واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اختصاصی ایرنا خسروپناه:باید اخلاق و منطق در نقد رعایت شود شهرکرد-ایرنا- مدیر انجمن حکمت و فلسفه ایران گفت:باید اخلاق و منطق در نقد، در همه زمینه رعایت شود.
حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه،روز یکشنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا افزود:نقد را غایتی نیست و هر کس حرفی می زند
باید اجازه داد آن را نقد کرد.
وی افزود:تاکیدی که مقام معظم رهبری درباره کرسی های آزاد اندیشی دارند،معنایش همین است.
به گفته وی،نقد به این مفهوم است که هر کس سخنی گفته است، خود را در معرض نقد دیگران قرار داده است.
خسروپناه،درباره فلسفه اسلامی نیز گفت:این که فلسفه اسلامی بوده یا نبوده و این که فلسفه ،با اسلام جمع می شود یا نمی شود، از زمان قدیم، حتی از زمان "کندی" بوده و مخالفان و موافقان خود را داشته است.
به گفته وی،اگر فلسفه را به عنوان یک دانش عقلانی در نظر گرفته شود، که به هستی شناسی و شناخت کلان عالم و آدم با روش عقلی می پردازد و از آموزه های دینی نیز برای تقویت عقل بهره می برد،این فلسفه اسلامی است و هماهنگی آموزه های فلسفی با آموزه های دینی است.
خسروپناه تاکید کرد:اما این که گفته شود،فلسفه جای اسلام را گرفته است،هیچ فیلسوفی آن را قبول ندارد و نداشته و این مساله در آثار هیچ کدام از فلاسفه مسلمان از جمله ابو علی سینا، سهروردی یا مولوی هرگز دیده نشده است.
به گفته وی،عده ای گمان می کنند که ،وقتی صحبت از فلسفه اسلامی می شود،منظور تا فلسفه ملاصدرا است و دیگر فلسفه اسلامی به انتها رسیده است و تکامل پذیر نیست ،که این نظر نیز رد است،چرا که فلسفه اسلامی یک دانش است و سیر تکاملی دارد.
خسروپناه ،در پاسخ به این پرسش ایرنا که آثار " ژان پل سارتر " و " ژاک دریدا " در بین جوانان شناخته شده است یا خیر ؟ نیز گفت:
دریدا را خیلی از جوانان نمی شناسند و تنها آنهایی که با علوم اجتماعی سر کار دارند این فیلسوف غربی را مطالعه کرده اند.
به گفته وی،اما ژان پل سارتر برای تعدادی از جوانان شناخته شده است چرا که ژان پل سارتر را مرحوم دکتر شریعتی بیشتر به جوانان معرفی کرد.
وی افزود:اکنون این دو فیلسوف غربی، دیگر در بین جوانان ایرانی شناخته شده نیستند و فلسفه اسلامی در نظر جوانان شناخته تر شده است.
به گفته وی،در انجمن حکمت و فلسفه ایران ،جوانان علاقه مندی برای شرکت در مباحث فلسفی حضور پیدا می کنند.
رییس انجمن حکمت و فلسفه یادآور شد:این استقبال جوانان ایرانی از فلسفه و حکمت نسبت به جوانان اروپایی بیشتر است و دلیل این استقبال نیز وجود ذهنیت عقلانی در جوانان ایران اسلامی است که خاستگاه تشیع است.
خسروپناه،درباره ایجاد و راه اندازی رشته جامعه شناسی اسلامی در دانشگاه ها نیز گفت:علم دینی همه علوم را شامل می شود و بزرگانی همچون اسماعیل فاروقی، سید محمد نقیب العطاس، ضیاالدین سردار، سید حسن نصر و آیت الله جوادی آملی به آن پرداخته اند.
به گفته وی،جامعه شناسی اسلامی علم شناخته شده است با روش تجربی و تحقیقاتی همسو است.
به گزارش ایرنا،حجت الاسلام خسروپناه برای شرکت در طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی به شهرکرد سفر کرده بود.
این طرح به مدت 25روز با حضور اندیشمندان کشور از سوی امام جمعه شهرکرد در مصلای شهرکرد در حال برگزاری است.
2097
11/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]