واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جوان بازتاب می دهد: زایش آمریکایی داعش با مرگ طالبان تهران- ایرنا- روزنامه جوان در شماره روز یکشنبه یازدهم مرداد در تیتر یک نوشت: سه روز بعد از انتشار خبر مرگ ملاعمر رهبر طالبان، گروه تروریستی داعش این بار از مرگ ایمن الظواهری رهبر القاعده خبر داده و گزارش هایی غیر رسمی هم از مرگ جلال الدین حقانی بنیانگذار شبکه حقانی منتشر شده است. تحلیلگران می گویند در ورای تضعیف طالبان یک طرح منطقه ای با همکاری پاکستان و امریکا در حال رقم خوردن است که بر اساس آن، داعش جایگزین طالبان می شود.
این روزنامه با اشاره به عنوان مونیز: بازرسان و تجهیزاتشان مال خودمانند! نوشت: در حالی که صحبتها درباره سفرمدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به امریکا برای حضور در سنا و توضیح درباره توافق محرمانه ایران و این نهاد بین المللی در میان تقلای اعضای دولت امریکا برای دفاع از توافق هسته ای ایران و 1+5 ادامه دارد، وزیر انرژی امریکا در یادداشتی تصریح کرد بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی، تربیت شده امریکا هستند و تجهیزات آنها هم ساخت این کشور است. ارنست مونیز، وزیر انرژی امریکا در ادامه کمپین دولت این کشور برای جلب حمایت از نتایج پایانی مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 یادداشتی در پایگاه خبری «فوروارد» نوشت و از مفاد سند برجام که در تیرماه سال جاری بین ایران و 1+5 امضا شد دفاع کرد.
روزنامه جوان با انتخاب موضوع مسافران نیویورک به اندازه گلیم شان پا دراز می کنند، نوشت: داستان «دیدار روحانی و اوباما در سازمان ملل» را فقط یک داستان نویس تازه کار نشریات زرد می تواند بپردازد و بنویسد، یعنی کسی که بیشتر از درک داستان و فهم درست واقعیت ها، دچار هیجانات زودگذر زرد و بنفش است. نیویورک پایتخت اوباما نیست که برای روحانی فرش قرمز پهن کند، آن هم اوبامایی که در فاصله دو هفته پس از توافق همصدا با دولتمردان و دولت زنانش 10 بار کشور روحانی را به حمله نظامی دقیق و راحت که پس از بازرسی های آژانس ممکن می شود، تهدید کرده است. نیویورک مقر دائمی سازمان ملل است که هر کشوری می تواند گلیم خودش را پهن کند و یک سخنرانی نوشته شده را بخواند و برگردد و اگر به چیزی بیشتر از این گلیم طمع کند، معنی اش فریب مردمی است که او را روانه یک سفر سالانه به سازمان ملل کرده اند، نه یک سفر اختصاصی به امریکا! واکنش «آرمان» روزنامه خانوادگی هاشمی رفسنجانی در مطلبی با عنوان «فرش قرمز نیویورک زیر پای روحانی» در کنار مطلب یک روزنامه کم تیراژ دیگر که از قول رسانه های غربی «دیدار روحانی و اوباما در سازمان ملل» را احتمال داده بود، نوعی از همین نگاه زرد به واقعیت هاست.
همسایگان متقلب درد بازار داروی ایران، تیتر دیگر این روزنامه است. تحریم ها وضعیت بازار دارویی کشور را به هم ریخته و آشوبی در بین داروهای کمیاب و وارداتی به وجود آورده بود. این فشارها شرکت های وارداتی را مجبور کرده بود 10 تا 15 درصد هزینه اضافی به بانک های واسط بپردازند که خود هزینه های گزافی به شمار می آمد. این اتفاقات در شرایطی رقم می خورد که رئیس حفاظت و امنیت جهان در شرکت دارویی سانوفی اعلام کرد 70 تا 80 درصد داروهای تقلبی در دنیا در فضاهای مجازی عرضه می شود. اما با تمام این تفاسیر مدیرکل نظارت بر داروی سازمان غذا و دارو، چشم انداز صنعت دارویی کشور را تا پایان سال مثبت ارزیابی کرده و معتقد است با هدف گذاری وزارت بهداشت برای سه سال آینده می شود به صادرات 500 میلیون دلاری دارو و افزایش حاشیه سود دارویی ها امیدوار بود.
روزنامه جوان در بخش یادداشت های امروز با انعکاس عنوان حمله آینده به ایران چقدر واقعی است؟ نوشته ی علی مولوی، نوشت: صحبت از جنگ با ایران پس از توافق بر سر «برجام» به لحاظ کمی و کیفی(!) افزایش یافته است. مسئولان امریکایی و از جمله خود اوباما اگر تا پیش از توافق فقط هر چند ماه یک بار از حمله به تأسیسات اتمی ایران سخن می گفتند- که بیشتر آن هم با زبان اشاره و کنایه بود، مثل اینکه بگوییم «همه گزینه ها روی میز است»- اینک و پس از توافق هرچند روز یک بار صراحتاً به جنگی دقیق و آسان با ایران در آینده دور و نزدیک وعده می دهند که این وعده هم به لحاظ کمی افزایش قابل ملاحظه ای دارد و هم امریکایی ها بازرسی از تأسیسات اتمی و نظامی ایران را دستاوردی معرفی می کنند که می تواند منجر به حمله ای دقیق و مؤثر و راحت و کم تلفات به ایران شود، یعنی یک جنگ کیفی! دیروز هم رسانه ها از قول اوباما نوشتند که حمله به ایران در 15 سال آینده- یعنی زمانی که توافق به لحاظ اجرایی به نقطه پایان رسیده است- دقیق تر و آسان تر خواهد بود. آیا اوباما برای خود «صلح» و برای آیندگان «جنگ» را برگزیده است، با آنکه می داند جنگ یا صلح در اختیار او که چیزی از دوره اش باقی نمانده نیست و اراده های دیگری در داخل و خارج از امریکا به جنگ یا به صلح و نیز به زمان آغاز و انجام آن فرمان خواهند داد؟! یا اینکه سخنان رئیس جمهور و مسئولان امریکایی، مخاطبی دیگر به جز ایران و تأسیسات اتمی و نظامی آن دارد؟
این روزنامه در صفحه ی نخست به بررسی موضوع های «نگرانی شدید صهیونیست ها از پیشی گرفتن علمی ایران بر اسراییل» و «باخت ایران در تجارت ترجیحی با ترک ها» پرداخت و در ستون یادداشت های امروز عنوان های «رمزگشایی از ذوق زدگی تجدیدنظرطلبان» به قلم محمد جواد اخوان، «ریاض در سوریه برسر دوراهی» نوشته ی رحمان نعیمی و «تخریب مخالف با خبر جعلی!» به قلم سعید همتی را برجسته کرد.
*گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**9128**9131
11/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]