تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زبان خود را به نرمگويى و سلام كردن عادت ده، تا دوستانت زياد و دشمنانت كم شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829653252




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مالکیت غیرقانونی سهام بانک ها، تخلف بی سر و صدا


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مالکیت غیرقانونی سهام بانک ها، تخلف بی سر و صدا تهران- ایرنا- روزنامه اعتماد در صفحه اقتصادی نوشت: مالکیت غیرقانونی سهام بانک ها، تخلفی است که اگرچه در بانک ها در حال اپیدمی شدن است اما کمتر در تیررس رسانه ها قرار گرفته است. اصرار به داشتن سهم بالایی از سهام بانک ها از سودآوری قابل توجه این بنگاه های مالی خبر می دهد. این سود نه از دریافت سود محاسباتی سالانه سهام بلکه از رانت اطلاعاتی موجود در بانک و تخصیص خطوط اعتباری بانک به بنگاه ها و شرکت های متعلق به سهامداران عمده عاید می شود. به این صورت که با در اختیارگیری سهم بالا، افراد برای استفاده از خطوط اعتباری تخصیص یافته به بانک خود با اختیار عمل بیشتری سیاست گذاری می کنند.


در این گزارش که در شماره روز یکشنبه یازدهم مرداد 1394 خورشیدی انتشار یافته، می خوانیم: مصداق این تخلف هم بسیار است؛ تقریبا در اکثر بانک های بزرگ کشور سهم گیری های غیرمتعارف دیده می شود. از سهم گیری افراد حقیقی گرفته تا نهادهای مختلف و خودروسازی ها در این کارزار فعال هستند.
یکی از تخلفات اشاره شده اخیرا در بانکی غیردولتی دیده می شود که با وجود تاکید اصل ٤٤ بر غیرقانونی بودن داشتن بیشتر از پنج درصد از سهام برای اشخاص حقیقی و بیشتر از ١٠ درصد برای اشخاص حقوقی حدود ٣٠ درصد از سهام این بانک بین دو نفر از سهامداران حقیقی تقسیم شده است.
پس از سر و صدای اندک خبری که موضوع خرید سهام یک موسسه مالی و اعتباری توسط صاحبان اصلی سهام دو بانک خصوصی برپا کرد و نهایتا با رای دادگاه، موضوع فیصله یافت، موارد مشابه دیگری از مالکیت سهام بانک ها دیده می شود که عملا خلاف قانون بوده است. در واقع ماجرای خرید عمده سهام یکی از موسسات اعتباری بود که پس از آنکه سهام دو بانک خصوصی را خریداری کردند، برای سهم گیری از این موسسه نیز اقدام می کنند. در پی این اتفاق بانک مرکزی اعلام پولشویی می کند ولی پس از تشکیل دادگاه، حکم برائت موسسه صادر می شود. همان طور که اشاره شد در بند پنج اصل ٤٤ قانون اساسی تاکید شده هر فرد حقیقی و هر شخص حقوقی با سهامی خاص بیش از پنج درصد و هر شخص حقوقی با سهامی عام بیش از ١٠ درصد از سهام بانک را نمی تواند در اختیار گیرد.
راهکار دورزنندگان قانون
یکی از راهکارهای این افراد برای در اختیارگیری سهام بانک ها بیش از درصد قانونی آن است که متقاضی اقدام به تاسیس چند شرکت کرده و سپس به نام هر شرکت ١٠ درصد از سهام بانک را خریداری می کند. بنابراین با وجود آنکه درصد بالایی از سهام بانک را دارد ولی در اسناد، این سهام بین چند شخص حقوقی به نسبت قانونی تقسیم شده است.
سهم گیری بیشتر برای استفاده بالاتر از رانت های اطلاعاتی
اصرار به داشتن سهم بالای سهام بانک ها از سودآوری قابل توجه این بنگاه های مالی خبر می دهد. این سود نه از دریافت سود محاسباتی سالانه سهام بلکه از رانت اطلاعاتی موجود در بانک و تخصیص خطوط اعتباری بانک به بنگاه ها و شرکت های متعلق به سهامداران عمده عاید می شود. وی در این مدت علاوه بر خرید و فروش سهام، دریافت یک درصد از سود خالص سالانه بانک را به عنوان پاداش در قرارداد خود منظور کرده بود. این پاداش در سال آخر حضور او در این بانک سه میلیارد تومان برآورد شده است.
این اتفاق همان طور که پیشتر اشاره شد در برخی دیگر از بانک ها و موسسات نیز دیده می شود. نگرانی تحلیلگران حوزه بانکی نیز از آنجا ناشی می شود که گسترده تر شدن این پدیده در نظام بانکی می تواند عواقب نامطلوبی به دنبال داشته باشد. انحصاری شدن تصمیمات بانکی و سوق یافتن بیشتر منابع به سمت بنگاه های متعلق به سهامداران عمده خطراتی است که این بخش را تهدید می کند. تمایل سهامداران عمده به استفاده از قدرت ایجاد شده، مشکلات و درگیری هایی بین اعضای هیات مدیره ایجاد می کند. چنانکه در بانک مورد اشاره نیز دیده شده است. اختلاف در هیات مدیره بانک مزبور باعث تغییر چند باره مدیرعامل این بانک شد.
ناگفته روشن است که باب شدن این رویه در سایر بانک ها عواقب وخیم تری از نحوه تخصیص اعتبارات از آنچه تاکنون اتفاق افتاده است، در پی خواهد داشت. ضرورت داشتن مدیرعاملی همسو وقتی آشکار می شود که در نظر داشته باشیم اعضای هیات مدیره، سهامدار شرکت ها و کارخانجات صنعتی نیز هستند.
پیشنهاد اصلاح قانون به جای برخورد با متخلفان
برخی دستاندرکاران حوزه بانکی برای آنکه دست کم موضوع خرید سهام بانک ها سامان یابد پیشنهاد می دهند حال که بانک مرکزی توان مقابله با این تخلف را ندارد بهتر است قانون را اصلاح کند و این سهم گیری ها را وجاهت قانونی بخشد. کارشناسان معتقدند در بخشنامه جدید بانک مرکزی این قانون نه تنها اصلاح نشده بلکه به صورت پیچیده تری از غیرقانونی بودن این سهم گیری ها سخن گفته است به طوری که در بخشنامه جدید بانک مرکزی آورده شده در صورتی که خانواده یکی از اعضای هیات مدیره سهام در اختیار گیرند؛ تعیین حداکثر یک عضو هیات مدیره از سوی آنها پذیرفته خواهد شد. تاکیدی که البته در بانک ها رعایت نمی شود. این سرپیچی از قانون نیز به این نحو انجام می شود که ذی نفعان واحد یعنی اعضای یک خانواده یا دوستان با اعطای وکالت به فرد اصلی در عمل تمام تصمیم گیری ها را به او واگذار می کنند.
*منبع: روزنامه اعتماد
**گروه اطلاع رسانی**9362**9131



11/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن