واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 17 طرح پژوهش سرای امام محمدباقر (ع) رفسنجان به مرحله کشوری راه یافت رفسنجان - ایرنا - مدیر پژوهش سرای امام محمد باقر (ع) شهرستان رفسنجان از راهیابی 17 طرح دانش آموزان عضو این پژوهش سرای دانش آموزی به مرحله کشوری خبر داد.
حمید خالقی نژاد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از برنامه های پژوهش سراها، ارسال آثار و نوآوری های اعضای پژوهش سرا در بخش های بین المللی، آزاد و جوان (دانش آموزی و دانشجویی) به جشنواره خوارزمی است.
وی گفت: این جشنواره در بخش دانش آموزی از اول مهر سال تحصیلی شروع می شود و تا آمدن نتایج و آذرماه سال بعد ادامه دارد.
وی تصریح کرد: این آثار حداقل در چهار مرحله داوری اصلی شامل مرحله استانی، دو مرحله وزارت آموزش و پرورش و مرحله وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار می گیرند.
مدیر پژوهش سرای امام محمد باقر (ع) افزود: داوری آثار در مرحله شهرستانی تا نیمه تیرماه، داوری استانی تا آخر تیرماه، داوری وزارت آموزش و پرورش تا اوایل شهریور و داوری وزارت علوم نیز در آبان و آذر صورت می گیرد.
وی گفت: سال گذشته 275 طرح و ایده دانش آموزی به دبیرخانه پژوهش سرای امام محمد باقر (ع) رفسنجان ارایه شد که از این تعداد 58 طرح قابلیت اجرایی دارند و از این تعداد، 33 مورد به مرحله استانی راه یافتند و با داوری در مرحله استانی در نهایت 17 طرح با کسب بالای 170 امتیاز به مرحله کشوری راه یافتند.
وی به یکی از این طرح ها که در حوزه معماری و هنر است اشاره کرد و افزود: طراحی فرش با ایده جدید و بومی که دارای ویژگی های مهمی است و در طراحی این فرش آثار تاریخی مهم رفسنجان (خانه حاج آقا علی، بادگیر معین، دروازه قدیم شهرستان، قلعه، کاروانسرای شاه عباسی)، نماد پسته و گل و بوته نمایان است و با بافت و تولید این فرش، زمینه صادرات آن به کشورهای خارجی هم فراهم خواهد شد.
خالقی نژاد به چند مورد دیگر از طرح ها اشاره کرد و گفت: طرح افزایش بازدهی پنل های خورشیدی، بازیافت سی دی های مستعمل، نرم افزار آنالیز کمبود مواد غذایی درختان پسته، طرح همیار هوشمند پلیس و طرح عمود پرواز تک محوره از جمله طرح هایی هستند که در رقابت سخت به مراحل بالاتر راه یافتند.
وی یکی دیگر از طرح های مهم را ساخت دستگاه رسم بیضی اولین بار در کشور نام برد و گفت: این طرح که در حوزه معماری و هنر و ساختمان سازی کاربرد دارد در گذشته ایجاد اشکال بیضی شکل در معماری و ساختمان سازی از روش های سنتی و ابزار استفاده می شد که با ساخت این دستگاه مدرن کمک بزرگی در صنعت ساختمان سازی خواهد شد.
خالقی نژاد اظهار داشت : در استان کرمان 24 پژوهش سرا وجود دارد که از بین آنها پنج پژوهش سرا فعالند و پژوهش سرای امام محمد باقر (ع) رفسنجان در سال گذشته جزو پنج پژوهش سرای برتر کشور اعلام شد.
وی اضافه کرد : در این پژوهش سرا دانش آموزان ایده ها و طرح های جالب و مفید ارائه می دهند به گونه ای که سال گذشته مرضیه شریفیان دانش آموز دبیرستانی شهرستان رفسنجان مقاله ای تحت عنوان تأثیر گیاه قیچ بر زخم های پوستی را در کنفرانس گیاهان دارویی ایران ارائه داد و تنها دانش آموز پذیرفته شده در این کنفرانس بود.
/1860/م.ر
07/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]