برخورد معلمان در کلاس، تهدید دانش آموزان با نمره یا ترساندن آنها با اخراج اگر نمره مورد نظر مدرسه را کسب نکنند، دیده می شود که بشدت استرس زاست و اما ویژگی مهم یک مدرسه خوب این که فقط بر امور آموزشی متمرکز نمی شود و به پرورش نیز به اندازه آموزش بها می دهد؛ از جمله سلامت جسم دانش آموزان و پرورش قوه خلاقیت و حل مساله در آنها.
*منبع: روزنامه جام جم
**گروه اطلاع رسانی**9165**9131
11/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]
صفحات پیشنهادی
تحصیل تابستانی؛ تخلف آموزشی
مدرسه رفتن در تابستان بهنفع دانشآموزان نیست تحصیل تابستانی تخلف آموزشی جامعه گاهی از این ور پشتبام میافتیم و گاهی از آن ورش گاهی برای تعطیل کردن زودهنگام مدارس سر از پا نمیشناسیم و گاهی برای بازگشایی زودتر از موعدش نزدیکیهای خرداد تقریبا همه میخواهند پرونده سال تحصیلی رفارس از وضعیت مدارس غیر دولتی گزارش میدهد مدارس غیردولتی؛ یار نظام آموزشی یا رقابت بر سر لوکسترین مِنوی تحصی
فارس از وضعیت مدارس غیر دولتی گزارش میدهدمدارس غیردولتی یار نظام آموزشی یا رقابت بر سر لوکسترین مِنوی تحصیلیدر حالی که بعضی از مناطق کشور فاقد امکانات آموزشی استاندارد است و عدهای از دانشآموزان به دلیل عدم امکانات از رسیدن به مدارج تحصیلی بالاتر بینصیب هستند جمعی بر سر رسیامضای تفاهم نامه میان وزارت آموزش و پرورش با سازمان زندانها/۱ فانی: ادامه تحصیل زندانیان در کاهش تخلفات موثر
امضای تفاهم نامه میان وزارت آموزش و پرورش با سازمان زندانها ۱فانی ادامه تحصیل زندانیان در کاهش تخلفات موثر است ارائه خدمات مشاوره به خانواده زندانیانوزیر آموزش پرورش گفت ادامه تحصیل سواد و آگاهی زندانیان میتواند در کاهش تخلفات موثر باشد به گزارش خبرنگار آموزش و پرورشمدیر کل دفتر آموزشهای فنی و حرفهای وزارت آموزش و پرورش خبر داد سیستم آموزشی هنرستانها از دو سال به سه سال ا
مدیر کل دفتر آموزشهای فنی و حرفهای وزارت آموزش و پرورش خبر دادسیستم آموزشی هنرستانها از دو سال به سه سال افزایش مییابد تحصیل 40 درصد دانشآموزان متوسطه در هنرستانهامدیر کل دفتر آموزشهای فنی و حرفهای وزارت آموزش و پرورش با اشاره به فعالیت 7 هزار و 100 هنرستان در کشور گفت 4سه پروژه فرهنگی وآموزشی برای سال تحصیلی جدید در خمین بهره برداری می شود
مدیرکل نوسازی توسعه وتجهیز مدارس استان مرکزی سه پروژه فرهنگی وآموزشی برای سال تحصیلی جدید در خمین بهره برداری می شود خمین- ایرنا- مدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس استان مرکزی گفت سه پروژه فرهنگی و آموزشی خیر ساز برای سال تحصیلی جدید در شهرستان خمین تکمیل و بهره برداری می رسدتقویم آموزشی نیمسال اول تحصیلی 95-94 دانشگاه اراک اعلام شد
چهارشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۴ - ۰۸ ۲۷ انتخاب واحد نیمسال اول سال تحصیلی جدید برای ورودیهای 90 تا 93 به دانشگاه اراک به ترتیب از 14 تا 17 شهریورماه 94 به صورت اینترنتی انجام میشود به گزارش خبرنگار سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا – منطقه مرکزی- براساس تقویم آموزشی دانشگسال حساس برای نظام آموزشی/ تحولات ساختاری چهار دوره تحصیلی در مهرماه
دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش سال حساس برای نظام آموزشی تحولات ساختاری چهار دوره تحصیلی در مهرماه تهران - ایرنا - دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت از آنجا که تغییر ساختار آموزشی در سال تحصیلی آینده به پایه دهم یعنی کلاس اول دوره متوسطه دوم می رسد در نتیجه سال تحصیلی جدیدمعاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز: همایش بزرگ داوطلبان برتر آزمون سراسری سال 94 در دانشگاه تبریز برگ
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز همایش بزرگ داوطلبان برتر آزمون سراسری سال 94 در دانشگاه تبریز برگزار میشودمعاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز گفت همایش بزرگ داوطلبان برتر آزمون سراسری سال 94 با حضور دکتر حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور در دانشگافزایش ۱۵ درصدی تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور/ شرایط حذف کنکور
در گفتگو با مهر عنوان شد افزایش ۱۵ درصدی تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور شرایط حذف کنکور شناسهٔ خبر 2867748 - سهشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸ ۳۴ جامعه > آموزش و پرورش عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور سراسری که در حال حاضر ۲۵ درصد است سال آینده به ۴۰معاون امور کمیسیون های شورای عالی آموزش و پرورش خبر داد آییننامه گروههای آموزشی تصویب شد/ ابلاغ به مدارس بعد
معاون امور کمیسیون های شورای عالی آموزش و پرورش خبر دادآییننامه گروههای آموزشی تصویب شد ابلاغ به مدارس بعد از تأیید رئیس جمهورمعاون امور کمیسیون های شورای عالی آموزش و پرورش گفت در نهصد و چهاردهمین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش آییننامه گروههای آموزشی به تصویب اعضای شورا رخودروهای دوربین دار با حرکت در خیابانها، رانندگان متخلف را جریمه می کنند
خودروهای دوربین دار با حرکت در خیابانها رانندگان متخلف را جریمه می کنند جامعه > پلیس - ایسنا نوشت گویا تخلفات ساکن در پایتخت آنقدر زیاده شده که پلیس را به فکر اجرای طرحی جدید انداخته است طرحی که گرچه هنوز وارد فاز اجرایی نشده اما بناست با اجرای آن خودروهایی مجهز بابلاغ آییننامه گروههای آموزشی به مدارس بعد از تایید رئیسجمهور
سهشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۰۶ درنهصدو چهاردهمین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش آیین نامه گروههای آموزشی به تصویب اعضای شورا رسید به گزارش سرویس آموزش و پرورش ایسنا در نهصد و چهاردهمین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش که با حضور دکترفانی وزیر آموزش و پرورش دبیرکل شورای عالی و سایتاثیر سوابق تحصیلی در کنکور، ۴۰ درصد می شود
تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور ۴۰ درصد می شود جامعه > آموزش - مهر نوشت عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور سراسری که در حال حاضر ۲۵ درصد است سال آینده به ۴۰ درصد می رسد و در نهایت این درصدها حذف و کنکور برداشته می شود عطاالله سلطانی صبنایب رئیس شوای اسلامی شهر تهران: ممنوعیت مصرف آب شرب در ساخت و سازها/برخورد با متخلفین
نایب رئیس شوای اسلامی شهر تهران ممنوعیت مصرف آب شرب در ساخت و سازها برخورد با متخلفیننایب رئیس شوای اسلامی شهر تهران از برخورد شرکت آب و فاضلاب و همچنین شهرداری با مصرفکنندگان آب شرب در ساخت و سازها خبر داد به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس مرتضی طلایی پس از پایان یکصد و138 دستگاه وسیله نقلیه متخلف در شبستر توقیف شد
138 دستگاه وسیله نقلیه متخلف در شبستر توقیف شد تبریز - ایرنا - فرمانده انتظامی شهرستان شبستر از توقیف 138 دستگاه وسایط نقلیه متخلف در سطح این شهرستان خبر داد به گزارش روز سه شنبه پایگاه خبری پلیس سرهنگ فریدون حیدری گفت در راستای برقراری انضباط اجتماعی و ترافیکی و با هدف تسهیلرئیس جامعه خیرین مدرسهساز کشور: زمینه تحصیل دانشآموزان در مناطق محروم فراهم است/ فعالیت ۶۰۰ هزار خیر مدرسهس
رئیس جامعه خیرین مدرسهساز کشور زمینه تحصیل دانشآموزان در مناطق محروم فراهم است فعالیت ۶۰۰ هزار خیر مدرسهساز در کشوررئیس جامعه خیرین مدرسهساز کشور گفت 600 هزار خیر مدرسهساز در سطح کشور و یک هزار خیر در سطح جهان داریم به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس محمدرضا حاافزایش سوابق تحصیلی در کنکور تکذیب شد
افزایش سوابق تحصیلی در کنکور تکذیب شد جامعه > آموزش - مهر نوشت رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با رد افزایش ۴۰ درصدی تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور سراسری گفت هر نوع تغییر در میزان تاثیر سوابق تحصیلی منوط به تصویب شورای سنجش و پذیرش است دکتر ابراهیم خدایی در واکنش به خبر-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها