واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
این پیشنهادات مفید و جالب را برای افراد مسن و سالمند و بازنسشته آورده ایم امیدواریم مورد استقبال و استفاده آنان قرار بگیرند!
عوامل سبک زندگی میتواند شامل ننوشیدن به اندازه کافی مایعات، زندگی در خانههایی بدون تهویه هوا، کمبود تحرک و دسترسی به وسایل نقلیه، لباس بیش حد پوشیدن، رفتن به جاهای شلوغ و عدم آگاهی از چگونگی پاسخ به موقعیت هوای گرم باشد. افراد مسن، به خصوص آنهایی که شرایط پزشکی بحرانی دارند، در روزهای گرم و شرجی باید در خانه و محیطهای خنکتر بمانند، به خصوص زمانی که شرایط آلودگی هوا بحرانی اعلام میشود. افراد بدون تهویه هوا باید به جاهایی بروند مانند مراکز بزرگ، پاساژهای خرید، سالنهای سینما و کتابخانهها که تهویه هوا دارند بروند. عواملی که باعث گرمازدگی میشوند شامل این موارد میشوند:
v کم شدن آب بدن. v فشار خون بالا یا دیگر موقعیتهای سلامت که نیاز به تغییر در رژیم غذایی وجود دارد. برای مثال افرادی که باید رژیم نمک محدود را رعایت کنند در معرض افزایش خطر گرمازدگی هستند. v بیماریهای قلبی، ریوی و کلیوی مانند هر بیماری دیگر باعث ضعف عمومی یا تب میشود. v استفاده از چندین دارو. بسیار مهم است که به مصرف داروهای تجویز شده ادامه داد و مشکلات احتمالی را با پزشک در میان گذاشت. v کاهش تعریق به دلیل استفاده داروهایی مانند داروهای ادرارآور، مسکنها و آرامبخشها و همچنین داروهای قلبی و فشارخون. v تغیرات وابسته به سن که باعث گردش ضعیف خون و همچنین غدد عرقی خواهد شد. v اضافه وزن یا کمبود وزن قابل ملاحظه. v مصرف الکل. گرمازدگی شکل خطرناک و تهدیدکننده حیات هیپرترمی است. این موضوع زمانی رخ میدهد که بدن در برابر گرمای زیاد از پا درمیآید و قادر نیست که دما را کنترل کند. نشانهها و علایم گرمازدگی بر اثر گرما شامل افزایش محسوس دما در بدن (به طور معمول بالاتر از 40 درجه سانتیگراد)، تغییرات در وضعیت روانی (مثل گیجی یا تهاجمی بودن)، نبض سریع و تند، کمبود عرق، برافروختگی و خشکی پوست، از حال رفتن، اغتشاش شعور و اغما است. زمانی که این نشانهها در فردی مشاهده میشود به سرعت باید دنبال انجام عملیات اضطراری باشیم. برای فردی که دچار عوارض ناشی از گرما شده است، میتوان این اقدامات را انجام داد. فرد را از گرما به سایه ببرید در جایی که تهویه هوا دارد یا مکانی خنک است. او را وادار کنید که دراز بکشد. اگر مشکوک به گرمازدگی هستید، به اورژانس زنگ بزنید. افراد را به دوش یا حمام با اسفنجی که در آب سرد آغشته شده ترغیب کنید. پارچه خیس و خنکی را روی مچ دست، گردن، زیر بغل یا کشاله ران او قرار دهید. این مکانها جاهایی هستند که خون نزدیک به سطح پوست هستند و پارچه خنک میتواند به خنک شدن خون کمک کند. اگر فرد میتواند چیزی بنوشد، به او مایعاتی مانند آب، آبمیوه یا آب سبزیجات دهید. از نوشاندن الکل و کافئین خودداری کنید. سپید
5 مرداد 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]