تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش، نابود كننده نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826846431




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سفره يك سوم ايرانيان خالي از غذاي سالم


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سفره يك سوم ايرانيان خالي از غذاي سالم
19 ميليون نفر در كشور غذاي ناسالم مصرف مي‌كنند. در همين زمينه وزارت بهداشت درصدد است در جهت سالم كردن وضعيت جامعه با اصلاح سيستم بتواند در 10 سال آينده 25 درصد از مرگ و مير‌ها و 30 درصد از مصرف سيگار را كاهش دهد.
نویسنده : حوريه ملكي 


 19 ميليون نفر در كشور غذاي ناسالم مصرف مي‌كنند. در همين زمينه وزارت بهداشت درصدد است در جهت سالم كردن وضعيت جامعه با اصلاح سيستم بتواند در 10 سال آينده 25 درصد از مرگ و مير‌ها و 30 درصد از مصرف سيگار را كاهش دهد. در اين راستا ايمني غذا، يكي از مهم‌ترين دغدغه‌ها و دل‌نگراني‌هاي دولت‌ها در قبال سلامت مردم خودشان است زيرا بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه يك رابطه مستقيم بين خوردن غذاهاي ناسالم و افزايش بار بيماري‌ها وجود دارد.
آمارها نشان مي‌دهند بروز بسياري از بيماري‌هاي بدخيم نظير انواع سرطان ريشه در آلودگي‌ها و مواد مضر موجود در مواد غذايي دارد به‌طوري‌كه تعداد بيماراني كه بر اثر آلودگي ناشي از مواد غذايي مبتلا شده‌اند، بعد از بيماران قلبي- عروقي، سوانح و حوادث در رتبه سوم اهميت قرار دارد.
گزارش‌هاي وزارت بهداشت حكايت از آن دارند كه از 380 هزار مورد فوت كه در سال 92 به ثبت رسيده، 93 هزار نفر به علت سكته قلبي، 34 هزار نفر به علت سكته مغزي و 32 هزار نفر به علت سرطان فوت كردند. اين در شرايطي است كه تحقيقات در مورد علت مرگ‌و‌ميرها نشان مي‌دهد متأسفانه 70 درصد علت مرگ‌و‌ميرها ريشه در عوامل خطر رفتاري و فيزيولوژيكي دارد.
در همين رابطه معاون وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با بيان اينكه انسان‌ها با رفتاريي نظير سيگار كشيدن، ورزش نكردن و ديگر عوامل خود را در معرض انواع بيماري‌ها قرار مي‌دهند، گفت: «19 ميليون نفر در كشور غذاي ناسالم مصرف مي‌كنند و 10 ميليون نفر در كشور مبتلا به فشار خون هستند كه 50 درصد آنها از بيماري خود اطلاع ندارند.»
علي‌اكبر سياري با اشاره به طرح اصلاح سيستم كه مصرف سيگار را پايين آورده و مرگ و ميرها را كاهش مي‌هد، ادامه داد: «با اجراي اين طرح در جامعه به سرعت بار مراجعات به بيمارستان كم خواهد شد و اميدواريم تا سال آينده شاهد تحولات بزرگ در كشور باشيم.»

     نيمي از مردم اضافه وزن دارند
با گذري بر وضعيت سلامت در دهه‌هاي گذشته مشخص مي‌شود حدود 30 سال قبل يعني در سال 64 چيزي حدود 34 هزار نفر در اثر اسهال فوت ‌كردند اما امروزه سكته‌هاي قلبي، مغزي، سرطان و ديابت جايگزين آن شده و جان افراد را مي‌گيرند و ديگر بيماري‌هاي واگير با پيشگيري و مراقبت كمتر خطرآفرين هستند.
در همين راستا، چند روز پيش وزير بهداشت نيز با بيان اينكه نزديك به ۵۰ درصد مردم كشور دچار چاقي و اضافه وزن هستند، گفته بود: «مي‌توان با توجه به نوع غذاي مصرفي و ميزان كالري از اين اضافه وزن پيشگيري كرد.»
دكتر سيدحسن هاشمي با اشاره به افزايش بيماري‌هاي قلبي، ديابت و ساير بيماري‌هاي غيرواگير در كشور گفت: «اين بيماري‌ها نهايتاً سكته و معلوليت را در پي دارند. در عين حال استفاده از نمك نيز منجر به افزايش حجم خون، پارگي رگ و سكته مغزي مي‌شود و فرد را فلج مي‌كند. در زمينه چربي نيز افزايش مصرف اين ماده منجر به سكته قلبي مي‌شود، در حال حاضر ۵۰ درصد مردم ايران به دليل سكته مغزي و قلبي از بين مي‌روند.»
وي علت اين موضوع را عدم كنترل فشار خون، مصرف زياد نمك، قند و چربي دانست و با زباني ساده به تشريح چگونگي ايجاد بيماري در اثر مصرف بي‌رويه موادي همچون نمك و چربي پرداخت و تأكيد كرد: «خوردن شيريني و شكلات در ايجاد چاقي مؤثر است. اگر چربي و مواد اضافي در بدن نسوزد، فرد چاق مي‌شود و وقتي چاق شد دچار بيماري قند مي‌شود و نهايتاً به كور شدن چشم، از كار افتادن كليه، بسته شدن رگ‌هاي قلب و معلوليت منجر مي‌شود.»
امسال موضوع ايمني غذا و سلامت فرآورده‌هاي غذايي به عنوان شعار سال وزارت بهداشت در هفته سلامت تعيين شد تا به اين بهانه اهميت تغذيه و سلامت غذا، بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد اما آمارها نشان مي‌دهند كه اين شعار هم در حد همان شعار باقي ماند و در عمل نتوانست تأثيري از خود نشان بدهد.
با اين تفاسير آنچه مسلم است، وزارت بهداشت به عنوان متولي امر سلامت مردم و جامعه، وظايفي در حوزه غذا برعهده دارد كه مهم‌ترين آن، نظارت بر سلامت غذا از مزرعه تا بشقاب مردم است.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن