واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاد دانشگاه : نقش سفارتخانه های ایران در توسعه صنعت گردشگری باید پررنگتر شود ساری - ایرنا - استاد دانشگاه های گیلان و مازندران با بیان این که صنعت گردشگری ایران در پروژه ایران هراسی آسیب جدی دید، گفت: با توجه به فرصت جدید ایجاد شده در تعاملات بین اللملی بعد از توافق هسته ای، نقش سفارتخانه ها در توسعه صنعت گردشگری باید پررنگتر شود.
محمدرضا اورمزدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در ساری افزود : در پی توافق هسته ای ، فرصت جدیدی در تعاملات منطقه ای و بین المللی ایجاد شده است که باید آن را غنیمت شمرد.
وی به نقش رایزن های فرهنگی را در توسعه صنعت گردشگری مهم ارزیابی کرد و ادامه داد : یکی از اصلی ترین زمینه های فعالیت رایزن فرهنگی در عرصه دیپلماسی عمومی آشنایی با ارتباطات میان فرهنگی است.
این متخصص گردشگری موضوع سفر و گردشگری را در دیپلماسی بسیار مهم دانست و گفت : وزارت امور خارجه اولین نهادی است که گردشگران خارجی با آن ارتباط برقرار می کنند و حرف اول را در دیپلماسی عمومی گردشگری می زند.
استاد دانشگاه های گیلان و مازندران به فعالیت 112 نمایندگی وزارت امور خارجه کشورمان در جهان اشاره کرد و افزود : این نمایندگی ها باید نقش پر رنگتری در معرفی جاذبه ها و فرهنگ و تمدن ایران به جهانیان داشته باشند.
اورمزدی گفت : بخش فرهنگی از سال 1945 به عنوان ارکان دیپلماسی وارد عرصه روابط بین الملل شد و تمامی کشورها تلاش می کنند تا از این رکن برای پیشبرد منافع ملی و توسعه گردشگری بهره ببرند .
وی افزود : به کارگیری ظرفیت فرهنگی و گردشگری داخل ایران به منظور ارتباط میان فرهنگی می تواند در پیشبرد اهداف دیپلماتیک مفید واقع شود.
این استاد رشته گردشگری، برنامه ریزی، سیاست گذاری ، شناسایی بازار هدف، بازاریابی، فراهم آوردن مقدمات حضور ایران در نمایشگاه ها و همایش های بین المللی گردشگری و هتلداری و رایزنی با شرکت های بزرگ گردشگری جهان را از جمله وظایف رایزن های فرهنگی عنوان کرد و گفت : باید در این زمینه بویژه در دوران پسا تحریم فعالانه تر عمل کرد.
وی بر ضرورت به روز کردن سایت اینترنتی وزارت امور خارجه با نگاه ویژه به توریسم بین المللی تاکید کرد و گفت : با حفظ منافع و امنیت ملی باید بعضی از محدودیت های موجود برای صدور روادید برداشته شود.
این راهنمای تور گردشگری ایران افزود : برای تحقق این مهم باید تمامی دستگاه های فعال در حوزه گردشگری کشور تحت عنوان شورای مشورتی گردشگری دور هم جمع شوند که در این رابطه نقش وزارت امور خارجه بیشتر از بقیه است.
اگر چه هم اکنون آمار گردشگران خارجی بسیار کم است ولی صاحب نظران گردشگری پیش بینی می کنند تا سال 2025 میلادی سالانه 20 میلیون گردشگر خارجی وارد ایران خواهند شد.
در ایران بیش از یک میلیون آثار تاریخی و باستانی وجود دارد.ک/3
6026/1654
10/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]