واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چند خبر فرهنگی: دومین سوگواره نمایشی و آیین های مذهبی خمسه برگزار می شود تهران-ایرنا- فرهنگسرای ابن سینا همزمان با ایام محرم و صفر دومین سوگواره نمایشی و آئین های مذهبی خمسه را برگزار می کند.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری منطقه دو، حامد حریری مدیر فرهنگی هنری این منطقه و رئیس فرهنگسرای ابن سینا با اشاره به برگزاری دومین سوگواره نمایشی و آیین های مذهبی خمسه افزود: پس از برگزاری نخستین سوگواره نمایشی و آیین های مذهبی خمسه در سال گذشته و استقبال علاقه مندان و هنرمندان از آن، در تلاش هستیم تا با ارزیابی نقاط قوت و ضعف دوره گذشته، دومین دوره این سوگواره را با کیفیت تر از گذشته برگزار کنیم.
وی ارتقای فرهنگ دینی، ترویج هنر نمایش در میان شهروندان تهرانی و حمایت از هنرمندان و پدیدآورندگان آثار آئینی و مذهبی را از اهداف این سوگواره عنوان کرد.
حریری با بیان اینکه خوانش آموزه های مذهبی با زبان هنر منجر به اثر بخشی بیشتر آن به خصوص در نسل جوان می شود، گفت: باید زمینه مناسبی برای تولید آثار هنری با موضوعات دینی و ارائه مطلوب آن به مخاطبان ایجاد شود و برگزاری سوگواره نمایشی خمسه، قدمی موثر در این خصوص است.
رییس فرهنگسرای ابن سینا بیان کرد: دومین سوگواره نمایشی و آئین های مذهبی خمسه شامل بخش های مختلفی از جمله تئاتر صحنه ای، نمایش های میدانی، تعزیه و آئین های مذهبی است.
دومین سوگواره نمایشی و آیین های مذهبی خمسه توسط فرهنگسرای ابن سینا و به دبیری حامد حریری برگزار خواهد شد.
*اجرای نمایش «جنگ شب ها می رسد»
نمایش«جنگ شب ها می رسد» نوشته علی معتضدی به کارگردانی بهرام سروری نژاد تا23 مردادماه هر شب ساعت 20 در فرهنگسرای ارسباران اجرا می شود.
ماریو داسلر از کارگزاران برجسته بورس فرانکفورت در آغاز جنگ جهانی اول که آلمان و دیگر کشورهای اروپا در رکود اقتصادی به سر می بردند، ورشکسته می شود و شریک تجاری و همسرش او را رها می کنند.
داسلر که دچار فشار روحی شدید می شود تصمیم به خودکشی می گیرد تا اینکه نامه ای از یک هتل به دست او می رسد.
محسن ظریفیان، مریم رحیمی، ساینارضانژاد، آتوسا راستی، شهریارحمزیان، سیدعلی معتضدی و بهرام سروری نژاد بازیگران این نمایش هستند.
علاقه مندان برای تماشای نمایش می توانند به فرهنگ سرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از پل سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنند.
*اجرای نمایش خرس آرکانسا در فرهنگسرای ابن سینا
نمایش «خرس آرکانسا» به نویسندگی اوراند هریس و ترجمه بهزاد نژاد قنبر، کارگردانی مهدی مقیمی و آهنگسازی رضا حق گو از یکم مرداد ماه در فرهنگسرای ابن سینا روی صحنه می رود.
داستان نمایش خرس آرکانسا قصه دختر بچه ای به نام تیش است که حال پدر بزرگش به دلیل بیماری خوب نیست و هر لحظه ممکن است از دنیا برود. تیش از این موضوع بسیار ناراحت است. در قصه تیش با خرس پیر رقصنده ای که در سیرک کار می کند آشنا می شود و خرس به او می گوید که این موضوع ناراحت کننده نیست زیرا تیش از پدر بزرگش چیزهای مهمی یاد گرفته و او می تواند این آموزه ها را نیز به دیگران یاد بدهد و اثر جاودانه ای از پدربزرگ باشد.
«خرس آرکانسا» نمایشی است که می خواهد موضوعاتی را با کودک و نوجوان نسل امروز مطرح کند که از جمله حقایق زندگی هر انسان هستند. عشق و علاقه ای که بین نوه ها و پدربزرگ ها و مادربزرگترهاست، ارتباط بین نسل های متفاوت و تاثیری که بزرگترها بر بچه ها می گذارند، آموزه هایی از جنس زندگی که مدام از نسلی به نسل دیگر انتقال پیدا می کنند، از دست دادن و بدست آوردن، محبت کردن، آموختن، مسوول بودن و ... بسیاری از موضوعات زندگی عادی جامعه انسانی که برخی از خانواده ها از مطرح کردن آن با کودکانشان دوری می کنند. در این نمایش سعی شده از عناصر بصری و شنیداری به درستی استفاده شود تا مخاطب جدا از اینکه قصه ای با یک درون مایه جدی را دنبال می کند، مکدر نشده و ساعتی را لذت ببرد و تفکر کند.
نمایش «خرس آرکانسا» تا 20 مردادماه هر روز ساعت 16در فرهنگسرای ابن سینا به نشانی شهرک قدس خیابان ایران زمین شمالی (شهرک غرب) میزبان عموم خانواده هااست.
تهرام/7245/1831
07/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]