واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سرمایه گذاری خارجی فرصتی برای توسعه چهارمحال وبختیاری شهرکرد- ایرنا- ظرفیتهای سرمایه گذاری خارجی در دوران پساتحریم، فرصتی مناسب برای توسعه اقتصادی استان چهارمحال و بختیاری را فراهم آورده است.
به گزارش ایرنا، سرمایه گذاری و انباشت سرمایه ناشی از آن، محرک رشد اقتصادی در هر کشور به شمار می آید به طوری که بهرهگیری از سرمایه های داخلی و خارجی و جذب سرمایه گذاران توانمند، راهی برای شتاب بخشی به حرکت اقتصاد به سوی توسعه و ایجاد اشتغال پایدار است.
در دهه های اخیر، سرمایه گذاری داخلی و خارجی به عنوان یکی از ابزارهای مهم برای دستیابی به رشد اقتصادی، تولید ثروت و زندگی بهتر مطرح است و برهمین اساس اهمیت سرمایه گذاری به عنوان یک مقوله اقتصادی سبب شده که این موضوع همواره به عنوان یکی از عوامل اساسی در توسعه اقتصادی و صنعتی جوامع مطرح باشد و دولتها را بر آن دارد تا توجه ویژه ای به امر سرمایه گذاری معطوف دارند.
این در حالی است که سرمایه گذاری بخش خصوصی به ویژه سرمایه گذاری خارجی در ایران و به ویژه در استانهای کمتر توسعه یافته کشور با توجه به موانع و محدودیتهایی که می توان برای آن برشمرد با چالشهای بسیاری روبرو بوده که محدودیتهای ناشی از تحریم ها یکی از مهمترین این موانع به شمار می رود.
حال که مذاکرات هسته ای میان ایران و گروه 1+5 بعد از 12 سال پرفراز و نشیب با تدبیر مسوولان و سیاستمداران کشور به سرانجام رسیده می توان شاهد رفع بسیاری از این محدودیتها بود.
بن بست هسته ای و تحمیل تحریمهای ظالمانه ناشی از آن، اثرات مخربی بر اقتصاد ایران گذاشته اما اکنون با رفع تحریمها انگیزه لازم برای ورود سرمایه گذاران خارجی به کشور فراهم می شود.
در این میان بهره گیری از این فرصتهای سرمایه گذاری، گام مهمی برای توسعه استان چهارمحال و بختیاری به شمار آید.
موقعیت جغرافیایی مناسب، برخورداری از ظرفیتهای اقتصادی، اجتماعی و جاذبه های گردشگری طبیعی، ظرفیتهای مساعدی است که می تواند سرمایه گذاران داخلی و خارجی بسیاری را به این استان جذب کند.
براین اساس، احصاء اولویتهای سرمایه گذاری در استان اهمیت دوچندانی پیدا می کند و ضروری است تا مسئولان در این رابطه تلاش ویژه ای به کار گیرند.
سرپرست دفتر هماهنگی امور اقتصادی و مشاور استاندار چهارمحال و بختیاری در امور اجرایی و سرمایه گذاری به گزارشگر ایرنا گفت: ظرفیتهای بسیاری در حوزه های مختلف در استان وجود دارد که هریک از این ظرفیتها برای شکوفا شدن نیاز به منابع بخش خصوصی و سرمایه گذار داخلی و خارجی دارد.
ملک محمد قربان پور افزود: بخشهای معدن، صنعت به ویژه فولاد، راه آهن، گردشگری، نفت و گاز و پتروشیمی، کشاورزی و صنایع تبدیلی از مهمترین ظرفیتهای استان است که با جذب سرمایه گذار در این حوزه ها می توان توسعه و آبادانی اقتصادی استان را رقم زد.
وی گسترش روابط اقتصادی ایران با کشورهای جهان را از مهمترین دستاوردهای توافق هسته ای دانست و تصریح کرد: با برداشته شدن تحریمها، فضای خوبی برای جذب سرمایه گذار خارجی در کشور و به تبع آن در استان فراهم می شود که نباید نسبت به این فرصت بی توجه بود.
مشاور استاندار چهارمحال و بختیاری در امور اجرایی و سرمایه گذاری اظهار کرد: در دوران تحریمها نیز تلاش بسیاری در جذب سرمایه گذار بخش خصوصی انجام شده به طوری که استان در سال گذشته موفق به کسب رتبه نخست در جذب سرمایه گذار بخش خصوصی شد.
قربان پور افزود: پتروشیمی لردگان و پتروشیمی بروجن از طرحهایی است که با مشارکت بخش خصوصی ایجاد و در حال تکمیل است و برای پالایشگاه نفت منطقه سامان نیز مذاکراتی با سرمایه گذاران در حال انجام است.
نماینده مردم لردگان در مجلس شورای اسلامی نیز گردشگری را مهمترین اولویت سرمایه گذاری در استان دانست و گفت: استان جاذبه های بسیاری در حوزه گردشگری به ویژه در بخش گردشگری طبیعی دارد که با توجه به سند جامع توسعه گردشگری می توان با بهره گیری از سرمایه گذاری خارجی در راستای توسعه و رونق اقتصادی استان گام برداشت.
مجید جلیل سرقلعه افزود: صنعت آب و تسریع در پروژه های انتقال آب استان و حمل و نقل به ویژه زیرساختهای ریلی از دیگر بخشهایی است که با جذب سرمایه گذار خارجی می توان روند اجرای طرحهای در دست اجرا در این بخش ها را سرعت بخشید.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در خصوص راهکارهای جذب سرمایه گذار خارجی، تصریح کرد: تشکیل یک کمیته ویژه متشکل از مدیران اجرایی، نمایندگان مجلس و فعالان اقتصادی استان می تواند در تدوین راهکارهای جذب سرمایه گذاران خارجی نقش مهمی ایفا کند.
7363/ 6014/
گزارش از خاطره حسین زاده
10/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]