واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توسعه آبیاری تحت فشار راهکاری برای بهبود کمی و کیفی محصولات کشاورزی گچساران - ایرنا - توسعه آبیاری تحت فشار در اراضی کشاورزی راهکاری برای افزایش کمی و کیفی تولید محصولات و بهره وری بهینه از آب کشاورزی است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، به اعتقاد کارشناسان بخش کشاورزی توسعه سیستم های نوین آبیاری از مهمترین راه های مقابله با بحران کم آبی، پیشگیری از کاهش ذخیره منابع آب های زیرزمینی و افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی است.
توسعه سیستم های نوین آبیاری در زمین های کشاورزی همواره مورد توجه ویژه دولت است و برای اجرای آن تسهیلات یارانه ای کم بهره به کشاورزان پرداخت می کند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گچساران گفت: تاکنون شش هزار 121 هکتار از زمین های کشاورزی گچساران به سیستم بارانی و قطره ای تجهیز شده است.
علی حسن انصاری افزود: چهار هزار 683 هکتار بارانی و یکهزار و 438 هکتار قطره ای بوده است.
وی تعداد کشاورزان بهره بردار این طرح را 775 نفر برآورد کرد.
انصاری بیان کرد: از سال گذشته تاکنون 324 هکتار از زمین های کشاورزی گچساران متعلق به43 بهره بردار به سیستم آبیاری تحت فشار تجهیز شده است.
وی گفت: برای تجهیز هر هکتار زمین کشاورزی به آبیاری قطره ای 65 میلیون ریال کمک بلاعوض و برای هر هکتار آبیاری بارانی 50 میلیون ریال اعتبار یارانه ای پرداخت می شود.
انصاری صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی، کاهش علف های هرز و بهبود کمی و کیفی تولید محصولات کشاورزی را از مهمترین مزایای آبیاری با روش های بارانی و قطره ای است.
علی حسن انصاری افزایش تولید، صرفه جویی در استفاده از نهاده های کشاورزی و آبیاری یکنواخت را از دیگر مزایای استفاده از این نوع آبیاری بیان کرد.
به گفته وی زیباتر شدن رنگ و طعم محصول ، امکان کشت و بهره وری بهتر در هر شرایط آب و هوایی از دیگر مزایای ابیاری با روشهای نوین است.
یک کارشناس اقتصاد کشاورزی گفت: اجرای طرح مطالعاتی الگوی کشت و بهره وری از سیستم آبیاری تحت فشار دو راهکار برای مدیریت مصرف آب کشاورزی است.
یعقوب زراعت کیش افزود: در صورت مشخص شدن نوع کشت بر اساس اقلیم و افزایش بهره وری از آبیاری قطره ای و بارانی می توان برای افزایش بهره وری از زمین های کشاورزی امیدوار بود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد گفت:180میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح های آبیاری قطره ای و بارانی در زمین های کشاورزی این استان اختصاص یافته است.
جعفرگوهرگانی افزود: این اعتبار برای اجرای طرح های آبیاری تحت فشار در چهار هزار هکتار از اراضی کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تخصیص یافته است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه وبویراحمد تصریح کرد: تجهیز زمین های کشاورزی به آبیاری تحت فشار بهترین راهکار برای برون رفت از مشکل کم آبی به ویژه در مناطق گرمسیری است.
وی استفاده بهینه از منابع آب،توسعه کشت آبی، صرفه جویی در مصرف آب،اقتصادی و مکانیزه کردن فرایند آبیاری با هزینه کمتر به دلیل کاهش نیروی کار را از مزایای اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار برشمرد.
سامانه های آبیاری تحت فشار به روشهایی گفته می شود که آب را توسط لوله و تحت فشاری بیش از فشار اتمسفر در سطح مزرعه توزیع می کنند.
به گفته کارشناسان با اجرای هر هکتار آبیاری تحت فشار نزدیک به شش هزار مترمکعب آب صرفه جویی می شود.
فرزانه شریفی
8143/1662
10/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]