واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۳۰ق.ظ)
نتايج درخشان در طرح تحول نظام سلامت موج - بر اساس گزارش مبتني بر شواهد سازمان جهاني بهداشت، طرح تحول نظام سلامت نتايجي درخشان و قابل الگوبرداري داشته است.
به گزارش خبرگزاري موج، اسماعيل ايدني در نشست بررسي مسائل و مشکلات بهداشتي و درماني استان خوزستان که با حضور جمعي از نمايندگان مردم استان در مجلس شوراي اسلامي، برگزار شد، گفت: با ابلاغ سياستهاي کلي نظام سلامت از سوي مقام معظم رهبري و روي کار آمدن دولت تدبير و اميد بعد از سالهاي متمادي مسأله سلامت در اولويت اقدامات دولت قرار گرفت و خوشبختانه عليرغم مشکلاتي که وجود داشت يک اجماع حاکميتي از سوي نظام بر موضوع سلامت در کشور مترتب شد.
ايدني افزود: بر اين اساس طرح تحول نظام سلامت با هدف کاهش پرداختي مردم در هزينههاي درماني و ارتقا سطح خدمات در حوزه بهداشت و درمان و همچنين پوشش بيمه درماني براي تمامي مردم از ارديبهشت ماه 93 به اجرا در آمد.
قائم مقام وزير بهداشت در استان تصريح کرد: بعد از گذشت کمي بيش از يک سال از اجراي طرح تحول نظام سلامت طبق گزارش سازمان جهاني بهداشت که مبتني بر شواهد تهيه شده، نتايج اجراي اين طرح بسيار درخشان بوده و از الگوهايي است که جمهوري اسلامي ايران به نظام سلامت دنيا ارائه داده است.
وي افزود: در حالي که در بسياري از کشورهاي توسعه يافته بهداشت و درمان يکي از مسائل بزرگ آنها است، نظام جمهوري اسلامي ايران در اوج مشکلات و تحريمها، مبالغ خاصي را به حوزه سلامت تخصيص داد و چالشهاي عمده اي از جمله عدالت در دسترسي به خدمات سلامت و بالا بودن پرداختي از جيب مردم را توانسته است در مداخله اي يک ساله جا به جا کند. بديهي است اگر حمايت نمايندگان مجلس شوراي اسلامي نبود اين امر محقق نميشد.
وي گفت: با اجراي طرح تحول نظام سلامت ميزان پرداخت از جيب مردم براي بيماران شهري و روستايي به ميزان قابل توجهي کاهش يافته و بيمار براي هيچ خدمتي به خارج از بيمارستان ارجاع نميشود و همه خدمات مورد نياز وي از طريق زنجيره درمان تامين ميشود.
ايدني در ادامه به ارائه آماري از تعداد اعضاي هيئت علمي، کارکنان، دانشجويان و نوع توزيع آنها در مناطق مختلف پرداخت و گفت: از آنجا که بر اساس سند توسعه علمي کشور دانشگاههاي مادر بايد در توليد علم و دانش فعاليت کنند، جهت گيري دانشگاه علوم پزشکي اهواز نيز به سمتي است که سرمايه گذاري خود را در زمينه آموزش کارشناسي کاهش دهد و از امکانات و زيرساختهاي مرکز استان براي ارتقا سطح تحصيلات تکميلي استفاده کند.
همچنين با ايجاد مجتمعهاي سلامت در شهرستانها اين امکان فراهم شود تا نيروهاي بومي براي جبران کمبود نيروي انساني بهداشتي و درماني تربيت و جذب شوند که در اين زمينه موفق به کسب مجوز براي راه اندازي مجتمع سلامت در شهرهاي رامهرمز، ماهشهر و مسجدسليمان شده و براي ساير مناطق نيز آمادگي دارد در صورتي که مردم و مسئولين آنها محل و امکانات لازم را تامين نمايند اقدام به اخذ مجوز کنند.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز ادامه داد: در حال حاضر تراز مالي دانشگاه مثبت بوده و تمامي مطالبات پرسنلي پرداخت شده است.
در گذشته ميانگين تأخير پرداخت کارانهها بالاي 8 تا 10 ماه بوده ولي در حال حاضر با وجود طرح تحول سلامت تمام مطالبات پرسنل پرداخت گرديده و بدون بدهي به کارکنان وارد اجراي طرح تحول نظام سلامت شدهايم.
ايدني گفت: يکي از اقدامات مهم دانشگاه توسعه تحصيلات تکميلي بود که در سال 93 به خوبي اجرا شد و معاونت آموزشي دانشگاه موفق شد مجوز دو رشته کارشناسي ارشد، دو رشته دکتري و يک رشته فوق تخصصي اخذ نمايد که کسب مجوز دو رشته فوق تخصصي ديگر هم در دستور کار قرار دارد و در اين زمينه رايزنيهاي لازم صورت گرفته است.
همچنين مبالغي براي خريد تجهيزات آموزشي در بيمارستانها در اختيار معاونت آموزشي دانشگاه قرار گرفته است.
وي گفت: دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز به عنوان قطب چهارم آموزشي کشور، محل طراحي سؤالات و برگزاري امتحانات علوم پايه، پيش کارورزي، دستياري و تخصص است.
ايدني با بيان اين که جز 5 دانشگاه علوم پزشکي کشور هستيم که برنامه راهبردي 5 ساله را تدوين نمودهايم، گفت: همچنين تدوين سند توسعه سلامت استان نيز در دستور کار حوزه رياست، معاونين و بخشهاي مختلف دانشگاه قرار گرفته که تا پايان سال 94 نهايي ميشود.
رئيس دانشگاه با بيان اين که بسياري از صنايع توليد فراوردههاي غذايي استان پيوست سلامت ندارد، گفت: در حوزه غذا و دارو نيز با تلاش و پيگيري و نظارت کارکنان، معاونت غذا و داروي دانشگاه در بين دانشگاههاي علوم پزشکي کشور با کسب درصد بالايي از شاخصها موفق به کسب رتبه اول در حوزه غذا، دارو و آزمايشگاه شد.
وي ادامه داد: يکي از اقدامات بسيار خوب دانشگاه در حوزه دارو که مورد تشويق شخص وزير بهداشت نيز قرار گرفت، تدوين فارماکوپه دارويي بود يعني مشخص ميشود در هر بيمارستاني چه داروهايي توسط چه کسي و براي چه بيماري مصرف ميشود همچنين براي 10 قلم داروي پرمصرف که تهيه آنها حجم زيادي از هزينههاي دانشگاه را در بر ميگرفت يک سيستم گزارش دهي تدوين شد که بعد از اين اقدام فقط در يکي از بيمارستانهاي اهواز و در طول يک ماه، حدود 1.5 ميليارد تومان در هزينهها صرفه جويي شود.
ايدني با بيان اين که درموضوع سلامت مردم اهل کوتاه آمدن و مسامحه نيستيم گفت: بر اين اساس از اول سال جاري، نظارت بر فعاليت واحدهاي تابعه دانشگاه و واحدهاي توليدي و کارگاهي فرابخشي مؤثر بر سلامت در قالب بازديدهاي ميداني افزايش يافته و نظارتهاي مستقيمي در اين زمينه انجام شده است که به عنوان مثال ميتوان به بازديد از کارخانه توليد آب معدني، نان صنعتي، خمير مايه و الکل سازي، شير پاستوريزه، کارخانه يخ و تصفيه خانه فاضلاب و... اشاره کرد.
قائم مقام وزير بهداشت در استان خوزستان به موضوع دريافتهاي غير مجاز از بيماران اشاره کرد و گفت: از زمان اعلام تعرفههاي جديد پزشکي تاکنون 181 مورد شکايت از سوي بيماران به سازمان نظام پزشکي و سامانه 1690 رسيده است که بعد از بررسيهاي لازم 5 مورد منجر به تعطيلي مطب در اهواز و 2 مورد در شهرستانها شد همچنين 4 مورد در حال بررسي نهايي و سه بيمارستان نيز به تعزيزات حکومتي معرفي شدند که استان خوزستان در اين زمينه يکي از استانهاي موفق بوده است.
رئيس دانشگاه در پايان به ارائه گزارشي از نيروي انساني، اعضاي هيأت علمي، توزيع دانشجويان دانشکدهها و مناطقي که از دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز منتزع و بهصورت مستقل اداره ميشود پرداخت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]