واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روایت علی رهبری از اجرای ارکستر مشترک ایران و چین تهران - ایرنا - رهبر ارکستر سمفونیک تهران با ابراز خرسندی در خصوص به روی صحنه رفتن ارکستر ایران با ارکستر چین گفت: با روی صحنه رفتن این ارکستر به جوان های ایرانی امید تزریق می شود.
به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا ، رهبری در نشست خبری سفر ارکستر فیلارمونیک چین به ایران در تالار وحدت گفت : اگر کسانی هستند که از سبک من خوششان نمی آید دلیل دارد چون که من اصرار می کنم. البته که مشکلاتی در این مدت داشتیم ولی این هفته که می آید آخرین برنامه ای است که برای ارکستر سمفونیک تهران پیش بینی کرده ایم. ممکن است که خسته تر شده باشم ولی خوشحالم که ارکستر جوان سمفونیک تهران به اینجا رسیده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر جوانانی که در ارکستر اجرا می کنند نه اسم بخصوصی دارند و نه کسی از آن ها توقع داشت ولی مرور زمان نشان داد که این ها لیاقت همه چیز را دارند.
رهبری افزود: با روی صحنه رفتن ارکستر ایران و چین به جوان های ایرانی امید تزریق می شود. کنسرت مایسترهای ما جای خود را با آگاهی عوض می کنند و به کار تیمی اعتقاد پیدا کرده اند. در زمان حاضر ارکستر سمفونیک تهران با گروه کر 140 نفر می شود.
وی عنوان کرد: از نظر موسیقی سعی کردم جایگاه ایران را محکم کنم. چینی ها مرا خوب می شناسند. افراد زرنگی هستند و دلشان می خواهد هر کاری که انجام می دهند در آن بهترین باشند.
وی افزود: مطمئن باشید اگر ارکستر سمفونیک تهران خوب نبود به ارکستر فیلارمونیک چین پیشنهاد نمی دادم به ایران بیاید.
رهبر ارکستر سمفونیک تهران ادامه داد: این اتفاق فرهنگی از فوتبال بالاتر است زیرا فوتبال را همه کشورهای همسایه دارند. این توری که ارکستر چین آغاز کرده به نام جاده و ارکستر ابریشم است.
رهبری در ادامه گفت: خیلی ها به من می گفتند تحقق برنامه شش ماهه ای که طراحی کرده ای یک رویا است اما در دو ماه گذشته این سومین برنامه ای است که ارکستر سمفونیک تهران پس از 3 جلسه تمرین روی صحنه می رود.
مدیر هنری ارکستر سمفونیک تهران افزود: در شش ماه گذشته جز برنامه "نوین افروز" همه کنسرت ها و رسیتال های ارکستر سمفونیک تهران برگزار شد. در این شش ماه سمفونی 9 دوژاک را ضبط کردیم و در حال حاضر سراغ ضبط سمفونی 9 بتهوون رفته ایم.
رهبری در ادامه جلسه عنوان کرد: تا وقتی که قرار باشد یک نفر کاری را شخصا کنترل کند به هیچ دردی نمی خورد ما تمام تلاشمان را می کنیم.
وی درباره برنامه کنسرت ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر فیلارمونیک چین گفت: در ابتدا ارکستر فیلارمونیک چین روی صحنه می آید و چند قطعه از "الکساندر برودین" را اجرا می کند و پس از آن یکی از ویلنیست ها کنسرت ویلن چینی می زند. در نتیجه بخش اول با رهبری رهبر چینی روی صحنه خواهد رفت. در بخش دوم همان ارکستر به رهبری من سمفونی 5 چایکوفسکی را می زند. بعد از اجرای این قطعه 40 نفر از نوازندگان چین به همراه نوازنده های ارکستر سمفونیک تهران قطعه ای 5 دقیقه ای را اجرا خواهند کرد.
وی ادامه داد: شب دوم ارکستر سمفونیک تهران به رهبری من قطعه "شهرزاد" به آهنگسازی کرساکف را روی صحنه اجرا خواهد کرد و بعد از آن ارکستر فیلارمونیک چین با رهبر چینی سمفونی 9 دوژاک را خواهد زد که ما این قطعه را دو ماه پیش اجرا کردیم.
رهبر ارکستر سمفونیک تهران ادامه داد: خیلی از افرادی که این همه اعتراض به تعطیلی ارکسترها داشتند یک بار هم به تماشای ارکستر نیامدند. ذهن من از نام این افراد پر است.
وی درباره اسکان ارکستر فیلارمونیک چین گفت: این ارکستر 200 هزار یورو برآورد قیمت کرده که حدود 10 درصد از این پول را به صورت سمبولیک قرار است بدهیم. ارکستر فیلارمونیک چین 20 مرداد ماه به ایران می آید و 24 مرداد از ایران می رود و 22 و 23 مرداد ماه به همراه ارکستر سمفونیک تهران در تالار وحدت روی صحنه می رود.
رهبری افزود: باید بین کسی که یک بار به دیدن کنسرت آمده و کسی که فعالیت های ارکستر را دنبال می کند یک فرقی باشد. برای دانشجوها باید تخفیف ویژه ای قائل شوند. در ارکستر سمفونیک پیشکسوت وجود ندارد. من با بنیاد رودکی قرار داد پنج ساله دارم و به همه قول دادم تا ارکستر سمفونیک تهران را درست کنم تا وقتی که دستانم را نبندند و از آن جا بیرون نیندازنم ادامه خواهم داد.
وی در انتهای نشست خاطر نشان کرد: ما یک موسسه فرهنگی هستیم. موسیقی که باید ارکسترها بزنند نباید برای سرگرمی باشد. رپرتوارها باید از سطح مردم بالاتر باشد وگرنه نیازی به حضور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیاد رودکی نیست. ما نباید بنگاه شادمانی باشیم.
فراهنگ **9246**1569
06/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]