واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جمعه ها دلداگان چشم انتظارند؛ آقا بیا زاهدان- ایرنا- جمعه به عنوان یکی از روزهای مقدس مسلمانان متعلق به امام زمان(عج) است و تمام مسلمانان به ویژه اهل تشیع با حضور در نماز جمعه اتحاد و انتظار خود را به نمایش می گذارند، انتظاری همراه با عشق و دلدادگی برای دیدن یار.
و باز جمعه ای آمد و چشم ها در انتظار بانگ الله اکبر منجی عدالت به درب خشک مانده و تقاضای جرعه ای بوی خوش بهشت دارد تا از آن یار سفر کرده که صد قافله دل همره اوست خبری آید در جمعه و جان تازه شود.
جمعه ها روز صفای دل در هر هفته است که در این روز مسلمانان جهان در هر گوشه ای، کنار هم ایستاده و در صفوف منظم انسجام جامعه اسلامی را به رخ تمام جهان می کشند.
جمعه ها صفوف به هم فشرده کودکان، نوجوانان، جوانان و مردان و زنان نمازگزار که در حال کرنش در مقابل پروردگارشان هستند همه را به حیرت وامی دارد، مسلمانان راستین در روز جمعه برای اقتدار دین خدا و پیامبر رحمتش (ص) دست در دست هم می دهند و نمازی از سر عشق و صفا اقامه می کنند و این آیین الهی و سیاسی معنوی نه تنها پس از هزار و اندی سال بلکه حتی پس از میلیون ها سال نیز همچنان استوار و پا برجا خواهد بود.
و اینان همان منتظرانی هستند که روزی با صدای آن منجی عدالت گستر، عزم به ملحق شدن می کنند و اگر امکانش بود هم اینک کوچ کرده و تا پایان عمر در انتظار آن معشوق همیشه عاشق، خانه به دوش می مانند.
در این صفوف مردان پیر خسته ای دیده ام که با ویلچر و عصا همچون کوه استوار ایستاده اند، به راستی چه چیزی این انسان های مومن را در این صفوف برپا شده مستحکم داشته است آیا در قلب و روح آنان جز عشق به معبود چیز دیگری می توان یافت؟
نماز جمعه دل را صفا می دهد و اتحاد و همبستگی را به ارمغان می آورد، نماز جمعه فرصتی گرانبها برای آگاهی عامه مسلمانان از مسائل روز جامعه است، این نماز حتما باید به جماعت خوانده شود.
نماز جمعه دو رکعت است و دو قنوت مستحبی دارد، یکی در رکعت اول قبل از رکوع و دیگری در رکعت دوم پس از رکوع، خواندن دو خطبه قبل از نماز جمعه توسط امام جمعه واجب است و خطیب در خطبه اول از مسایل دینی سخن می گوید و مردم را به دینداری و تقوا دعوت می کند و در خطبه دوم معمولا درباره مسایل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی روز سخن می گوید.
به برکت انقلاب، سالهاست که مردمان دلداده ایران اسلامی نماز جمعه را با عزم جدی و حضوری پرشور اقامه می کنند.
بر اساس گزارش مرکز اسناد انقلاب اسلامی نخستین نماز جمعه در ایران در 5 مرداد 1358 به امامت محمد صادقی تهرانی در دانشگاه تهران و شریف و متعاقب آن توسط آیت الله طالقانی برگزار شد.
البته قبل از آن هم آیت الله حاج آقا رحیم ارباب چرمهینی در اصفهان نماز جمعه برپا می کرده است، ایشان نماز جمعه را در منزل اقامه می کردند تا این که در سال 1314 شمسی به درخواست سید محمد جواد غروی نماز جمعه در منزل ایشان اقامه شد.
آیت الله سید محمدتقی غضنفری نیز در شهر خوانسار از حدود سال 1310 تا زمان رحلتش 1350 قمری نماز جمعه را اقامه داشته است.
مکان برگزاری نخستین نماز جمعه در بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دانشگاه تهران بود و از آن پس این مکان به مکان دائمی برگزاری نماز جمعه و هم چنین نماز عید فطر تبدیل شد.
و امروز پس از گذر سال ها، وقتی رهبر بزرگوارمان در نماز جمعه از خطوط قرمز سخن می گویند تن دولت های بدخواه به لرزه در می آید، امروز در نماز جمعه ندای اتحاد و همبستگی از سوی رهبر فرزانه و امامان جمعه سراسر کشور سر داده می شود و آن نایب بر حق صاحب عصر پرچم دار منتظران جد بزرگوارش است.
این است دلدادگی که در همه اعصار بدون ترس فریضه نماز جمعه را به جای آوردن و در انتظار معشوق و معبود نشستن تا آن روز که آن منجی عدالت ندا دهد و سر سپردگان مسیر عشق لحظه ای درنگ نکنند و آن روز جمعه مرزها را شکسته و به سوی معشوق گام بر می دارند، به گمانم که آن روز را باید روز جمعه رهایی نامید.
چشم ها در انتظار آمدنت هر جمعه به در است و ما در صفوف نماز جمعه مان این انتظار را عملی می کنیم تا آقایمان نظاره گر این عشق و دلدادگی باشد؛ مولایمان ما اهل کوفه نیستیم که تنهایت بگذاریم.
با همه لحن خوش آواییم،در به در کوچه تنهاییم/ ای دو سه تا کوچه ز ما دورتر، نغمه تو از همه پرشور تر.
7311 / 6081
09/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]