محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845250329
بازگشت غول های اقتصادی؛ تهدید یا فرصت؟
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بازگشت غول های اقتصادی؛ تهدید یا فرصت؟ تهران- ایرنا - بلند شدن دود سفید از دودکش های هتل «کوبورگ» سبب شد بسیاری از شرکت های بین المللی، از «فولکس واگن» و «زیمنس» گرفته تا «پژو» و «توتال» یک موضوع مشترک را در دستور کار خود قرار دهند و آن بازگشت به اقتصاد ایران بود. حال پرسش اینجا است که آیا این بازگشت، برای شرکت های داخلی فرصت است یا تهدید؟
از سال 2010 میلادی با تنگ تر شدن حلقه ی تحریم های غرب، 2 اتفاق بزرگ برای اقتصاد ایران رخ داد؛ نخست اینکه نقش ایران در بازار انرژی جهان کمرنگ شد و دوم این که شرکت های بین المللی فعال در حوزه های مختلف اقتصادی، پروژه ها را نیمه کاره رها و ایران را ترک کردند. در این میان، نخستین زیان دیده خود شرکت های غربی بودند اما نمی توان کتمان کرد که حوزه های مختلف اقتصادی ما از جمله صنعت نفت، حمل و نقل و صنعت خودرو نیز به خاطر قطع همکاری این شرکت ها با چالش هایی روبرو شد.
با خروج غربی ها، طرح های توسعه ی برخی از میدان های نفت و گاز نیمه کاره رها و تامین تجهیزات مورد نیاز نوسازی هواپیماها و حمل و نقل ریلی با مشکل مواجه شد. همچنین، صنعت خودرو به دلیل مشکل های پیش روی تامین قطعه، ناگزیر روند کاهش کیفیت را در پیش گرفت.
در ادامه ی آنچه گفته شد و در ارتباط با تهدیدها و فرصت های فعالیت دوباره ی شرکت های خارجی در ایران نکته هایی لازم به بیان است:
1- خروج غربی ها از اقتصاد ایران، 2 پیامد کلی برای شرکت های داخلی به دنبال داشت. اولین پیامد این بود که شرکت های داخلی ضعیف در غیاب رقیبان قدرتمند خارجی امکان حضور در پروژه ها و طرح های بزرگ را پیدا کردند. این رخداد که در صورت آمادگی و توانمندی شرکت های داخلی می توانست فرصت ساز باشد موجب شد در برخی حوزه های اقتصادی از جمله تولید دکل های نفتی و اجرای پروژه های حمل و نقل ناکامی هایی به بار آید. به رغم ناآمادگی شرکت های داخلی برای پذیرش مسوولیت های جدید، به تدریج برخی از این شرکت ها پس از تحمل و تحمیل هزینه های ناکارآمدی به سمت توانمند شدن گام برداشتند که این پیامد دوم خروج غربی ها از اقتصاد ایران بود.
در این سال ها، شرکت هایی قارچ گونه از زمین سر بر آوردند و بدون شرکت در مناقصه پروژه گرفتند و البته عاجز از اجرای آن، کار را نیمه کاره رها کردند. در برابر، شرکت هایی هم بودند که برای کمک به اقتصاد ایران، آستین ها را بالا زدند و آنچه را تا دیروز ناشدنی بود شدنی کردند. در این میان می توان به شرکت «مپنا» فعال در زمینه ی توسعه و ساخت نیروگاه های حرارتی، «شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران» در زمینه ی سدسازی و مهندسی و همچنین «شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی» در حوزه ی ساخت تجهیزات فراساحل نفت اشاره کرد.
2- امروز، پنج سال از زمان شکل گیری سازمان تحریم ها می گذرد و شرایط نیز تغییر کرده است. آن هایی که شبانه ایران را ترک کردند امروز برای بازگشت، از یکدیگر سبقت می گیرند. آنچنان که گفته و دیده می شود در این فرایند اروپایی ها تاکنون پیشرو بوده اند. در یک ماه گذشته نشستی با نمایندگان 40 شرکت اروپایی برای حضور در صنعت نفت ایران برگزار شده است. شرکت های بزرگ «لینده»، «مرسدس دایملر»، «باسف»، «جی آی زد»، زیمنس و فولکس واگن از آلمان، «زیگمار گابریل» معاون صدراعظم این کشور را در سفر اخیرش به ایران همراهی کردند و نمایندگان شرکت پژو نیز قبل از حضور «لوران فابیوس» وزیر امور خارجه ی فرانسه برای دیدار و مذاکره با خودروسازان وارد ایران شدند.
بازگشت غربی ها به اقتصاد ایران می تواند آثار متفاوتی برای شرکت های داخلی داشته باشد. این بازگشت می تواند برای برخی فرصت و برای برخی نیز تهدید قلمداد شود. با نگاهی به قبل از اعمال تحریم ها می بینیم که حضور شرکت های بین المللی در گذشته علاوه بر افزایش حجم سرمایه گذاری در صنایع مختلف، انتقال دانش را نیز به همراه داشت. به عنوان نمونه شرکت نروژی «استت اویل» در توسعه ی میدان های نفتی با «پژوهشگاه صنعت نفت» وارد فرایند مشارکت و همکاری شد و زمینه ی انتقال دانش را فراهم کرد. به این ترتیب حضور شرکت های خارجی از این منظر فرصتی مناسب برای رشد شرکت های داخلی به حساب می آید.
در این ارتباط، «عباس علی آبادی» مدیر عامل مپنا در پاسخ به این پرسش که آیا مپنا از ورود شرکت های بزرگ ساخت نیروگاه مثل زیمنس به ایران حمایت می کند، گفته است: زیمنس همکار مپنا است و سال ها با این شرکت همکاری داشته است و به نظر من ورود شرکت های بزرگ به ایران هیچ تهدیدی برای کشور محسوب نمی شود.
3- افزون بر انتقال دانش، همکاری با شرکت های مطرح بین المللی راه را برای تامین برخی از تجهیزات و قطعات مورد نیاز صنایع مختلف هموار می کند؛ تجهیراتی که ساخت آن در داخل کشور از صرفه ی اقتصادی برخوردار نیست یا هنوز توانمندی تولید آن در کشور به وجود نیامده است. به عنوان نمونه، برخی پیمانکاران نفتی زمانی که بخش دریایی و خشکی یک فاز از میدان گازی «پارس جنوبی» را به پایان می بردند، دیگر به بخاطر نیامدن یک کمپرسور (دستگاه متراکم کننده) ماه ها در پایان پروژه با تاخیر روبرو نخواهند شد.
4- از دیگر فرصت های پیش آمده برای شرکت های داخلی باید به امکان دسترسی بیش از گذشته به بازارهای خارجی اشاره کرد. تولیدکنندگان داخلی با برطرف شدن مانع های مالی و همچنین موانع دیگر بازرگانی از جمله حمل و نقل، می توانند به بازارهای جهانی دسترسی داشته باشند. بنابر این، برنامه ریزی در این زمینه یکی از اولویت هایی است که شرکت های داخلی باید به آن توجهی ویژه داشته باشند.
5- حضور شرکت های خارجی فضای فعالیت در زمینه های مختلف اقتصادی را رقابتی می کند و به این ترتیب، آن دسته از شرکت هایی که تا پیش از این، کالا و خدمات خود را گران قیمت، بی کیفیت و آن هم خارج از برنامه ی زمان بندی شده به کارفرما ارایه می کردند، متوجه می شوند یا باید در فرایند تولید کالا و ارایه ی خدمات خود تغییر ایجاد کنند و یا با ادامه ی روند قبلی، منتظر کنار زده شدن باشند.
سخن آخر اینکه، بازگشت شرکت های بین المللی به اقتصاد ایران رخدادی مطلوب خواهد بود اما نباید کتمان کرد که این بازگشت، فضایی را که در سال های اخیر و در غیاب شرکت های خارجی برای داخلی ها مهیا شده تغییر می دهد و می تواند برای برخی از آنها حکم تهدید داشته باشد. این شرکت ها باید بتوانند از آنچه امروز آنرا تهدید می دانند، یک فرصت بسازند چرا که همچون گذشته نمی توانند بالا بودن قیمت های تمام شده، دیرکردها و همینطور پایین بودن سطح کیفی کالا و خدمات خود را با بهانه ی «تحریم» توجیه کنند.
*از:اسماعیل داودی (گروه پژوهش و تحلیل خبری)
پژوهشم**9189 **9279**2054
10/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]
صفحات پیشنهادی
دو روی سکه فرصت و تهدید دوران پساتحریم/ سرمایهگذاری خارجی منجی اقتصاد ایران؟
گزارش دو روی سکه فرصت و تهدید دوران پساتحریم سرمایهگذاری خارجی منجی اقتصاد ایران باید توجه داشت سرمایهگذاری در حوزههای مختلف توسط خارجیها به نتیجهای غیر از آنچه که تاکنون بوده منجر شود چراکه دیگر هیچ منطق اقتصادی مونتاژکاری و میزبانی بی حد و حصر از کالاهای خارجی را نمیپذرسانههای ترکیه بررسی کردند فرصتها و تهدیدهای توافق هستهای ایران برای ترکیه
رسانههای ترکیه بررسی کردندفرصتها و تهدیدهای توافق هستهای ایران برای ترکیهبه دلیل موفقیت ایران در سرمایه گذاری در حوزههای مختلف نظیر صنایع ساختمانی اجرای توافقنامه هسته ای ایران و ۵ ۱ می تواند به کابوسی برای اقتصاد و صنعت ترکیه تبدیل شود به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبروایت آماری از بازگشت غول بیکاری/ یکساله ۱۵ استان بیکارتر شدند!
خودنمایی بحران بیکاری در بازارکار روایت آماری از بازگشت غول بیکاری یکساله ۱۵ استان بیکارتر شدند شناسهٔ خبر 2871653 - شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸ ۲۸ اقتصاد > کار و تعاون آمارها نشان میدهد بحران بیکاری جوانان در دو سالگی دولت تدبیر و امید که بیکاری را بزرگترین مسئله داخلیاشمذاکرات هسته ای، تهدیدهای دشمن را به فرصت سازندگی تبدیل کرد
استاندار آذربایجان غربی مذاکرات هسته ای تهدیدهای دشمن را به فرصت سازندگی تبدیل کرد ارومیه - ایرنا - استاندار آذربایجان غربی گفت مذاکرات هسته ای تهدیدهای دشمن را به فرصت سازندگی تبدیل کرد که باید از این فرصت بیشترین بهره را ببریم قربانعلی سعادت روز دوشنبه در دیدار با معاونانوزیر کشور در مراسم معارفه استاندار قم مطرح کرد توجه به مسائل اقتصادی در پیوندهای دیپلماتیک/در برابر مشکلات سر
وزیر کشور در مراسم معارفه استاندار قم مطرح کردتوجه به مسائل اقتصادی در پیوندهای دیپلماتیک در برابر مشکلات سر خم نمیکنیم قدرتهای جهانی فهمیدند ایران تهدید نیست فرصت استوزیر کشور با بیان اینکه باید پیوندهای خود را در عرصه دیپلماتیک همراه با مسائل اقتصادی دنبال کنیم گفت ما در دمسئول فناوری اطلاعات و ارتباطات ناحیه بسیج دانشجویی استان زنجان خبر داد تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره «
مسئول فناوری اطلاعات و ارتباطات ناحیه بسیج دانشجویی استان زنجان خبر دادتمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره فرصتها آسیبها و تهدیدات شبکههای اجتماعیمسئول فناوری اطلاعات و ارتباطات ناحیه بسیج دانشجویی استان زنجان از تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره فرصتها آسیبها و تهدیدات شبکههآیتالله علمالهدی مطرح کرد تشریح ورود مومنان به بهشت در سوره محمد(ص)/ رمضان فرصتی طلایی برای بازگشت به درگاه
آیتالله علمالهدی مطرح کردتشریح ورود مومنان به بهشت در سوره محمد ص رمضان فرصتی طلایی برای بازگشت به درگاه الهیعضو مجلس خبرگان رهبری ضمن تشریح و تفسیر نحوه ورود مومنان به بهشت در سوره محمد ص گفت شبهای ماه مبارک رمضان به ویژه لیالی قدر فرصت مغتنمی برای بازگشت به درگاه الهی بولغو تحریم های ایران برای هند فرصت یا تهدید
لغو تحریم های ایران برای هند فرصت یا تهدید دهلی نو-ایرنا- تفاهم نامه هسته ای ایران با دولت های عضو گروه پنج بعلاوه یک با عکس العمل های متفاوتی در محافل تجاری و بازرگانی هند همراه بوده است به گونه ای که برخی از تجار هند از آن استقبال کرده و عده ای دیگر آن را به ضرر منافع خود ارزتابش: توافق هسته ای، تهدیدات خارجی را به فرصت تبدیل کرد
تابش توافق هسته ای تهدیدات خارجی را به فرصت تبدیل کرد استانها > یزد - نماینده اردکان در پیامی با تقدیر از تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان گفت راه سخت و فشرده مذاکرات دو سال اخیر در سایه حمایتهای مقام معظم رهبری تدبیر دانش و مهارت مسئولان دیپلماسی کشور و همراهفرصتها و تهدیدهای مذاکرات هستهای
تراز به دلیل موفقیت ایران در سرمایه گذاری در حوزههای مختلف نظیر صنایع ساختمانی اجرای توافقنامه هسته ای ایران و ۵ ۱ می تواند به کابوسی برای اقتصاد و صنعت ترکیه تبدیل شود به گزارش تراز طی روزهای گذشته وزیر اقتصاد آلمان با سفر به ایران اولین کشوری بوده است که به توافقات اقتصادیفرصتها و تهدیدهای اعتراضات خیابانی طرفداران میشل عون در لبنان
فرصتها و تهدیدهای اعتراضات خیابانی طرفداران میشل عون در لبناناگرچه تلاش میشل عون برای تعیین رییس جمهور با توجه به نقش و کارکرد رییس جمهور در نهایت منجر به یکپارچگی بیشتر بخشهای سیاسی مختلف این کشور و همچنین رضایت نسبی مسیحیان خواهد شد اما اقدامات وی ممکن است تهدیدی برای وضعیتمذاكرات هسته ای تهدیدات دشمن را به فرصت تبدیل کرد
استاندار آذربایجان غربی مذاكرات هسته ای تهدیدات دشمن را به فرصت تبدیل کرد شناسهٔ خبر 2862135 - دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۵ ۰۱ استانها > آذربایجان غربی ارومیه – استاندار آذربایجان غربی گفت مذاكرات هسته ای پروسه ای دشواری را پشت سر گذاشت و تهدیدهای دشمن در این مذاكرات سخت و دشواکدام غولهای آلمانی به ایران فکر میکنند؟
کدام غولهای آلمانی به ایران فکر میکنند همراه هیأت بلندپایه آلمانی که به ایران آمده دو شرکت فولکس واگن و دایملر نیز حضور دارند تا برای بازگشت به ایران پس از برداشتهشدن تحریمهای اقتصادی به گفتوگو با خودروسازان ایرانی بپردازند ب ام و هم اعلام کرد سرگرم بررسی اوضاع در ایرمدیرعامل پژو در پاسخ به فارس تائید کرد کارشناسان پژو به ایران بازگشتهاند
مدیرعامل پژو در پاسخ به فارس تائید کردکارشناسان پژو به ایران بازگشتهاندمدیرعامل پژو تائید کرد که کارشناسان پژو به ایران بازگشتهاند به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس مدیرعامل ایران خودرو در نشست خبری که هم اکنون در این مجموعه در حال برگزاری است در پاسخ به خبرنگار فارس ازایران اعلام آمادگی کرد/بازگشت فوری تولید نفت به سقف پیش از تحریم
ایران اعلام آمادگی کرد بازگشت فوری تولید نفت به سقف پیش از تحریم اقتصاد > انرژی - ایسنا نوشت مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از آمادگی کامل این شرکت برای افزایش ظرفیت تولید نفت خام و خبر داد بیژن عالی پور در خصوص اعلام آمادگی وزیر نفت برای افزایش سهبازگشت روزهای خوب به بازارکار/ هشدار درباره بازگشت بیماری هلندی
نگرانی از ویرانی پولهای توافق ژنو بازگشت روزهای خوب به بازارکار هشدار درباره بازگشت بیماری هلندی شناسهٔ خبر 2862291 - سهشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۴ - ۰۸ ۳۵ اقتصاد > اقتصاد ایران قائم مقام وزیر کار با بیان اینکه پولهای آزادشده از مذاکرات ۱ ۵ به سمت واردات نخواهد رفت گفت بازار کاراحتمال بازگشت تحریمها وجود دارد؛ برای برنامه ششم سناریو سازی کنیم
تراز اگر طرف مقابل به تعهداتش پایبند نبود باید بحث سناریوهای مختلف در دستور کار قرار گیرد به گزارش تراز رضا مقدس رئیس سابق دانشکده اقتصاد علامه درمورد نیاز کشور به اموال بلوکه شده برای رسیدن به رشد اقتصادی بالا گفت به نظر من اصل چنین موضوعی درست است و برخی از پروژه ها و اقداما-
اقتصادی
پربازدیدترینها