واضح آرشیو وب فارسی:فارس: یادداشت مهمان/ علیرضا جواهری
فرجام تلخ پروژه کوروش خانه موسیقی/ آینده نامشخص این پروژه بلاتکلیف
علیرضا جواهری از اعضای خانه موسیقی، یادداشتی را در اختیار خبرگزاری فارس قرار داده و وضعیت کنونی پروژه «کوروش» خانه موسیقی را شرح داده است.
به گزارش خبرنگار موسیقی فارس، علیرضا جواهری عضو خانه موسیقی و وکیل 36 تن از شاکیان پروژههای تعاونی مسکن خانه موسیقی در این یادداشت آورده است: «ابتدای سال 1391 پروژۀ دوم تعاونی مسکن اعضای خانۀ موسیقی با نام کوروش که شامل 52 واحد مسکونی بود، شروع به کار کرد که بیش از نیمی از این واحد ها به گفتۀ هیئت مدیرۀ این تعاونی، متعلق به روزنامه نگاران و مابقی متعلق به هنرمندان خانۀ موسیقی می باشد. البته پس از گذشت چهل ماه از آغاز روند ساخت و ساز این پروژه هنوز هم هیچ اطلاعی از افراد ذی نفع این پروژه در بخش مربوط به روزنامه نگاران نداریم. طبق قرارداد منعقد شده بین هیـئت مدیرۀ تعاونی مسکن خانۀ موسیقی و اعضای ذی نفع متقاضی، قرار به تحویل واحد های مسکونی تا پایان آبان سال 1392 شد. به دلایلی نا مشخص و مبهم، روند کار این پروژه کندتر و در نهایت در مهرماه سال 1391 کاملا متوقف گردید. این در حالی است که در طول این مدت مدیر عامل تعاونی مسکن اعضای خانۀ موسیقی بر فعال بودن مراحل ساخت، به اعضا اصرار می ورزیدند. جلسه ای برای رفع مشکلات پروژۀ کوروش با حضور اعضای ذی نفع و وکلای آنها در اوایل خرداد ماه 1392 در سالن اجتماعات خانۀ موسیقی برگزار شد و از هیئت مدیرۀ تعاونی مسکن انجمن صنفی روزنامه نگاران خواسته شده بود تا در مورد روند ساخت و ساز و کم و کیف اجرای پروژه، توضیحاتی را ارائه دهند. البته لازم به توضیح است که در این جلسه نیز اعضای هیئت مدیرۀ تعاونی مسکن اعضای خانۀ موسیقی همچون جلسات مشابه در پروژۀ چکاوک (اولین پروژۀ مجتمع مسکونی که توسط تعاونی مسکن اعضای خانۀ موسیقی انجام شده بود و متاسفانه آن هم با سرنوشتی نامعلوم روبروست) به بهانۀ این که در جریان مسائل و امور نیستند، سکوت اختیار کرده بودند و همۀ مسائل را به دوستان روزنامه نگار خود در این پروژه، واگذار کرده بودند (!)
در توضیحات ناظرین اجرایی پروژۀ کوروش (هیئت مدیرۀ مادام العمرتعاونی مسکن انجمن منحلۀ صنفی روزنامه نگاران) چنین بیان شد که با توجه به همزمان شدن پروژه به موج های تورم و گرانی دراواخر پاییز و اوایل زمستان 1391، هزینۀ ساخت و ساز، بسیار بیشتر از مبالغ پرداختی اعضا طبق قرارداد های منعقده شده است و اعضا موظف به پرداخت هزینه های بیشتر جهت تکمیل پروژه میباشند. همچنین اعلام شد با توجه به گرانی قیمت زمین در شهر جدید هشتگرد و عدم پایبندی مسئولین مرتبط با فروش زمین در شهر جدید هشتگرد (سازمان عمران شهر جدید هشتگرد) به توافقات اولیه، قیمت زمین ها از متری 120000 تومان به متری 200000 تومان تغییر یافته و اعضای ذی نفع موظف هستند در اسرع وقت مابه التفاوت قیمت تمام شدۀ زمین را نیز به تعاونی پرداخت نمایند. و یا با توافق اعضای ذی نفع هیات مدیرۀ تعاونی از مسئولین مرتبط با واگذاری زمین ها در شهر جدید هشتگرد ، شکایت کرده و ماجرا را از طریق مجاری قانونی پیگیری کنند. همچنین ناظرین اجرایی پروژه در توضیحات خود افزودند به دلیل مشکلات مالی و کمبود بودجه و عدم دریافت وام های دولت روند ساخت و ساز را متوقف کرده اند ولی مصالح مربوط به سقف های طبقات خریداری شده و در محلی مطمئن نگهداری می شود؟!
با این روال و ادامۀ این وضعیت نمی توان آیندۀ مشخصی را برای این پروژۀ بلاتکلیف متصور شد. بعد از گذشت 3 سال از آغاز ساخت این مجموعه ، شاهد چند تیرآهن زنگ زدۀ سر هم شده بر هم هستیم که هیچ تغییرساختاری و ظاهری نسبت به بازدید قبلی در خرداد ماه 1392 نداشتند و فقط میزان زنگ زدگی و پوسیدگی تیرآهن ها بیشتراز قبل شده بود. مسلما هیئت مدیرۀ نالایق و بی کفایت تعاونی مسکن اعضای خانۀ موسیقی هیچ پاسخی در قبال اعضای ذی نفع خود در این پروژه نخواهند داشت و معلوم نیست چه بر سر پول های دریافتی از اعضای بلاتکلیف این مجموعه آمده است. در ادامه به جزئیاتی از قرار داد احداث و واگذاری در تاریخ 2/3/1391 که بین اعضا و هیئت مدیرۀ منعقد شده، اشاره می شود. در مادۀ 3 (مشخصات عمومی بنا) چنین آمده است: نام پروژه (برج 52 واحدی کوروش) و زیر بنای کل پروژه به طور تقریبی 7000 متر مربع و زیر بنای مفید آن حدود 3900 متر مربع خواهد بود. پروژه در 7 طبقۀ مسکونی و 2 طبقه پارکینگ ساخته خواهد شد ( جمعا 9 طبقه) همچنین در پروژه اتاق سرایداری، 2 راه پلۀ مجرا و 2 دستگاه آسانسور در نظر گرفته شده است. سازۀ پروژه، طبق قرارداد بتونی است که بر خلاف قرارداد منعقد شده، در عمل به اسکلت فلزی تغییر یافته است وناظرین اجرایی برای توجیه این عمل چنین بیان کرده اند که برای سرعت بیشتر در روند ساخت و ساز از اسکلت آهنی به جای بتون استفاده کرده ایم! برای هر واحد متراژ 75 متر مربع در نظر گرفته شده و طبق مادۀ 5 قرارداد تعاونی موظف است در مدت زمان 18 ماه شمسی (آبان 1392) واحد ها را به اعضا تحویل دهد، به این مدت 3 ماه نیز به خاطر عوامل و مسائل پیش بینی نشده اضافه شده است. طبق قرارداد منعقد شده بهای هر واحد برای هر متر مربع 000/700 تومان در نظر گرفته شده همچنین بین 5 تا 10 درصد برای افزایش بهای تمام شده در نظر گرفته شده است.
نحوۀ پرداخت وجوه اعضا نیز به شرح زیر است: الف – 90 میلیون ریال همزمان با امضای قرارداد ب- مبلغ 54 میلیون ریال به صورت اقساط 18 ماهه در 18 قسط 3 میلیون ریالی ج- مابقی مبلغ باقی مانده طی 18 ماه طبق جدول تنظیمی تعاونی دریافت می شود شاید بتوان این پروژه را شاهکاری دیگر از همکاری مشترک و پشت پردۀ دو تعاونی مسکن اعضای خانۀ موسیقی و تعاونی مسکن انجمن منحلۀ روزنامه نگاران دانست. مجموعه ای که با وضعیت فعلی مدیریت دو تعاونی، شاید هرگز به بار ننشیند و اعضای بلاتکلیف آن کماکان در پی اموال از دست رفتۀ خود. امید است با پی گیری های خبرگزاری ها ، رسانه های خبری ، اعضای ذی نفع پروژه و همچنین توجه مسوولین کشوری، این مجموعۀ ساختمانی سرگردان از این وضعیت آشفته و بلاتکلیف رهایی یافته و روزی به سرمنزل مقصود برسد.» علیرضا جواهری مرداد 1394 انتهای پیام/
94/05/09 - 13:44
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]