واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
تب اقتصادی چین، لرزه در اقتصاد هنگکنگ در میان اخبار مختلف تجاری روزهای اخیر، نزول رشد اقتصاد چین به عنوان یکی از قدرتهای اقتصادی جهان خودنمایی میکند، به طوری که این اخبار نهتنها در این کشور بلکه خارج از مرزهایش باعث نگرانی فعالان بازار و تجار بینالمللی شده است.
یکی از مهم ترین تاثیرهای کاهش رشد اقتصادی چین و کاهش قدرت خرید مردم این اقتصاد مطرح بین المللی، در کشور همسایه هنگ کنگ به عنوان قلب اقتصاد آسیا دیده شده است. به طوری که بلومبرگ از کاهش شدید ورود هیات های تجاری، بازرگانان و گردشگران به هنگ کنگ به واسطه کند شدن رشد اقتصادی سرزمین مادری و ریزش بورس هایش می گوید. در گزارش بلومبرگ آمده است: پس از ناآرامی های سیاسی هنگ کنگ که باعث کاهش شدید رشد اقتصاد این بخش از آسیای جنوب شرقی شده بود، امروز مشکلات اقتصادی برادر بزرگ تر ـ چین ـ و سیاست های رضایتی اقتصاد این کشور توانسته تاثیر عمده ای در بازار خرده فروشی و درنهایت اقتصاد هنگ کنگ داشته باشد به گونه ای که تمامی آمارها حکایت از تنزل سیر توسعه اقتصاد این کشور دارد. براساس نتایج گزارش ها و آمارهای به دست آمده از روند ورود گردشگران تجاری و گردشگران چین به هنگ کنگ، این کشور طی شش ماهه ابتدای سال 2015 میلادی شاهد کاهش چشمگیر ورود این گروه گردشگران بوده است به طوری که این سیر نزولی، شدیدترین کاهش از سال 2009 میلادی در هنگ کنگ بوده و توانسته سیستم خرده فروشی هنگ کنگ را به چالش بکشد. کاهش خرده فروشی تحلیلگران اقتصادی معتقدند درحالی که هنوز هم هنگ کنگ به عنوان یکی از جاذبه های سفر برای تجار و گردشگران چینی شناخته می شود، اما روند نزولی ورود گردشگران درکنار تغییر مسیر آنها به دیگر نقاط می تواند برای اقتصاد خرده فروشی هنگ کنگ غیر قابل تحمل باشد و خسارات عمده ای به آن وارد کند. این کارشناسان همچنین با اشاره به کاهش مدت اقامت گردشگران در هتل های هنگ کنگ می گویند: اگر به تغییر مسیر ورود هیات های تجاری و گردشگرانی که برای خرید ارزان به هنگ کنگ سفر می کردند، نگاه کنیم درمی یابیم اکنون این گروه ها به سمت کره جنوبی و تایلند تغییر مسیر داده اند، بنابراین جای تردید نیست بزودی شاهد خاموش شدن چراغ های برخی فروشگاه های زنجیره ای در هنگ کنگ خواهیم بود. رایان وارنر، تحلیلگر اقتصادی منطقه آسیا درباره مشکلات خرده فروشی هنگ کنگ می گوید: اگر از ابتدای سال جاری میلادی به روند کاهش تعداد قرعه کشی های شبانه و همچنین برگزاری جشنواره های خرید مراکز بزرگ فروشگاهی یا حتی تخفیف های اعمال شده درآن توجه داشته باشیم متوجه می شویم این مراکز شاهد رکودی غیر قابل تصور شده و اکنون دوران سختی را تجربه می کنند که این معضل در بازار برخی کالاهای لوکس مثل ساعت، جواهر و کفش کاملا مشهود است. کسادی برندها کانگ می سان، مدیر یکی از مراکز خرید هنگ کنگ ـ که محصولات برند معروف بربری و تیفانی را عرضه می کندـ در گفت وگو با بلومبرگ می گوید: در این فروشگاه کیف دستی های 2400 دلاری برندهای معروف و پوشاک گرانقیمت برای مشتریان تدارک دیده شده است، اما اگر میزان فروش سال جاری را با سال گذشته میلادی مقایسه کنیم می بینیم شیب نزولی فروش بیشتر از 15 درصد بوده است که این کاهش ما را برای تامین هزینه های اجاره و پرسنل دچار مشکل کرده است . به همین دلیل تصمیم مدیریت براین است که فروشگاه را برای فروش اجناس ارزانقیمت تر مهیا کنیم یا این که برای مدتی تعطیل باشیم.
این در حالی است که اگر به اخبار موجود از میزان فروش یا سودآوری شرکت های بزرگ بین المللی مثل شرکت رمی، آئودی، پرادا یا دیگر برندهای موجود در هنگ کنگ توجه کنیم همگی کاهش فروش خود را اعلام می کنند به صورتی که برخی از آنها نسبت به کاهش تعداد فروشگاه ها و کارمندان خود اقدام کرده اند و به دنبال راهکاری برای جبران زیان های احتمالی آینده نیز هستند، چون هیچ کدام از مدیران آنها به ایجاد تغییراتی در آینده نزدیک امید ندارند. این پیش بینی ها با ارائه گزارش سازمان گردشگری هنگ کنگ قوت گرفته است؛ چون مسئولان این سازمان از رشد 4/6 درصدی ورود گردشگران و هیات های تجاری به هنگ کنگ در سال جاری خبر داده اند، در حالی که سال گذشته یعنی 2014 میلادی این کشور رشد 12درصدی ورود گروه های یاد شده را تجربه کرده است. آمار یاد شده مشخص کرده ورود گردشگران سرزمین مادری (چینی) به هنگ کنگ در سال جاری نصف شده و معادل 8 درصد است. سیلویا لیو، اقتصاددان هنگ کنگی درباره معضلات موجود اقتصاد این کشور می گوید: به طور کلی در سه ماهه ابتدای سال جاری میلادی اقتصاد این کشور 5/1 درصد ضعیف تر از سال گذشته بوده که پیش بینی می کنیم در نیمه اول سال جاری این میزان به 4/2 درصد افزایش یابد.این اقتصاددان می افزاید: با توجه به وابستگی اقتصادی هنگ کنگ به چین این گونه تصور می کنیم اگر اقتصاد چین تب کند و دچار بیماری شود؛ این لرزه های هنگ کنگ است که نمایانگر بحران اقتصادی در منطقه خواهد بود، بنابراین تا اقتصاد چین اصلاح نشود هنگ کنگ در امان نخواهد بود. منبع: بلومبرگ 27 جولای 2015 عماد عزتی اقتصاد
 
یکشنبه 11 مرداد 1394 ساعت 05:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]