تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 20 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بار خدايا! حسن و حسين را دوست بدار و دوستداران آن دو را نيز دوست بدار.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851951775




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

15 روستای توفان زده هیرمند محتاج آب آشامیدنی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 15 روستای توفان زده هیرمند محتاج آب آشامیدنی زاهدان- ایرنا- توفان زده های هیرمندی می گویند: درک شرایط وضعیت زندگی ما بسیار سخت است تنها کسانی این شرایط را درک می کنند که در توفان های شدید شن و ماسه و گرما و بی آبی گرفتار شده باشند.


به گزارش ایرنا، بیش از 15 روستای شهرستان مرزی هیرمند در شمال سیستان و بلوچستان با وجود شرایط جوی بحرانی با توفان های شن و گرمای حدود 50 درجه، آب خوردن ندارند.
در شهرستان هیرمند از اوایل فصل گرما آب آشامیدنی بیش از 15 روستا قطع شده و تنها 2 یا 3 ساعت در روز به آن ها آب می رسد و برخی از این روستاها نیز با وجود داشتن شبکه لوله کشی به وسیله تانکر آب رسانی می شوند.
این در حالی است که شرایط جوی این شهرستان در بیشتر اوقات تابستان به دلیل گرمای هوا و توفان های سهمگین شن، بالاتر از حد بحرانی اعلام می شود.
یکی از اعضای شورای اسلامی شهرستان هیرمند به خبرنگار ایرنا گفت: آب آشامیدنی در روستاهای خاکسفیدی، کیخا، عبدالله، بارانی، کنگ امامدادی، لنگر بارانی، محمدحسین بارانی، لکزایی، دراز، ، شندک کیان آباد، شندک غلام رسول، صفرزایی، ملا نورمحمد، قلعه کولک، دولت آباد و گرگیچ از ابتدای تابستان تاکنون قطع بوده و تنها در ساعات معینی از روز وصل می شود.
وی که خواست نامش در خبر ذکر نشود، افزود: بر اساس دستور فرماندار هیرمند قرار شد که شرکت آب و فاضلاب در برنامه ای زمان بندی شده آب را در ساعات 2 تا چهار بامداد، 10 تا 16 و 20 تا 21 در لوله ها جاری کند که متاسفانه هرگز این امر محقق نشد و هم اکنون تنها برخی از روستاها آن هم از ساعت 10 تا 14 آب دارند.
رهاسازی آب در شبکه آن هم با فشار کم در مدت 2 یا سه ساعت حتی به اندازه یک نوشیدن آب ساده هم نیست چه برسد به استحمام و سایر کارهای ضروری.
اینجاست که باور این همه معضل و بحران (خشکسالی، توفان شن و ماسه، گرد و غبار و بی آبی) برای کسانی که سیستان را با آن همه سرسبزی و پر آبی و نعمات فراوان خدادادی دیده بودند بسیار سخت است.
یوسف اکبری به خبرنگار ایرنا افزود: 20 سال پیش که به سیستان سفر کرده بودم این منطقه را بسیار سرسبز و خرم و مردم آن را شاداب و سرزنده دیده بودم اما اکنون باورش برایم بسیار سخت است که آن منطقه سرسبز و شاداب به بیابانی خشک و لم یزرع تبدیل شده است.
شهرستان هیرمند با دو هزار و 400کیلومتر مربع گستره و 80 هزار نفر جمعیت دارای دو بخش مرکزی و قرقری و بیش از 380 روستا است.
این شهرستان کانون شن های روان در منطقه سیستان است به طوری که تا کنون چند روستا با هجوم شن های روان تخلیه شده و مردم آنها به سایر مناطق مهاجرت کرده اند.
این مردم گرچه شاهد شرایط جوی بدی هستند اما تحمل بی آبی توان آنان را گرفته است.
سیاه خان نارویی، ساکن روستای دولت آباد شهرستان هیرمند می گوید: قطعی آب زندگی همه افراد روستا را مختل کرده است.
وی ادامه داد: زمین خشک شده، هوا گرم شده و حالا لوله های آب هم خشک شده است .
فرماندار شهرستان هیرمند در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در تابستان به دلیل مصرف بالای آب و نیز قرار گرفتن چند روستا در انتهای مسیر آب رسانی، فشار آب افت کرده و باعث نرسیدن متناوب آب به برخی روستاها شده است.
محمد علی پیری ادامه داد: علاوه بر پیگیری از طریق استانداری سیستان و بلوچستان در بعد کلان، در این مدت با بررسی و مشخص کردن روستاهایی که در 24 ساعت بی آب هستند سعی در حل این مشکل کرده ایم.
وی تصریح کرد: در روستای خاک سفیدی با نصب پمپ آب، در برخی روستاها با جیره بندی ساعتی و در برخی دیگر که به هیچ وجه آب به آنها نمی رسید به وسیله تانکر به رفع نیاز آبی مردم اقدام شده است.
وی با انتقاد از برخی دستگاه های متولی این امر در مرکز استان خاطر نشان کرد: با توجه به پیگیری انجام شده از زمستان سال قبل، اکنون خط دوم انتقال آب از منابع چاه نیمه به این شهرستان نیز در حال اجراست که نتیجه آن در تابستان سال آینده حاصل می شود.
مسوول روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب روستایی سیستان و بلوچستان در تماس خبرنگار ایرنا با وی بیان کرد که این شرکت بدنبال انتقاد مردم و رسانه های ارتباط جمعی جوابیه ای منتشر کرده است که متن آن را برای آگاهی مردم به ایرنا ارسال می کنیم.
در جوابیه ارسالی شرکت آب و فاضلاب روستایی استان آمده است: « استان سیستان و بلوچستان متاسفانه بدلیل کاهش نزولات جوی و خشکسالی های مداوم در زمان حاضر در مرحله تنش آبی شدید قرار دارد ،بنابراین مشترکین عزیز با توجه به کمبود شدید آب، بهره برداری صحیح از این نعمت بزرگ الهی را باید سرلوحه کار خود قرار دهند.
شرکت آب و فاضلاب روستایی استان حدود 20 سال قبل در منطقه سیستان به منظور تامین آب سالم و بهداشتی 840 پارچه آبادی، یکی از بزرگترین پروژه های آبرسانی روستایی کشور را تحت عنوان طرح جامع آبرسانی روستایی منطقه سیستان انجام داده است و با توجه به اینکه مبانی طراحی طرح مذکور در سالهای آبی بسیار مطلوب و صرفا جهت تامین آب شرب و بهداشتی روستاییان طراحی شده است، اینک با گذشت بیش از 17 سال خشکسالی مستمر و تحمیل بار آبی مصارف دام ، طیور ، صنعت ،خدمات ، تبدیل 5 روستای بزرگ به 5 مرکزشهرستان، افزایش روستاها از 840 به 937 روستا، تحمیل بار آبی شهر زرنج افغانستان ، تغییر الگوی مصرف و همچنین افزایش جمعیت و آبرسانی به کل نوارمرزی (پاسگاه هاو برجک ها)، عملا نیاز آبی بیش از مقادیر طراحی شده است.
بنابراین سالهاست که این شرکت برای تامین نیاز واقعی به دنبال تامین اعتبار برای اجرای مجدد خطوط و افزایش ظرفیت تصفیه خانه است که در این راستا انجام مطالعات مهندسی مجدد و احداث دو باب ایستگاه پمپاژ میان شبکه ای و کسب مجوز احداث یک باب تصفیه خانه دیگر، نشاندهنده تلاش همکاران این شرکت برانجام مسئولیت و شناخت دقیق از موضوع است.
با وجود تمام تنگنا ها، ماهانه بطور متوسط بیش از یک میلیون و دویست هزار مترمکعب آب تصفیه و به شبکه تزریق می شود که اگر به تناسب جمعیت بهره بردار، الگوی مصرف سرلوحه کار قرارگیرد و به رغم آگاهی از نشت ناشی از فرسودگی بخش هایی از شبکه انتقال و توزیع طرح باز هم مردم عزیز روستاها و شهرهای تحت پوشش مشکل چندانی نخواهند داشت.
اما عدم رعایت سرانه مصوب توسط جمع زیادی از روستاییان ابتدای شبکه و سوء استفاده از آب شرب برای مصارف غیر مجاز باعث شده است تا بخش اعظم آب تولیدی در ابتدای شبکه مصرف شده و روستاهای واقع در حوزه ی شمالی سیستان با کمبود آب مواجه شوند.
قطع کامل جریان آب رودخانه ها ،کانال ها و انهار سنتی منطقه (قطع جریان آب های سطحی ) که باعث تحمیل آب مصرفی کل دامهای منطقه به شبکه لوله کشی روستایی شده، گرمای بیش از حد هوا که باعث استفاده تعداد زیاد کولر های آبی در منطقه شده و افت شدید ولتاژ برق و قطع مکرر برق ایستگاههای پمپاژ و تصفیه خانه و حوادث متعدد در شبکه ی فرسوده انتقال آب، باعث ایجاد اختلال و نارسایی های آبی می شود که برای رفع مشکلات مذکور با بهره گیری از سیستم برق اضطراری و بسیج تمام اکیپ های تعمیر و نگهداری خطوط لوله ، ضمن تلاش شبانه روزی برای تداوم به جریان آب درخطوط لوله با اشراف اطلاعاتی کامل از مناطق بحرانی و دچار قطع کامل یا ساعتی آب، اقدامات لازم انجام شده است که از جمله می توان به تامین آب شرب روستاییان عزیز دچار مشکل با تانکر و خرید آب از نقاط مختلف خطوط شهری که امکان برداشت و تزریق آن به شبکه آب روستایی مقدور بوده اشاره کرد.
همچنین برای حل اساسی مشکل پیگیری های بسیار جدی و موفقی برای تصویب طرح مهندسی مجدد و تامین اعتبار آن شده است که می توان به تصویب طرح توسعه تصفیه خانه و خطوط انتقال آب بصورت BOT اشاره کرد که در صورت برنده شدن مجری و دخیل شدن بخش خصوصی ،با انجام مهندسی مجدد، در کوتاه ترین زمان ممکن طرح جدید که درآن تمامی نیاز های آبی منطقه لحاظ شده است اجرا می شود و عزیزان روستایی بصورت شبانه روزی از آب شرب و بهداشتی بهره مند می شوند.
علاوه بر همه ی مطالب مذکور و در راستای اطلاع رسانی به مردم صبور و مقاوم منطقه سیستان به استحضار میرساند که به منظور حل اساسی مشکل در سال مالی جاری ،علاوه برخرید حدود 20 کیلومتر لوله برای اجرای بخشی از خطوط اصلی انتقال آب به منطقه هیرمند و نیمروز، در دو قرارداد جداگانه اجرای کل خط اصلی هیرمند (زهک -دوست محمد) واجرای بخشی از خط اصلی نیمروز (ژاله ای –ادیمی) نیز به مناقصه گذاشته شده است که برنده آن مشخص و پیمانکاران در حال تحویل زمین و تجهیز کارگاه هستند.
شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تا زمان تعیین تکلیف نهایی تامین اعتبارطرح( BOT ) پروژه های موثر و ضربتی، بویژه اجرای خطوط انتقال اصلی و افزایش دبی ورودی آب به روستاهای کل شهرستان های منطقه سیستان را از اعتبارات استانی و ستاد حوادث همواره در دستورکار قرارخواهد داد.
این شرکت برای مناطق با شرایط بحران از طریق تانکر آبرسانی سیار و برای سایر مناطق که با کمبود و یا قطع ساعتی آب روبرو هستند نیز اجرای پروژه مدیریت مصرف در دستور کار دارد.."
سیستان با پنج شهرستان زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز و افزون بر 120 هزار هکتار زمین کشاورزی و همچنین تالاب بین المللی هامون از گذشته های دور به آب جاری از رودخانه هیرمند که آن هم از کوههای مرکزی افغانستان سرچشمه می گیرد، وابسته بوده است و از 17 سال پیش با قطع جریان آب این رودخانه، نه تنها تالاب بین المللی هامون نابود شد بلکه کشاورزی و حتی آب آشامیدنی مردم شهرها و روستاها با مشکل و بحران رو به رو شد.
به منظور قطع این وابستگی طرحهای مختلفی در دست مطالعه و یا اجراست که مصوبه سفر دکتر روحانی رییس جمهوری و اعضای هیات دولت یازدهم مبنی بر اجرای طرح انتقال آب با لوله به 46هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان، تهیه طرح منطقه آزاد تجاری سیستان، ایجاد بازارچه های مرزی و بهره گیری از فرصت های مناسب مرز از جمله آنهاست.
7311 / 6081/1042












11/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن