واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بخشداربهنمیرمازندران:با مشکل شدید کمبود آب شرب مواجه هستیم ساری - ایرنا - بخشدار بهنمیر مازندران با اعلام اینکه این بخش با مشکل شدید کمبود آب شرب مواجه است،گفت: روزانه حدود چهار تا شش ساعت از آب شرب بهنمیر قطع می شود.
مجتبی حبیب نژاد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، یکی از دلایل مهم کم آبی این بخش را فرسودگی و قدمت بالای شبکه های آبرسانی برشمرد.
وی گفت: قدمت شبکه های آبرسانی این بخش بیش از 30سال است و در تلاش هستیم با همکاری مردم،دهیاری و مساعدت شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی بخش زیادی از شبکه های آبرسانی جابجایی، تعویض،توسعه و اصلاح شود.
وی با بیان اینکه بهنمیر جزء شهرهای گروه الف و با مشکل شدید کم آبی مواجه است ،اذعان داشت: به منظور برون رفت از وضع موجود و با توجه به شرایط خاص زمانی و قرارگیری در فصل کم آبی با هماهنگی آب و فاضلاب منطقه در خصوص چگونگی توزیع آب و تامین آن سیاستی تعریف شد تا کمترین مشکل را در سطح بخش داشته باشیم
وی ادامه داد: همچنین با توافقاتی که فرمانداران شهرهای گروه الف در خصوص مشکلات کم آبی این شهرها منعقد کردند مقرر شد، حفر دو حلقه چاه در بالادست حوزه قائمشهر برای تامین آب شرب این شهرستان ها صورت گیرد.
حبیب نژاد با بیان اینکه میزان دبی ورودی آب به بخش بهنمیر باید حدود 130 لیتر بر ثانیه باشد؛ بیان داشت: اما میانگین ورودی دبی آب به این منطقه حدود 90تا 100لیتر بر ثانیه است.
وی بیان کرد: منبع پنج هزار متر مکعبی که طی سالیان متمادی بدون استفاده بود با پیگیری انجام شده امسال وارد مدار شد و در حال حاضر حدود پنج هزار متر مکعب به ذخیره آب بهنمیر اضافه شده است.
وی اظهار کرد: بخش بهنمیر با دارا بودن حدود 24هزار نفر جمعیت دارای 11هزار هکتار زمین کشاورزی است که از این مقدار پنج هزار هکتار زمین شالیزاری است.
وی با بیان اینکه تامین آب زمین های شالیزاری این بخش از رودخانه تالار،سد شهید صالحی و آببندان های سطح روستاها است،افزود: با توجه به شرایط نامساعد آب و هوا و احتمال کم آبی زمین های اراضی و شالیزاری برنامه ریزی های لازم انجام شد تا تمامی آببندان های موجود در سطح روستاها آبگیری و پر شود تا دیگر مشکلی در زمینه تامین آب این زمین ها بوجود نیاید.
بخشدار بهنمیر گفت: متاسفانه بخشی از زمین های کشاورزی روستاهای عربخیل، افراتخت و نفت چال که تامین آب آنها از چاه های کشاورزی بود،دچار تنش کم آبی شدند که با تامین هزینه از سوی مردم و لوله گذاری از رودخانه تالار به این زمین های کشاورزی توانستیم بیش از 200هکتار از این زمین ها را از مشکل کم آبی نجات دهیم.
وی اضافه کرد: همچنین برای روستای نفت چال نیز که با مشکل خشکسالی زمین های کشاورزی مواجه بود با توافقاتی که با آب منطقه ای شهرستان و استان انجام شد با انتقال آب از رودخانه چپکرود به زمین های کشاورزی این روستا از خشک سالی 40هکتار زمین جلوگیری شد.
وی همچنین با اشاره به سیلاب هفته گذشته بیان داشت: با این سیلاب متاسفانه بخشی از زمین ها و واحدهای کشاورزی بخش بهنمیر دچار آسیب شد و به بخش شالیزاری نیز خسارت زیادی وارد شد.
حبیب نژاد با بیان اینکه حدود یک هزار و 400هکتار از ارقام محلی بخش بهنمیر دچار خسارت شد، بیان کرد: میزان خسارت وارد شده در این بخش معادل 35 میلیارد ریال است..
بخشدار بهنمیر همچنین با اعلام اینکه حدود 150هکتار زمین شالیزاری دچار آب گرفتگی شدید شد میزان خسارت وارده در این حوزه را 12 میلیاردریال خواند.ک/3
7328/1899
07/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]