واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شرق گزارش می دهد:پژو را نبش قبر نکنیم تهران- ایرنا- روزنامه شرق در شماره روز پنجشنبه هشتم مرداد در تیتر یک می نویسد: توافق، پای برندهای معروف خودروسازی دنیا را به ایران باز کرد. گرچه پس از توافق هسته ای، قدرتمندان خودروساز دنیا با خودروسازان داخلی وارد مذاکره شدند اما این روزها با حضور فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه به ایران، همه نگاه ها به شرکت پژو است؛ شرکتی که پس از تشدید تحریم ها، با ترک یک شبه بازار، زیان ٨٠٠میلیون یورویی روی دست ایران گذاشت. رئیس هیأت تحقیق وتفحص گفته است شرکت پژو فرانسه نیز از بابت تخلفات و زیان های تحمیلی به ایران باید در مجامع قضائی پاسخ گو باشد. با تمام اینها اما اگرچه مدیران خودروسازان ایرانی عنوان می کنند که برای شرکت پژو فرش قرمز پهن نمی کنیم اما پشت پرده ها حکایت از این دارد که قرار نیست تا ابد با این شرکت در قهر و جدایی بمانیم.
این روزنامه با اشاره به موضوع دکل بادآورده، نوشت: اگر این روزها صحبت از گم شدن یک دکل نفتی متعلق به ایران است که قرار بود در خلیج فارس مشغول به کار باشد و نیست، نوزدهم فروردین سال ١٣٨٧ نیز یک دکل نفتی غول پیکر متعلق به کشور امارات را توفان در خلیج فارس از جا کند و با خود به ساحل جزیره قشم آورد. این دکل نفتی که حدود ١٠هزار تن وزن دارد، حالا هفت سال است که در کنار اسکله صیادی روستای «رمچاه» در جنوب جزیره قشم جا خوش کرده است. طبق گفته منابع رسمی، در این مدت مسئولان شرکت اماراتی صاحب این دکل هیچ پیگیری و تلاشی برای بازپس گرفتن این سازه بزرگ نفتی انجام نداده اند.
روزنامه شرق با انتخاب عنوان دعوت نامه اولاند برای سفر به پاریس تسلیم روحانی شد، نوشت: وزیر خارجه فرانسه در میانه حاشیه ها و حرف ها و حدیث ها وارد تهران شد، اگرچه گروهی پلاکارد به دست صبح زود ابتدای پاویون فرودگاه مهرآباد تجمع کرده بودند، اما روز پرکار وزیر فرانسوی در تهران بی حاشیه ادامه یافت. لوران فابیوس صبح چهارشنبه وارد تهران شد و بعد از نشستی که با خبرنگاران فرانسوی داشت، با محمدجواد ظریف، همتای ایرانی خود، دیدار کرد و در نشست خبری مشترکی حضور یافت، اگرچه زمان نشست آن قدر دیرهنگام به خبرنگاران اطلاع داده شد که اغلب آنها از حضور در جلسه بازماندند. بعد از آن مثل میهمان روز قبل، دیدار با حسن روحانی، رئیس جمهوری، ناهار کاری در ساختمان باغ ملی و دیدار با وزیر نفت و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست دیگر برنامه های این عضو الیزه در تهران بود. هدف اصلی سفر او آغاز رابطه سیاسی بین تهران و فرانسه و تقدیم دعوت نامه رئیس جمهوری فرانسه به رئیس جمهوری ایران بود.
این روزنامه در ستون سرمقاله با انعکاس موضوع جهش اعتبار بین المللی ایران به قلم صادق زیباکلام استاد دانشگاه تهران نوشت: به نظر می رسد استقبال غربی ها از شروع دور تازه روابط با ایران، حتی مقامات وزارت خارجه و دولت روحانی را هم غافلگیر کرده است؛ آمدن آلمانی ها، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و حالا هم فرانسوی ها. گویا هفته آینده هم قرار است هیأت بلندپایه ای از ژاپن به ایران بیاید و سخن از حضور دو وزیر ایتالیا در روزهای آتی هم هست. در عین حال وزیر خارجه انگلستان هم اعلام کرد تا پایان سال جاری (اواخر دی ماه) سفارت بریتانیا در تهران بازگشایی خواهد شد. تازه اینها جدای از صف طویل شرکت های بزرگ و کوچک غربی در مسیر ایران است. گویا بر خلاف روح توافق وین، که بخشی از آن منوط به راستی آزمایی ایران شده است (اینکه باید ببینیم ظرف ماه های آینده ایران چه میزان به تعهدات خود در چارچوب توافق وین پایبند خواهد ماند)، غربی ها خاطرجمع هستند ایران به تعهدات خود پایبند خواهد ماند و مشکلی وجود نخواهد داشت. ریشه این همه میل و اشتیاق از جانب غربی ها برای ازسر گیری روابط با ایران در کجاست؟ آیا صرفا ملاحظات و حساب و کتاب های مالی در میان است؟
روزنامه شرق در صفحه ی نخست به بررسی عنوان های «شهرداری مشغول کار است»، «پیشوای سمفونی مرگ»، «از قطع نامه 598 تا عملیات مرصاد» و «درحال برداشت آب های چند میلیون ساله هستیم» پرداخت.
*گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**9128**1755
08/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]