تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن در سرشتش دروغ و خيانت نيست و دو صفت است كه در منافق جمع نگردد: سيرت نيكو و د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827633813




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بارندگیهای اخیر، سرپوشی بر دردهای مزمن استان مازندران نگردد‎


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بارندگیهای اخیر، سرپوشی بر دردهای مزمن استان مازندران نگردد‎ پایگاه خبری شمال نیوز در ستون دیدگاه در مطلبی با عنوان بارندگیهای اخیر، سرپوشی بر دردهای مزمن استان مازندران نگردد‎ را به قلم بهمن صادقی لاریمی انتشار داد.


در ادامه این مطلب آمده است: این روزها بحث خشکسالی به مهمترین بحث روز تبدیل شده به نحوی که سالهای قبل نگران کشت دوم برنج بودیم .این روزها کشت اول برنج هم با بحران مواجه شده است با عنایت به اهمیت موضوع ونقش بی بدیل آب در زندگی کشاورزان فکر می کنم بدون هرگونه ملاحظه ای می بایست به نقد و بررسی دلایل آن پرداخت.
امیدواریم با بارندگی های اخیر موضوعات اصلی فراموش نشود و سرنوشت خود را دست قضا و قدرنسپاریم، هرچند که تجربه به ما آموخته چه باران ببارد و چه نبارد مشکلات همچنان پابرجاست .
یکی از مهمترین دلایل کم آبی در استان این است که سالهاست الگوی کشت در مازندران تغییر کرده ولی الگوی آبیاری تقربیا در اکثر مناطق روستایی قرنهاست که به همان روش سنتی (آبیاری از طریق آبندانها)باقی مانده است، به عنوان مثال رودخانه سیاهرود که از قائمشهر و شهرستان جویبار عبور کرده و در روستای لاریم به دریا می ریزد ،اطراف این رودخانه در سالهای نه چندان دور اکثر زمینها به کشت دیم اختصاص داشته و بخش زیادی هم مرتع بود ،محصولاتی چون پنبه ، لوبیا،گندم و.. از مهمترین محصولاتی بودند که بصورت دیم کاشته می شدند و نیازی به آبیاری نداشتند اما امروزه بدلیل افزایش جمعیت و نیاز روز افزون کشاورزان به محصولات و منابع در آمدی ، این زمینها زیر کشت برنج و مرکبات رفته که هردو نیاز به آب فراوان دارند با حفر چاه در اطرف آن و برداشت بی رویه از رودخانه در بالا دست ،رودخانه به یک رودخانه فصلی تبدیل شده و در بهار و تابستان بیشتر نقش زهکش را دارد تا یک رودخانه، لذا دیگر آبی برای پائین دست از جمله روستای لاریم نمی ماند .
همین مشکل در سطح وسیعتر درشهرستانهای بهشهر،نکا،بابلسر و جلگه رودخانه هراز مشهود است ،البته بخشی از آب حوزه جلگه هرازودیگر حوزه های آبی مازندران در بالا دست صرف تامین آب شرب تهران می شود هرچند می دانیم اولویت اول بخش آب ، تامین آب شرب و صنعت است ولی چه اشکالی دارد بخشی از اعتبارات استان تهران جهت کمک به جمع آوری آب یا ایجاد سد به استان مازندران اختصاص یابد تا این ضرر جبران شود ؟متاسفانه سالهاست که مدیریت اجرایی و نظام برنامه ریزی کشور دچارروزمرگی شده به جای اینکه چند کار مهم و ارزشمندانجام دهند سعی میکنند با خرد کردن اعتبار همه را از خود راضی نگه دارند، بعضی از مدیران اجرایی کشور طول مدیریتی خود را برعمق آن ترجیح میدهند و تا زمانیکه چسبندگی به میز و صندلی از همه چیز مهمتر باشد همین آش و همین کاسه ، به جای اینکه لکوموتیو بسازیم تا بتواند دهها واگن را یدک بکشد بر عکس واگن می سازیم که برای حرکت دادن آن به انرژی مضاعفی نیاز دارد ،دلیل اینکه بنده برای چندمین بار به نقد دستگاههای خدمات رسان به بخش کشاورزی می پردازم اینست که انتظارات و توقعات این دستگاهها بیش از عملکرد خودشان است ،به جای اینکه این عزیزان قبل از هرچیزنگران شان ومنزلت کشاورزان باشند و بهبود وضع زندگی کشاورزان بزرگترین دغدغه شان باشد، در اولین فرصت وقتی به تریبونی یا روزنامه ای دسترسی پیدا می کنند از موضوعاتی صحبت می کنند که فرع قضیه است مثلا از تخریب و قلع و قمع صحبت می کنند ،یا تهدید می کنند زمینهایی که توسط صاحبان آنها رها شده را اگر طی چند سال کشت نکنند از آنها سلب مالکیت می گردد وبه افراد بی زمین واگذار می کنند ،مثل این می ماند که شهرداریها در شهرها از فردا اعلام کنند هرکس خانه قدیمی یا کلنگی دارد اگر تا فلان زمان آنها را باب میل شهرداریها نساخته باشد.
از صاحبان زمین و خانه ها سلب مالکیت میشود و آنها را به بی خانمانها واگذار می کنند !! شما از نظر ، قانونی، شرعی و.. اجازه سلب مالکیت ندارید، مگر در زمینهایی که ملی یا مراتع بوده و برای کار مشخصی واگذار گردید ولی به دلایلی به اهداف پیش بینی شده نرسیده است فقط همین، اگر غیر از این باشد یک تبعیض آشکار بین روستائیان و دیگر اقشار جامعه محسوب می گردد، به عبارتی یک زورگویی محسوب می شود .از اینکه سودجویان در پی شکار لحظه ها هستند با شما موافقم ولی نمی توان همه را سیاه و سفید دید، بسیاری از زمینهای رها شده به دلیل عدم صرفه اقتصادی است، هیچکس اجازه ندارد مردم را به هر قیمتی و تحت هر شرایطی وادار به کاری کنند که هیچ صرفه و سودی برای آنها ندارد، در ضمن شما نگران زمینهای رها شده نباشید لطفا فکری برای همین زمینهای کشت شده بکنید که با هزاران خون دل کشت شده ولی برداشتی در کار نیست . انتظار داشتن از هرکسی دو طرفه است، زمانی شما ستانده خوبی دارید که از داده های خوبی استفاده کرده باشید، تاکنون شما چه خدمات شایسته ای که در شان کشاورزان باشد ارائه داده اید؟ مثلا چه تلاشی در خصوص واردات بی رویه محصولات کشاورزی انجام گرفته است؟ چه تلاشی در خصوص افزایش ذخیره سازی آب در استان صورت گرفته است ؟شما چقدر توانستید نهاده های کشاورزی با کیفیت و ارزان قیمت دراختیار کشاورزان قرار دهید؟ از همین بارندگی های اخیر چند درصد آنها را توانستید ذخیره کنید تا تبدیل به سیل ویرانگر نگردد ؟و.... انصاف حکم میکند که اول خودمان را نقد کنیم، آیا دستگاههای اجرایی مرتبط ،با تمام ابزارهایی که در اختیار داشتند به وظایفشان عمل کردند؟ و... شما نیز همچون دیگر دستگاههای اجرایی بودجه هزینه ای و عمرانی دریافت می کنید تا خدمات شایسته ای انجام دهید ،خدماتی همچون تولید اندیشه ،برنامه ریزی استراتزیک ،ارائه خدمات زیربنایی برای کشاورزان ، و... البته می دانم حل همه این مشکلات به عهده شما نیست ،نقش مهم شورای برنامه ریزی و توسعه استان،کمیته برنامه ریزی شهرستانها،نمایندگان مجلس در اخذ اعتبارات ملی برای استان نقشی انکار ناپذیر دارد که تلاش شما در همسو کرن این جریانها بسیار تاثیر گذار می باشد، لذا بیشترین مصاحبه های شما می بایست در این زمینه ها والویت های استان باشد.
و....امیدوارم دلسوزی شما برای کشاورزان واقعی باشد نه ناشی از شغل و حرفه تان که بیشتراین عزیزان جوش پایداری شغلشان را می زنند تا دلسوزی برای مردم....بنده هم کشاورززاده هستم و اکنون هم به طور غیرمستقیم کشاورزی میکنم ،ازهزینه کلیه مراحل از جمله: کاشت ،داشت ،برداشت مطلع هستم و با اطمینان عرض میکنم که درآمد یک ماهه تعدادی از همین عزیزان که دنبال مصاحبه و گفتگو در رسانه ها هستند بیشتر از درآمد خالص یک سال بسیاری از کشاورزان است ، لذا حرف زدن و دلسوزاندن بی عمل درمان کار نیست، بهتراست در میدان کار و عمل کمک حال کشاورزان باشید ،چه بخواهید چه نخواهید اگر همین ندانم کاریها ادامه یابد دیگر نیازی به تغییر کاربری جهت تخریب زمینهای کشاورزی نیست ، با ادامه همین روند وبرداشت بیش از حد از آبهای زیر زمینی شاهد بی کیفیت تر شدن آبها ودر نهایت شوری آنها خواهیم بود و طولی نخواهد کشید این زمینها به شوره زاری تبدیل خواهند شد که برای برگشت آنها باید قرنها منتظر ماند ،متولیان بخش کشاورزی بهتر از هرکسی می دانند سالهاست که الگوی کشت تغییر کرده ،رشد سطح زیر کشت برنج و گیاهان آبدوست طی این چها ردهه بسیار چشمگیربوده ولی الگوی توزیع آب قرنهاست به صورت سنتی (آب بندانها) و حفر چاه باقی مانده است ، آب بندانها که توسط پدران و اجداد ما طراحی گردیده می تواند سطح محدودی را آبیاری کنند ولی امروز در مجموع هزاران هکتار بیشتر از ظرفیت آنها زیر کشت آبی رفته اند ، آبندانها بخاطر وضیعت توپوگرافی دشتهای مازندران، توان ذخیره سازی بیشتراز اینها را ندارند،چاره کار میتواند احداث سد و سدهای پلاستیکی باشد که عزمی در بین مسئولین در این خصوص نمی بینیم ، این زیبنده یک استان نیست که مناطقی از استان آنهم یکی از پر بارانترین مناطق کشور مثل نوشهر چالوس رامسر،کلاردشت و..آب اشامیدنی مناسب نداشته باشند یا آب آنها جیره بندی شود در همین مناطق در بعضی از مواقع سال میزان بارندگی یک شبانه روز آن از میزان بارندگی یک سال بعضی از استانها ی کشور بیشتر است ،متاسفانه نظام اجرایی و برنامه ریزی کشور سالهاست که در تعین اولویتها دچار سردرگمی هستند .ک/1
6026/60097



11/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن