محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846492501
بازار ایران در قبضه برندهای خارجی
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
طی پنجاه سال اخیر؛
بازار ایران در قبضه برندهای خارجی
برندهای خارجی سالیان سال است در بازار ایران جا خوش کردهاند و تحریم تاثیر چندانی بر ادامه حیاتشان نداشته است، این در حالی است که طعم تلخ تحریم با شدت عمل در حوزه انتقال تکنولوژی و سرمایهگذاری خارجی کام تولیدکننده داخلی را دو چندان تلخ میکند.
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، طی پنجاه سال اخیر و از زمانی که زندگی در دنیا رو به مدرن شدن گذاشت نام نخستین شرکتهای تولیدی که محصول جدیدی را تولید و به بازار عرضه کردند ماندگار شد. تا جایی که امروز مایع شوینده و سفید کننده را با نام «ریکا» و «وایتکس» یاد میکنیم. مسواک (miss wake) و آدامس (adams)، شکلاتهای اسمارتیز و کیت کت و همه نوشابه که با واژه نام آشنای کوکاکولا در ذهن همه عجین شده است، همه و همه برند و نام شرکتهای تولیدی هستند که کالای مصرفیشان را با نام این برندها می شناسیم.
از طرفی فرهنگ استفاده از برندهای معتبر صرف از نظر کیفیت مطلوب و خدماتی که این برندها ارائه میکنند به نوعی در جامعه ترویج یافته است.
سالانه میلیاردها دلار ارز صرف واردات کالاهای غیرضرور و ساخته شده ای مانند پوشاک،کیف،کفش،انواع محصولات آرایشی و بهداشتی،لوازم خانگی، لوزام الکترونیکی و خانگی می شود، اتفاقی که به گفته کارشناسان میتوان طی برنامه ریزی بلند مدت با ایجاد برندهای معتبر ملی و یا حداقل مشارکت با برندهای معتبر خارجی در کشور زمینه تولید،جلوگیری از خروج ارز و اشتغالزایی را فراهم کرد.
این روزها که همه جا سخن از لغو تحریمها و برداشته شدن موانع برای مبادله تجاری با بسیاری کشورها و برندهای معتبر به میان آمده این نگرانی هم وجود دارد که آیا قرار است برندها جولان بیشتری بدهند و آیا فکری به حال تولید کننده معتبر داخلی هم شده است!
راسته خیابان میرداماد، آفریقا(جردن)،برج الهیه و مراکز خرید شمال پایتخت از جمله نقاطی است که تا چشم کار میکند برندهای پوشاک اروپایی هریک با ویترینهای خاص خود نظر هر رهگذر را به خود جلب می کند.
ماسیمو دوتی، جنیتو جنتلیه ، دبن هامز، بنتون، زارا، دانیلی، جیوکس، کیت اند چارلز و ... برندهای معتبر اروپایی که تا چشم کار می کند بازارهای منطقه شمال تهران را قبضه کردهاند.
گفتوگو با مدیران این برندها کار چندان سادهای نیست، چرا که علاقه ای به صحبت راجع به نحوه واردات و اعداد و ارقام نجومی فروششان ندارند.
قاچاق برندهای معتبر پشت نام واردات رسمی
م- محمدی مدیر یکی از همین برندها میگوید: گرفتن نمایندگی رسمی یک برند خارجی کار ساده ای نیست چرا که نیاز به سرمایه در گردش بالا برای تهیه جنس و پولی که بتوان به اعتبار آن، نمایندگی رسمی گرفت وجود دارد.
وی اضافه میکند: در دوران تحریم بسیاری برندها در ایران رسما نمایندگی نداشتند و تمامی واردات از طریق قاچاق از کشورهای امارات و ترکیه انجام میشد و در ایران به فروش میرسید.
شاید نکتهای که کمتر کسی به آن توجه کرده باشد واردات همین پوشاک برند از طریق قاچاق است.
یکی از مدیران فروشگاههای برند میگوید: تعرفه واردات پوشاک از مبادی رسمی گمرک صد در صد است که بعید میدانم حتی با برداشته شدن تحریمها تغییری در آن ایجاد شود. شاید تنها هزینه حمل و انتقال پول کاهش یابد.
وی به این نکته اشاره میکند که گاهی آنقدر هزینه های جانبی واردات بالا میرود که برخی به شگردهای خاص روی میآورند. به عنوان مثال از 20 هزار دست لباس،2 هزار دست از طریق گمرک و مبادی رسمی وارد میشود، مابقی با یک سوم قیمت از طریق قاچاق تامین میشود و در نهایت هم آب از آب تکان نمیخورد و نمایندگی سود بیشتری میبرد.
وقتی برند ایرانی فقط یک نام را یدک میکشد
اما در لابه لای برندهای خارجی چند برند ایرانی هم با کیفیت مطلوب و نه قیمت رقابتی ویترینهای خود را آراسته اند.
ایکات،ماکسیم،هاکوپیان و گراد از جمله برندها معتبر پوشاک ایرانی هستند که نه برچسب قیمتهایشان و نه طراحی لباس ها شباهتی به پوشاک وطنی ندارد.
یک پیراهن مردانه 200 هزار تومان، یک دست کت و شلوار دو میلیون تومان،شلوار پارچهای 300 هزار تومان در این فروشگاهها به فروش می رسد که به لحاظ قیمت تفاوتی با برندهای خارجی ندارد.
در پاسخ سوالمان و علت بالا بودن قیمتهای کالایی که در داخل تولید میشود گفته میشود تمام پارچه این لباسها وارداتی و ترک است.
مسئول یکی از این فروشگاهها میگوید: چند سالی است که دیگر خبری از پارچههای متنوع و مطابق با مد روز دنیا در بین تولیدات داخلی نیست. کارخانه نساجی مازندران هم سال گذشته تعطیل شد و حالا یک کارخانه پارچه مقدم مانده که پاسخگوی تنوع پارچههای مورد نیاز روز نیست.
او این را هم اضافه میکند: تولید، سرمایه در گردش بالا میخواهد تا بتوان از دستگاه روز دنیا و مواد اولیه مرغوب استفاده کرد، حتی در موردی یک تولید کننده دستگاه با تکنولوژی روز وارد کرد اما به دلیل عدم گشایش LC و عدم پشتیبانی دستگاهها گوشهای بدون استفاده ماند.
و اما بازار لوازم خانگی
بازار لوازم خانگی و برندهای معتبر و تصاحب بازار لوازم خانگی بابرندهای وارداتی هم در این میان داستان خود را دارد!
بوش،آ ا گ، دلونگی، فلر، سامسونگ و ال جی و چندین برند دیگر سال هاست که مشتریان خاص خود را دارند و البته میگویند در چند ساله اخیر و با فشار تحریمها حال و روز فروششان خوش نبوده است.
م- مدیر یکی از نمایندگیهای خارجی در مورد تاثیر لغو تحریم بر افزایش ورود برند و یا هر تغییر دیگری میگوید: در زمان تحریم کالا باید از کشور اصلی مانند ایتالیا به یک کشور دیگر اروپایی به امارات و از آنجا به ایران حمل میشد که خود این مسئله قیمت کالا را افزایش میداد و اکنون احتمال کاهش قیمتها با حذف واسطه ها وجود دارد.
وی اضافه میکند: مضاف بر آنکه خدمات پس از فروش و ارائه قطعه اصلی در این سالها نکته ای بود که معنا و مفهوم واقعی نداشت ولی مطمئنا چینیها با کالای بیکیفیت از بازار حذف می شوند.
تبریزی مدیر یکی از نمایندگیها دیگر لوازم خانگی خارجی هم میگوید: در یکی دو ماه آینده شوک به باز وارد خواهد شد و همه در انتظار کاهش قیمت دلار خواهند بود،رکود تشدید میشود اما این مسئله گذراست و واردات آسانتر خواهد بود.
به گفته تبریزی می توان از ظرفیت، تکنولوژی و نام برندها برای سرمایه گذاری مشترک در شرایط جدید استفاده کرد. که هم اشتغالزایی در پی دارد،هم قیمت ها کاهش مییابد و هم جنس با کیفیت جای کالای قاچاق درجه چینی جایگزین می شود و مردم می توانند جنس با کیفیت تهیه کنند.
وی در مورد ذائقه مشتری در میزان فروش کالاها میگوید: مشتری ها دو دسته هستند آنهایی که بنا به بضاعت مالی دنبال جنس ارزان تر هستند و آنهایی که فقط به دنبال محصولات برندهای خاص میگردند.
اما وقتی بیشتر پای حرف دست اندرکاران حوزه لوازم خانگی مینشینیم نکات جالب تری هم کشف می شود ،اینکه حتی برخی برندها ممکن است در بازار تقلبی باشند.
یکی از فروشندگان لوازم خانگی می گوید: در کشور چین برخی واسطه ها به ازای هر جنس 10 دلار می گیرند تا نام یکی از کشورهای اروپایی معتبر را روی آن حک کنند.
یا یک شرکت تولید کننده ایرانی یخچال ساید بای ساید بروز و مرغوب خود را تحت 5 نام خارجی روانه بازار می کند تا بتواند کالای خود را بفروشد.
***
نعمت زاده وزیر صنعت،معدن و تجارت بر این نکته تاکید میکند که سیاست دولت در دوران پسا تحریم حرکت به سمت سرمایه گذاری مشترک و پرهیز از واردات صرف کالاهای مصرفی است.
نکتهای که مجتبی خسروتاج معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت بر آن تاکید دارد و میگوید: در صورت لزوم دیوار تعرفهای برای واردات را حفظ می کنیم،اما با کاهش هزینه واردات مواد اولیه و تقویت بازارهای صادرات امکان رقابت برندهای ایرانی هم وجود دارد.
اما در این بین مجیدرضا حریری نایب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین و رئیس سابق کمیسیون واردات معتقد است سالها زمان نیاز است تا بتوان یک برند ماندگار ایجاد کرد و شاید در دنیا به تعداد انگشتان دست برندهای معتبر وجود دارد.
نسخه حریری برای آنکه در کوتاه مدت پاسخگوی نیاز باشد این است که شرکت های تولیدی تحت لیسانس برندای معتبر در کشور فعالیت کنند.
محمد طحانپور رئیس اتحادیه لوازم خانگی هم معتقد است اکنون کارخانه هایی در کشور فعالیت میکنند که امکان سرمایهگذاری مشترک با برندهای معتبر اروپایی و آمریکایی را دارند و با این کار اجازه تصاحب بازار را به کالای ساخته شد وارداتی نمیدهیم.
وی به این نکته هم اشاره میکند که اکنون قیمت تمام شده کالای تولید داخل به حدی بالاست که حتی امکان صادرات به کشورهای حوزه خلیج فارس را نداریم.
طی سالهای گذشته فرصتهای زیادی در راستای ترمیم زنجیره اقتصادی از دست رفته اما امید است تااین بار چه بخش خصوصی و چه سیاستگذاران کلان کشور نسخهای برای برخورد در دوران پسا تحریم در دست داشته باشند./ فارس/110
۱۰/۰۵/۱۳۹۴ - ۰۷:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
فارس گزارش میدهد بازار ایران در قبضه برندهای خارجی/ گذر تحریم هرگز به واردات کالای مصرفی نیفتاد/ کام دو چندان
فارس گزارش میدهدبازار ایران در قبضه برندهای خارجی گذر تحریم هرگز به واردات کالای مصرفی نیفتاد کام دو چندان تلخ تولید داخلبرندهای خارجی سالیان سال است که در بازار ایران جا خوش کردهاند و تحریم تاثیر چندانی بر ادامه حیاتشان نداشته است این در حالی است که طعم تلخ تحریم با شدت عملبازار ایران در قبضه برندهای خارجی |اخبار ایران و جهان
بازار ایران در قبضه برندهای خارجی میگویند میخواهیم برند ملی بسازیم تا تولید داخلی جان بگیرد اما ایجاد برند اما و اگرهای خاص خود را دارد کد خبر ۵۲۰۹۳۶ تاریخ انتشار ۰۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۰۰ - 31 July 2015 برندهای خارجی سالیان سال است در بازار ایران جا خوش کردهاند و تحریم تاثیر«دندان تیز» برندهای خارجی برای بازار ایران
تراز در حالی که با اعلام بیانیه وین و روشنشدن افق رفع احتمالی تحریمها برندهای مختلف آمریکایی و اروپایی برای بازار بکر ایران دندان تیز کردهاند سوال بزرگ نوع رفتار اقتصاد ایران با آنها و نحوه پذیرش و استفاده از آنهاست به گزارش تراز بررسی پایگاه اینترنتی برندهای آمریکایی وفارس گزارش میدهد در باغ سبز برندهای مطرح گوشی تلفنهمراه برای حفظ بازار ایران/ امتیازهای تازه 3 شرکت به مشتری
فارس گزارش میدهددر باغ سبز برندهای مطرح گوشی تلفنهمراه برای حفظ بازار ایران امتیازهای تازه 3 شرکت به مشتریانبه اعتقاد بازاریان در شرایط تحریم انواع برندهای گوشی موبایل در ایران حضور دارند و رفع تحریمها وضع خدمات پس از فروش و رعایت حقوق مشتری را بهبود خواهد داد شواهد نشان میباز شدن درهای ایران به روی شرکت های خارجی / رقابت پژو و رنو برای ورود به بازار ایران
باز شدن درهای ایران به روی شرکت های خارجی رقابت پژو و رنو برای ورود به بازار ایران اقتصاد > اقتصاد سیاسی - اولین شرکت غربی که بعد از اعلام توافق هسته ای برای بازگشت به بازار ایران اعلام آمادگی کرد شرکت اتومبيل سازي فرانسوي پژو سيتروئن است اين شرکت روز سه شنبه اعلرئیس اتحادیه صنف بار فروشان میدان مرکزی میوه و ترهبار: عرضه میوههای خارجی به نام ایرانی/ آماده حل مشکلات باز
رئیس اتحادیه صنف بار فروشان میدان مرکزی میوه و ترهبار عرضه میوههای خارجی به نام ایرانی آماده حل مشکلات بازار میوه هستیمرئیس اتحادیه صنف بارفروشان میدان مرکزی میوه و ترهبار تهران گفت بخشی از میوههای قاچاق وارداتی در انبارها و محل نگهداری از بستهبندی خارجی به سبدهای ایرانی ممعاون طرح و توسعه بیمه مرکزی در گفتوگو با فارس خبر داد ۴ شرکت بیمه جدید در مرحله دریافت مجوز/ خارجیها در حال
معاون طرح و توسعه بیمه مرکزی در گفتوگو با فارس خبر داد۴ شرکت بیمه جدید در مرحله دریافت مجوز خارجیها در حال مذاکره و ارزیابی بازار ایران هستندمعاون طرح و توسعه بیمه مرکزی با بیان اینکه چهار شرکت بیمه در مرحله دریافت مجوز از بیمه مرکزی هستند گفت سه شرکت در مرحله انجام اقداماتبازار سرمایه ایران، مکانی جذاب برای سرمایهگذار خارجی
بازار سرمایه ایران مکانی جذاب برای سرمایهگذار خارجی اقتصاد > اقتصاد کلان - مجید سلیمیبروجنی این روزها در هر محفل و مکانی صحبت در مورد توافق هستهای و تاثیرات آن بر رفاه و زندگی مردم و همچنین رونق اقتصاد کشور است از صنعتگران و سرمایهگذاران تا جوانان دانشرکت های بیمه خارجی مشتاق بازگشایی بازار 8 میلیارد دلاری ایران
یک روزنامه خارجی شرکت های بیمه خارجی مشتاق بازگشایی بازار 8 میلیارد دلاری ایران تهران - ایرنا - روزنامه انگلیسی زبان فایننشنال اکسپرس هند نوشت لغو تحریم ها یک بازار 8 میلیارد دلاری را برای شرکت های خارجی می گشاید بازاری با این مقیاس بشدت مورد نیاز بازیگران منطقه ای است به گنگاه محتاطانه شرکتهای بیمه خارجی به بازار ایران
دوشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۲۵ متخصصان بیمه غربی و خاورمیانهای در پی توافق هستهای ایران با قدرتهای جهان این کشور را یک بازار جذاب هشت میلیارد دلاری ارزیابی میکنند با این همه ابهامات موجود درباره زمان برداشته شدن تحریمها علیه ایران به این معناست که همچنان با احتیاط عمل خواهند کرتکاپوی خودروسازان خارجی برای ماندن در بازار ایران/ تخفیفهای ۲ تا ۱۶ میلیون تومانی برخی شرکتها
تکاپوی خودروسازان خارجی برای ماندن در بازار ایران تخفیفهای ۲ تا ۱۶ میلیون تومانی برخی شرکتهاتاریخ انتشار دوشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۵ ۵۸ توافق اولیه هستهای و چشمانداز بازار خودرو برای حضور بیشتر خودروسازان خارجی در ایران و افزایش تنوع در عرضه خودروها تکاپوی برخی شدولت واردات سیگار را قطع کند/ امکان سرمایهگذاری برندهای خارجی در ایران
چهارشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰ ۴۱ مدیرعامل شرکت دخانیات ایران با تاکید بر ضرورت قطع واردات سیگار در سال جاری گفت اگر واردات را قطع کنیم میتوانیم از سرمایهگذاری برندهای خارجی برای تولید در ایران استفاده کنیم محمدحسین برخوردار در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه براساس قانونفارس گزارش میدهد تکاپوی خودروسازان خارجی برای ماندن در بازار ایران/ تخفیفهای ۲ تا ۱۶ میلیون تومانی برخی شرکت
فارس گزارش میدهدتکاپوی خودروسازان خارجی برای ماندن در بازار ایران تخفیفهای ۲ تا ۱۶ میلیون تومانی برخی شرکتهاتوافق اولیه هستهای و چشم انداز بازار خودرو برای حضور بیشتر خودروسازان خارجی در ایران و افزایش تنوع در عرضه خودروها تکاپوی برخی شرکتهای خارجی را برای ارائه تخفیفهایچشم طمع خارجيها به بازار ۸ ميليارد دلاري بيمه ايران
چشم طمع خارجيها به بازار ۸ ميليارد دلاري بيمه ايران متخصصان بيمه در خاورميانه و غرب آسيا پس از توافق جامع هستهاي ايران را يك بازار جذاب ۸ ميليارد دلاري ميبينند اما ابهام در مورد زمان لغو تحريمهاي ايران موجب شده آنها بازار ايران را با احتياط تحليل كنند به گزارش رويترز هشتتکاپوی خودروسازان خارجی برای ماندن در بازار ایران
تراز توافق اولیه هستهای و چشم انداز بازار خودرو برای حضور بیشتر خودروسازان خارجی در ایران و افزایش تنوع در عرضه خودروها تکاپوی برخی شرکتهای خارجی را برای ارائه تخفیفهای ۲ تا ۱۶ میلیون تومانی به همراه داشته است به گزارش تراز توافق اولیه ایران با کشورهای 1 5 و هموار شدن راهبازار داغ ماهیهای چینی و کرهای در ایران
بازار داغ ماهیهای چینی و کرهای در ایران اقتصاد > بازرگانی - ایسنا نوشت پرطرفدارترین ماهیهای وارداتی در ایران ماهی لیستائو و تیلاپیا است که به طور متوسط به ترتیب با قیمت کیلویی 6000 و حدود 14 هزار تومان جمهوری کره و چین به کشور وارد میشود در سه ماهه اوسرمایهگذاری خارجی باید ایران را از مونتاژکاری خارج کند/ 3 معیار دولت برای پذیرش خارجیها
ذوقزده عمل نکینم سرمایهگذاری خارجی باید ایران را از مونتاژکاری خارج کند 3 معیار دولت برای پذیرش خارجیها نباید همچون گذشته فرش قرمزی برای ورود هیئت های خارجی پهن شود و لازم است معیارها و اهدافی که به نفع بازار و اقتصاد ایران است در راس امور قرار گیرد تا همچون گذشته ایران فقط-
اقتصادی
پربازدیدترینها