محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827597985
زنگها به سود چه کسی به صدا در میآید؟
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: این روزها گوشهاي مردم برای شنیدن برخی خبرها تیزتر است. خبرهایی که در آن واژههاي گرانی و ارزانی به کار رفته باشد. فرقی نمیکند این گرانی و ارزانی ميخواهد در ارزاق عمومی باشد و یا کالاها و خدماتی که قرار است به مردم ارائه شود.
به گزارش تراز ، در شرایطی که اخبار گرانی آب، برق و گاز و حاملهاي انرژی به طور متناوب مطرح ميشود؛ وقتی صحبت از تلفن ميشود ميتواند جذابتر باشد چراكه در عصری که عصر ارتباطات خوانده ميشود گرانی تعرفه وسایل ارتباطی اتفاق قابل توجهی خواهد بود. این رویداد وقتی با اما و اگرهای وضعیت کنونی مخابرات و انتقاداتی که به آن وارد است همراه ميشود شکل دیگری به خود ميگیرد. شکلی که با ذهنیت مردم مبنی بر گرانتر شدن خدمات به واسطه واگذاری ساخته ميشود و در این بین اگر اطلاعرسانی درست هم صورت نگیرد همچنان دامنه شایعات گستره و وسیعتر ميشود.
ايران پايين ترين تعرفه دنيا
به گزارش سیاست روز و براساس آمارهای جهانی منتشر شده درخصوص تعرفههاي نرخ ثابت در ۱۶۶ کشور؛ کمترين نرخ متعلق به ايران برابر با ۱۲ سنت در ماه است یعنی هزينه تلفن ثابت برای هر نفر ۱۲ سنت است و این در حالی که این رقم برای کشوری مانند افغانستان يک دلار و ۸۲ سنت است يعني ۱۴ برابر ایران.
کارشناسان مخابراتی با مدنظر قرار دادن عواملی که در نرخ تعرفه موثر هستند ميگویند میزان درآمد سرانه کشورها در نرخ تعرفه مساله مهمی است به این معنا که بالا بودن درآمد سرانه ميتواند موجب افزایش این نرخ شود که با توجه به این موضوع درآمد سرانه ايران پنج هزار و هفتصد و هشتاد دلار است و در مقابل درآمد سرانه افغانستان ۷۰۰ دلار است يعني ایران حدود ۸ برابر درآمد سرانه افغانستان درآمد دارد. به گفته دیگر این تعرفه برای کشوری مانند هند ۲ دلار و پنجاه سنت است يعني درست ۲۰ برابر ايران.
تعيين تعرفه بدون معيار
در کنار این مساله نکته جالب آن است که برخلاف تمام دنیا که نرخ تعرفه بر مبنای نرخ تمام شده و سود معقول محاسبه ميشود و ابلاغ میگردد اما در ایران معيار و شاخصي براي اين تعرفه وجود ندارد و ميزان تعرفه رقمي است كه تنظيم مقررات اعلام ميكند. نرخ مکالمه تلفن ثابت در سال۱۳۸۲ تا ۱۳۹۰؛ ۷/۴۴ ريال و اين به آن معناست كه از زمان واگذاری عليرغم افزایش همه هزینهها اعم از نیروی انسانی، برق و ارز یک ریال به تعرفه افزوده نشد.
هرچند واگذاری مخابرات در سال ۸۷ صورت گرفته اما در سال ۱۳۹۱ اين رقم از سوي شورای رقابت به ۰۳/۵۱ ريال رسيده كه در حدود ۷ ريال افزايش داشته و اين روند تا سال ۹۲ كه سيستم همكدي ايجاد شد؛ وجود داشته است.
تا پیش از اجرای بحث همكدي؛ نرخ مكالمه در شهرهايي مانند ورامين، دماوند، قرچک که هر يك كد مخصوص به خود را داشتند با احتساب این کد محاسبه ميشده است به این معناکه براي برقراري تماس به واسطه كدي كه گرفته ميشد براي مخابرات درآمد حاصل ميشد (به عنوان مثال تماس از قرچک به جاي ۰۳/۵۱ با توجه به فاصله مکانی هزينه تماس ضرب در ۲ و يا براي شهري مانند بوشهر هزينه تماس ضربدر ۱۴ و براي شهري مانند سيستان و بلوچستان ضربدر ۱۶ ميشد به عبارتي در داخل استان با توجه به فواصل مکانی ۲ پالس و ۳ پالس حساب ميشد بنابراين اگر از يک روستاي ۲۰۰ کيلومتري به یک شهرستان تماس گرفته ميشد چند تا پالس محاسبه ميشده است) اما با اجراي سيستم همكدي اين نرخها حذف و يك رقم ثابت محاسبه ميشود.
اجرای سیستم همکدی
براساس این گزارش در سال ۹۲ با اجراي همكدي و كاهش درآمد مخابرات مقرر شد تا پس از گذشت ۶ ماه نسبت به افزايش اين نرخ اقدام شود اما در عمل افزايش نرخي اتفاق نيفتاد. برمبنای اعلام دولت قرار بود در سال ۹۳ مبناي محاسبه به اين صورت باشد كه به ازاي هر دقيقه ۳۰ ريال پرداخت شود به اين معنا كه در صورت برقراري تماس براي هر دقيقه ۳۰ ريال و کسر دقيقه را هم براساس آن ماخذ شود به عنوان مثال در صورت برقراري تماسي كه ۲ ثانيه هم طول نميکشد بايد يك ريال پرداخت شود در حالي که تا قبل از آن اين رقم ۰۳/۵۱ ريال بود.
گفته ميشود متوليان با كاهش نرخ تعرفه از ۵۱ ريال به يك ريال وعده دريافت آبونمان را داده بودند و اين در حالي كه در گذشته مخابرات براي آبونمان ۱۰۰ تومان ميگرفت و با اعلام پلکانی شدن اين رقم بايد رقم آبونمان از ۱۰۰ تومان شروع تا به ۹۰۰ تومان برسد.
۴ معیار اصلی
عسگری کارشناس مخابراتی در بررسی این مساله با بيان اينكه آبونمان هزينه نگهداري شبکه است و ارتباطي به مصرفكننده مخابرات ندارد به سیاست روز گفت: وظيفه مخابرات آن است كه از شبکه نگهداري كند و اين مساله هزينهبر است ضمن اينكه در حال حاضر پنج ميليون تلفن در سطح کشور وجود دارد که هيچ درآمدي براي مخابرات ندارد و مشتركاني وجود دارند كه در روز ۱ ريال هم صحبت نميکند.
وی افزود: در دولت دهم نرخ ۹۰۰ ریال توسط کمیسیون تنظیم مقررات تصویب و ابلاغ شده است اما در دولت یازدهم سازمان تنظیم و مقررات بدون هیچ دلیلی نرخها را کاهش داده است.
عسگری در پاسخ به این سوال که چه معیارهایی در قیمتگذاری و تعيين تعرفه لحاظ ميشود گفت: ۴ معیار در قیمتگذاری مدنظر است نيروي انساني، تجهيزات، سرمايهگذاري و تورم. حال با در نظر گرفتن این موارد روند فعالیت به این صورت بوده که از سال ۸۲ تاکنون مخابرات سالانه ۱۷ تا ۲۰ درصد رشد حقوق پرسنل را داشته است.
به گفته این کارشناس مخابراتی اگر خرید تجهیزات با دلار ۳ هزار تومانی به جای دلار هزار تومانی مدنظر باشد اثرگذاری آن مشهود خواهد بود و اگر به این موارد افزایش رقم آب، برق وگاز و... هم اضافه شود نشان از آن دارد که همه کالاها در این سالها با رشد قیمت مواجه شدهاند.
با این تفاسیر انتظار برای عدم افزایش تعرفه مکالمات مخابرات معمایی حل نشدنی است به این معنا که متولیان به جای حمایت از بخش خصوصی با این تصمیمات این شرکتها را در تنگنا قرار داده و با این ادعا که مشکلات ایجاد شده از آنجا نشات میگیرد که سرمایهگذاری کمتری انجام شده درصدد هستند تا مدیریت موجود را زیر سوال ببرند.
حال سوال اصلی آن است وقتی نرخ تعرفه از ۷./۵۱ به یک یا ۲ ریال تقلیل پیدا میکند و هزینهها هم به شدت افزایش ميیابد و نقطه سربه سری فاصله پیدا ميکند مدیریت مقصر است یا تصمیمگیراني که نمیخواهند واقعیتها را در یابند.
يك بام و دو هوا
در کنار موضوع تعرفه بررسی وضعیت دو شرکت پست و مخابرات که تا پیش از واگذاری شرکت مخابرات در قالب یک وزارتخانه به ارائه خدمات اقدام ميکردند نکته جالبتری است.
منتقدان اقتصادی در واکاوی مساله تعرفه مکالمات در یک مقایسه موردی میان شرکت مخابرات خصوصی شده با شرکت پست که همچنان دولتی باقی مانده است ميگویند: ارتباطات دو بخش پست و مخابرات را در بر ميگیرد حال مخابرات خصوصی شده اما پست هنوز دولتي است و نکته جالب در این میان افزایش تعرفههاي در نظر گرفته در پست به این صورت است که يک نامه سفارشي در سال ۸۲ حدود ۲ هزار ريال (۲۰۰ تومان) هزینه داشت و در آن زمان مخابرات برای تعرفه هر پالس تلفن ۴۴ ريال ميگرفت، حال آن ۲۰۰ تومان شده ۴ هزار و پانصد تومان و تعرفه مخابرات از ۴۴ ریال به یک ریال رسیده است.
به گفته وی هزینه ارسال يک نامه عادي در سال ۸۲، ۳۰ ريال بوده و در حال حاضر ۹۰۰ تومان شده است و تعرفه مخابرات هنوز ۳۰ ریال و به کسر آن باقی مانده است.
به عبارت دیگر در حال حاضر اگر فردی ۱۰ ساعت با تلفن ثابت صحبت کند معادل ۶۰۰ دقیقه ميشود که با احتساب ۳۰ ریال ميشود ۱۸ هزار ریال در حالی که هزینه ارسال یک نامه که نوشتن آن کمتر از یک ساعت زمان ميبرد رقمی معادل ۴۵۰۰۰ ریال است یعنی بیش از ۲.۵ برابر و این تفاوت در بخش ارتباطات از سوی یک وزارتخانه چه نگاهی را بیان ميکند خود یکی دیگر از معماهای موجود است.
منبع: سیاست روز
زمانبندی انتشار: 7 مرد 1394 - 09:16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]
صفحات پیشنهادی
صدای پای سوئیفت میآید
صدای پای سوئیفت میآیدتاریخ انتشار دوشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۲ ۵۸ با آغاز شمارش معکوس رفع تحریمهای بانکی و وعده سیف رئیس کل بانک مرکزی در آغاز عملیات سوئیفت در ایران بانکداران خود را برای استفاده از فرصتهای بین المللی و جذب منابع مالی خارجی آماده میکنندآماده باش بانکداران برای پساتحریم/ صدای پای سوئیفت میآید
خبر خوش سیف برای بانکیها آماده باش بانکداران برای پساتحریم صدای پای سوئیفت میآید شناسهٔ خبر 2861747 - دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۱۸ اقتصاد > بانک و بیمه وبورس با آغاز شمارش معکوس رفع تحریمهای بانکی و وعده سیف رئیس کل بانک مرکزی در آغاز عملیات سوئیفت در ایران بانکداران خودصدای پای سوئیفت میآید/ آماده باش بانکداران برای پساتحریم
خبر خوش سیف برای بانکیها صدای پای سوئیفت میآید آماده باش بانکداران برای پساتحریم با آغاز شمارش معکوس رفع تحریمهای بانکی و وعده سیف رئیس کل بانک مرکزی در آغاز عملیات سوئیفت در ایران بانکداران خود را برای استفاده از فرصتهای بین المللی و جذب منابع مالی خارجی آماده میکنند &دیگر صدای ریزش آب از «ریژآو» نمیآید
چهارشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۴ - ۰۵ ۰۲ ریجاب یا همان ریژآو به معنی محل ریزش آب که به عنوان یکی از بکرترین نقاط گردشگری ایران و بهشت گردشگری غرب کشور شناخته میشود این روزها خشک خشک شده است و دیگر صدای ریزش آب آن به گوش نمیرسد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه کیک روز صدایم درمیآید، این حقم نبود
بغض قهرمانی در کلاس توجیهی داوران یک روز صدایم درمیآید این حقم نبود جام جم ورزشی داور فوتبال کشورمان که مدتها از میادین محروم بود امروز در کلاس توجیهی داوران بغضش ترکید کلاس توجیهی پیشفصل داوران فوتبال امروز در حالی برگزار شد که محسن قهرمانی پس از مدتها محرومیت د«ایرا» به صدا درمیآید
چهارشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۴ - ۱۴ ۵۴ گروه ایرا به آهنگسازی یاشار اطاعتی و حمید خوانساری در تالار رودکی به صحنه میرود به گزارش خبرنگار بخش موسیقی ایسنا این کنسرت نتیجهی اجراهای سه سال اخیر ایرا در فستیوالهای موسیقی مختلف و تور آمریکای جنوبی است که بازخورد تعامل با نوازندگانی از داینجا دیگر صدای دلاک و مشتری نمیآید
سهشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۴۰ گرمابهها تنها حمام نبودند و این حقیقتی است که این روزها با وجود حمامهای انفرادی به خوبی احساس میشود به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه خراسان در کمتر شهری هست که آثاری از گرمابهها به جای نمانده باشد باز نیمهتعطیل و یا مبغض قهرمانی در کلاس توجیهی داوران؛ یک روز صدایم درمیآید، این حقم نبود
بغض قهرمانی در کلاس توجیهی داوران یک روز صدایم درمیآید این حقم نبودداور کشورمان که مدتها از میادین محروم بود امروز در کلاس توجیهی داوران بغضش ترکید به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس کلاس توجیهی پیشفصل داوران فوتبال امروز در حالی برگزار شد که محسن قهرمانی پس از مدت&بلاتکلیفی 7 هزار تاکسی فرسوده
قناعتی در جمع خبرنگاران مطرح کرد بلاتکلیفی 7 هزار تاکسی فرسوده عضو هیئت رئیسه شورای شهر گفت 7 هزار تاکسی فرسوده علیرغم پیگیریهای متعدد بلاتکلیف ماندهاند که در صورت عدم همکاری حمل و نقل سوخت هماهنگی لازم را با بانکها و خودروسازها در خصوص تعویض تاکسیها انجام میدهیم ابوالفضدیگر صدای «ریژآو» نمیآید
دیگر صدای ریژآو نمیآید جامعه > محیط زیست - ایسنا نوشت ریجاب یا همان «ریژآو» به معنی محل ریزش آب که به عنوان یکی از بکرترین نقاط گردشگری ایران و بهشت گردشگری غرب کشور شناخته میشود این روزها خشک خشک شده است و دیگر صدای ریزش آب آن به گوش نمیدیگر صدای ریزش آب از «ریژآو» نمیآید
دیگر صدای ریزش آب از ریژآو نمیآید استانها > کرمانشاه - نماینده شورای استان کرمانشاه در هیات حل اختلاف استان با بیان اینکه حکم سلب عضویت سه تن از اعضای شورای شهر کرمانشاه شنبه آینده سوم مرداد به آنان ابلاغ می شود گفت این افراد در صورت اعتراض به این حکم 15 روزمدیرکل دفتر امور بانوان استانداری کردستان: زنگهای خطر برای زنان کردستان به صدا در آمده است/وجود فرهنگسرای زن
مدیرکل دفتر امور بانوان استانداری کردستان زنگهای خطر برای زنان کردستان به صدا در آمده است وجود فرهنگسرای زنان در کردستان ضروری استمدیر کل دفتر امور بانوان استانداری کردستان گفت با وجود بالا رفتن آمار خودکشی و خودسوزی زنان زنگهای خطر برای زنان کردستانی به صدا در آمده است به گفرسودگی۷۵درصد ناوگان عمومی کهگیلویه/عدم استقبال ازنوسازی تاکسی ها
رئیس تاکسیرانی کهگیلویه اعلام کرد فرسودگی۷۵درصد ناوگان عمومی کهگیلویه عدم استقبال ازنوسازی تاکسی ها شناسهٔ خبر 2867517 - یکشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۰۳ استانها > کهگیلویه و بویراحمد دهدشت - رئیس تاکسیرانی شهرستان کهگیلویه گفت بیش از ۷۵ درصد ناوگان عمومی این شهرستان فرسوده بودهحدود 8 هزار دستگاه تاکسي پيکان فرسوده در تهران تردد مي کنند
۲۲ تير ۱۳۹۴ ۲۲ ۱۰ب ظ حدود 8 هزار دستگاه تاکسي پيکان فرسوده در تهران تردد مي کنند موج-عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي گفت حدود 8 هزار دستگاه تاکسي پيکان فرسوده که آلايندگي بالايي توليد ميکنند در تهران تردد ميکنند به گزارش خبرگزاري موج مهرداد لاهوتي عضو کميسيون عمران مکاهش عرضه سودافدرین، ترامادول و دیفینوکسیلات در داروخانهها
سهشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۱ ۵۲ معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر از محدودیت جدی استفاده و عرضه سودافدرین ترامادول و دیفینوکسیلات در کشور خبر داد و گفت پیشسازهای مواد مخدر و همچنین داروهایی که احتمال انحراف و تبدیل آنها به مواد مخدر صنعتی وداروسازي فارابي حدود 80 ميليارد ريال سود خالص کسب کرد
۳ مرداد ۱۳۹۴ ۱۲ ۲۱ب ظ در سه ماهه نخست سال جاري داروسازي فارابي حدود 80 ميليارد ريال سود خالص کسب کرد موج - شرکت داروسازي فارابي در دوره سه ماهه منتهي به 31 خرداد 94 مبلغ 79 ميليارد و 994 ميليون ريال سود خالص کسب کرد و بر اين اساس مبلغ 267 ريال سود به ازاي هر سهم کنار گذاشت بهافزایش نرخ سود بانکی در آمریکا
افزایش نرخ سود بانکی در آمریکا ایلنا مدیر عامل فدرال رزرو ایلات متحده آمریکا اعلام کرد که این کشور تصمیم گرفته نرخ سود بانکی را افزایش دهد به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از رویترز جانت یلین اعلام کرد که قبل از پایان سال میلادی جاری نرخ بهره افزایش خواهد یافت وی با اعلام این خبر-
اقتصادی
پربازدیدترینها