تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند از نادانان پيمان نگرفته كه دانش بياموزند، تا آنكه از عالمان پيمان گرفته كه به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837571581




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هنر خوشنویسی هماهنگ با نیازهای زمان است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: داور بخش خوشنویسی بیست و دومین جشنواره ملی هنرهای تجسمی جوانان هنر خوشنویسی هماهنگ با نیازهای زمان است تهران- ایرنا- داور بخش خوشنویسی بیست و دومین جشنواره ملی هنرهای تجسمی جوانان معتقد است هنر خوشنویسی این ظرفیت را داشته و دارد که با شرایط و نیازهای زمان، خود را مطابقت دهد و تغییر پیدا کند.


علی شیرازی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار هنرهای تجسمی ایرنا اظهار کرد: ما در دوره های مختلف انواع و اقسام خطوط را می بینیم که چه با نگاه کاربردی و چه هنری به وجود آمده اند؛ مانند خطوط ثلث، نثر، شکسته و نستعلیق.
وی ادامه داد: در دوره ای نیز صورت دیگری از این هنر که امروزه به عنوان نقاشیخط معروف است ظهور می کند؛ در حدی که هم اکنون در عرصه بین المللی شناخته شده است و بسیاری از هنرمندانی که خطاط-نقاش یا گرافیست-خطاط هستند، با سبک هایی متفاوت از یکدیگر، در کار خود موفق هستند؛ در نتیجه هنر خوشنویسی همواره می تواند تحولاتی را پشت سر بگذارد و دستخوش تغییرات شود.
شیرازی با بیان این نکته که هنر خوشنویسی هیچ گاه دچار تکرار یا رکود نشده، افزود: گرچه در ابتدا هدف از این هنر، انتقال دانش و مفاهیم بوده و بیشتر برای کتاب نوشتن به کار می رفته است؛ اما رفته رفته اهمیت خود کلام، این رشته را به یک هنر تبدیل می کند؛ به طوری که ما تابلوها و آثاری را می بینیم که وابسته به متن یا ادبیات نیستند و آثار مستقلی محسوب می شوند.
داور بخش خوشنویسی بیست و دومین جشنواره ملی هنرهای تجسمی جوانان در پاسخ به اینکه در هنر خوشنویسی تا چه میزان خود هنر دغدغه اصلی هنرمند است و در زمان تولید اثر، بعد اقتصادی آن را کمتر در نظر می گیرد، گفت: این موضوع نه تنها خوشنویسی، بلکه تمامی هنرها را در بر می گیرد؛ در برخی مواقع هدف اصلی هنرمند از تولید اثر، فروش آن است یا اینکه از همان ابتدا کار وی سفارشی از سوی بازار بوده است؛ اما گاهی اوقات نیز به دلیل علاقه شخصی و خلاقیت خود، اثری را تولید می کند؛ که بعدها ممکن است همان هنرمند یا وارثان او این اثر را به کالایی تبدیل کنند که در بازار هم بتواند قیمتی داشته باشد؛ این اتفاق، هنر هنرمند را زیر سئوال نمی برد و با آن مغایرتی ندارد؛ او تولید اثری که صرفاً اقتصادی باشد، نبوده است.
وی در زمینه شرایط اقتصادی هنرمندان خوشنویس معتقد است کار هنری به طور ذاتی مشکل است و درآمد داشتن و امرار معاش از راه هنر هم مشکل تر؛ خوشنویسان مطرح به طور معمول 30 یا 40 سال تلاش کرده اند؛ و اینگونه نیست که با 5 ماه الی یکسال کار کردن یا گذراندن دوره ای در دانشگاه توانسته باشند کار کنند و بگویند هنرمند این رشته هستند.
این هنرمند ادامه داد: دو دهه پیش خوشنویسان ما سفارشات بازار را داشتند و از این راه ارتزاق می کردند؛ بنابراین بیشتر آنان شغل داشتند، برای خود دفتر کار داشتند و مراجعاتی به آنان می شد؛ اما در شرایط امروز به دلیل وجود نرم افزار کامپیوتری، حروف خطوط در اختیار همگان قرار گرفته است؛ از همین رو تعداد بسیاری از خوشنویسان، درآمد از راه سفارشات را به طور کل از دست داده اند.
شیرازی با اظهار اینکه البته برعکس این شرایط نیز دیده می شود و کسانی که به عنوان هنرمند در جامعه خوشنویسی مطرح بوده اند، بازارشان در حال رونق است، افزود: منتهی این رونق، رابطه مستقیم با وضعیت اقتصادی کشور دارد؛ هم اکنون در برخی از کشورها مانند ترکیه یا کشورهای عربی که همچون ما از همین حروف و الفبا استفاده می کنند، رونق بازار کار خوشنویسان بهتر است؛ در حالی که در ایران کیفیت خوشنویسی بالاتر است.
براساس گفته شیرازی، تا زمانی که وضعیت اقتصادی ما به شرایط مطلوب نزدیک نشود، هنرمندان در امرار معاش خود تا حدودی دچار مشکل هستند.
داور بخش خوشنویسی بیست و دومین جشنواره ملی هنرهای تجسمی جوانان در این زمینه که پس چگونه هنرمندان مطرح خوشنویسی می توانند از راه هنر امرار معاش کنند، توضیح داد: تعداد این هنرمندان اندک است و در کار خود به یک برند تبدیل شده اند؛ به طوری که نه تنها در کشور ما بلکه در خارج از کشور نیز شناخته شده هستند؛ در نتیجه آثار آنان به راحتی به فروش می رسد و زندگی خود را اداره می کنند.
وی تصریح کرد: اما از آنجایی که در تمامی رشته های هنری تنها هنرمندان درجه یک مطرح هستند و نگاه افراد جامعه در هر چیزی همواره به سوی اولین هاست، کسانی که در درجه دوم قرار می گیرند با دشواری های بسیاری مواجه می شوند؛ هرچند که کار آنان تفاوت چشمگیری با نفرات اول نداشته باشد.
عضو انجمن خوشنویسان ایران همچنین درباره نقش تشکل های دولتی و صنفی در جریان هنر خوشنویسی اظهار کرد: اصولاً هنرمندان رشته های تجسمی به صورت انفرادی کار می کنند؛ به این معنا که در گوشه خلوتی از آتلیه خود نشسته و به خلق اثر هنری می پردازند؛ اما برای اینکه بتوانند به لحاظ صنفی نیز حقوق خود را بگیرند، ممکن است تشکلی هم داشته باشند؛ مانند انجمن خوشنویسان ایران یا نقاشان، طراحان گرافیک و ...؛ لیکن این به معنای آن نیست که آن تشکل قرار است کار هنری انجام دهد؛ بلکه اعضای آن که همان هنرمندان هستند، در بیرون از آن اثر هنری تولید می کنند؛ انجمن ها بیشتر محل آموزش یا تضارب آراء و تعامل اندیشه های هنرمندان عضو خود هستند.
بیست و دومین جشنواره ملی هنرهای تجسمی جوانان 16 تا 19 شهریورماه برگزار می شود.
فراهنگ**9362**1601**



10/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن