واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون سازمان دامپزشکی: مبارزه با بیمارهای دامی به علت کمبود اعتبار با مشکل مواجه است بجنورد- ایرنا- معاون بهداشت و مدیریت بیماریهای مشترک سازمان دامپزشکی گفت: کمبود اعتبار این سازمان را در مبارزه با بیماری های دامی بویژه تب مالت با مشکل مواجه کرده است.
به گزارش ایرنا دکتر کریم امیری روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران در بجنورد اظهار کرد: میزان اعتبار مورد نیاز برای کنترل و مبارزه با بیماری های مشترک انسان و دام بخصوص تب مالت (بروسلوز) حدود هزار و 300 میلیارد ریال است، که اعتبار پیش بینی شده برای این سازمان در سالجاری تنها 10 درصد نیاز را تامین می کند.
وی اضافه کرد: اگرچه سازمان دامپزشکی تمام تلاش خود را برای کنترل و مبارزه با بیماری های مشترک انسان و دام بخصوص تب مالت انجام می دهد،ولی اعتبار در نظر گرفته شده بسیار اندک است.
معاون سازمان دامپزشکی گفت: علاوه بر کمبود اعتبار، کوچرو بودن صنعت دامپروی نیز از دیگر مشکلات اجرای طرح کنترل بیماری های مشترک انسان و دام است.
امیری افزود: هم اکنون بخش زیادی از صنعت دامپروی به صورت کوچرو در اختیار روستاییان و عشایر قرار دارد که نظارتی بر این کار انجام می شود و به دلیل کوچرویی، کنترل بیماری نیز با مشکل مواجه است.
وی اضافه کرد: درحالی این مشکل در کشور وجود دارد که در هیچ یک از کشورهای دنیا صنعت دامپروری به شیوه کوچرو و فاقد نظارت نیست.
*شناسنامه دار کردن دام های روستایی و عشایری درحد حرف
معاون سازمام دامپزشکی از طرح شناسنامه دار کردن دام های روستاییان و عشایری از سوی معاونت پشتیبانی امور دام وزارت جهاد کشاورزی خبر داد و گفت: اجرای این طرح که می تواند بیماری های مشترک انسان و دام را کنترل کند، ولی از چندسال گذشته تاکنون عملی نشده است.
امیری افزود: اگر این طرح به مرحله اجرایی برسد، دام های مشکل دار شناسایی شود و دامپزشکی می تواند راحت بروسلوز را در دام ها کنترل کند.
به گفته وی کشورمان در کنترل بیماری بروسلوز در دام های سنگین موفقیت خوبی را داشته، ولی در دام سبک گوسفند و بز به نسبت برخی از کشورهای توسعه یافته به علت سنتی بودن صنعت دامپروی با مشکلاتی مواجه است.
*اجرای طرح پیش سرد گوشت قرمز در تمام استان ها
معاون بهداشت و مدیریت بیماری های مشترک سازمان دامپزشکی گفت: هم اکنون برای جلوگیری از انتقال بیماری تب مالت از دام به انسان طرح پیش سرد گوشت قرمز در تمام کشتارگاه های صنعتی و نیمه صنعتی انجام می شود.
دکتر امیری اظهار کرد: گوشت قرمز پس از کشتار حداقل 24 ساعت در اتاق پیشرد کشتارگاه های صنعتی و نیمه صنعتی نگهداری و پس از آن برای مصرف وارد بازار می شود.
*ضعف اطلاع رسانی و کمبود نیروی انسانی
این مسوول دامپزشکی ضعف اطلاع رسانی و کمبود نیروی انسانی را از دیگر مشکلات سازمان دامپزشکی برای کنترل بیماری های مشترک انسان و دام اعلام کرد و خواهان همکاری و تعامل بیشتر رسانه ها در این زمینه شد.
امیری ابراز امیدواری کرد تا حساس شدن مردم نسبت به بیماری های مشترک انسان و دام این بیماری ها در سطح کشور کنترل شود.
*کنترل انتقال تب مالت به انسان با پخت و پز
معاون بهداشت و مدیریت بیماری های مشترک سازمان دامپزشکی گفت: انتقال بیماری تب مالت از دام بیمار به انسان از طریق تماس فیزیکی اعماء و احشاء بخصوص روده حیوان کشتار شده صورت می گیرد که در صورت ضد عفونی نشدن می تواند به انسان منتقل شود.
امیری افزود: اگر لاشه دام زبح شده به مرحله پخت برسد، این بیماری با حرارت بالا از بین خواهد رفت و مشکلی برای مصرف وجود نخواهد داشت.
معاون بهداشت و مدیریت بیماریهای مشترک سازمان دامپزشکی در سفری دو روزه نحوه مبارزه با بیماریهای دامی را در خراسان شمالی ارزیابی کرد.ک3
6982/ 6042
06/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]