تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ساعتى عدالت بهتر از هفتاد سال عبادت است كه شب‏هايش به نماز و روزهايش به روزه ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827016484




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

انتخاب رشته؛ آزمونی دشوارتر از کنکور


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: انتخاب رشته؛ آزمونی دشوارتر از کنکور تهران - ایرنا - انتخاب رشته تحصیلی برای ورود به دانشگاه ها برای بسیاری از داوطلبان دشوارتر از آزمون سراسری به نظر می رسد زیرا این انتخاب مسیر زندگی آنان را در آینده تعیین می کند. امسال حدود 880 هزار داوطلب این آزمون سخت را پیش رو دارند.


به گزارش روز دوشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، داوطلبان کنکور سراسری که همه آنان مجاز به انتخاب رشته شده اند چگونه با موفقیت این مرحله را طی کنند؟ تا به نتیجه دلخواه برسند و پیشمان انتخاب خود نشوند.
شاید پر بیراه نباشد زندگی و شغل آینده بسیاری از داوطلبان از انتخاب رشته تحصیلی این روزهای آنان سرچشمه می گیرد بنابر این هرچه در زمینه رشته تحصیلی آینده خود مطالعه بیشتری انجام دهند ضریب پیشمانی آنان کمتر خواهد شد.

** انتخاب
انتخاب تنها واژه ای که در همه حال با توجه به سرنوشت ساز بودن آن از حساسیت بیشتری در بین افراد جامعه برخوردار بوده و انتخاب رشته تحصیلی از این قاعده مستثنی نیست.
هر فردی در زندگی بارها دست به انتخاب می زند و با این انتخاب مسیر زندگی خود را تعیین می کند و سرنوشت خود را رقم می زند، لحظات انتخاب شدن یا انتخاب کردن همیشه لحظات حساسی است.
شاید به جرأت بتوان گفت مهم ترین و سرنوشت سازترین مرحله ورود به دانشگاه پس از کنکور، انتخاب رشته است، این مرحله پر از هیجان و اضطراب است و اگر در آن اشتباهی صورت گیرد جبران آن دشوار خواهد بود.
به اعتقاد کارشناسان آموزشی، انتخاب رشته یکی از مهم ترین تصمیم های فردی دانش آموزان پیش دانشگاهی و داوطلبان کنکور محسوب می شود که شالوده زندگی آینده این دسته افراد برآن قرار دارد.

** ماراتن کنکور
دانش آموزان به عنوان نسل آینده ساز پس از 12 سال تحصیل در مدرسه و گذر از ماراتن کنکور به مرحله سخت و سرنوشت ساز از زندگی خود که همانا حکم دروازه ورود به دانشگاه و مراکز علمی را دارد، رسیده اند.
با شروع ایام انتخاب رشته داوطلبان مجاز به ورود به دانشگاه (5 تا 10 مردادماه) استرس و دغدغه داوطلبان و خانواده های آنان افزایش می یابد. در این زمینه داوطلبان تلاش می کنند برای انتخاب رشته مناسب به مشاوران آموزشی مراجعه کنند.

**عوامل موثر در انتخاب رشته صحیح
علیرضا شایعی مشاور ارشد یکی از موسسات آموزشی تحصیلی انتخاب رشته روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا گفت: برای انتخاب رشته عوامل بیرونی و درونی در تصمیم گیری داوطلبان نقش بسزایی دارد که می توان به نقش خانواده ، محیط آموزشی، افراد اثرگذار در زندگی فرد، گروه همسالان ، رسانه ها و وسایل ارتباط جمعی، پیشرفت علوم و تکنولوژی، زمینه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و بازار کار، به عنوان عوامل بیرونی در انتخاب یک رشته اشاره کرد.
شایعی همچنین از هوش و استعداد ، علاقه و رغبت ، ارزش ها و نگرش فردی را از عوامل درونی انتخاب رشته یاد کرد.
وی اظهارداشت: داوطلبان حتما اطلاعات دفترچه سازمان سنجش را که در اختیارشان قرار داده شده به خوبی مطالعه و از شرایط و مراحل انتخاب رشته اطلاع کامل کسب و با توجه به فرصت اندکی که پیش روی آنان قرار داده شده، استفاده کنند.
شایعی ادامه داد: تجربه سال های اخیرنشان داده که اطلاعات داوطلبین بسیار سطحی بوده و همین امر سبب اشتباهات جبران ناپذیری از سوی آنان می شود لذا برای اینکه در آینده دچار مشکلات عدیده نشوند ، نیاز است با مراجعه به مراکز مشاوره مورد وثوق سازمان سنجش و آموزش عالی ، ریسک انتخاب رشته خود را به پایین ترین حد ممکن کاهش دهند.
وی در خصوص نحوه راهنمایی داوطلبان برای انتخاب رشته در مراکز مشاوره افزود: در زمان حضور داوطلبان برای ارایه مشاوره ابتدا اطلاعات مهم دفترچه به اختصار و بسیار قابل فهم در اختیار این دسته افراد با توجه به آشنایی آنان با محتوای کارنامه آزمون ، گزینش بومی در آزمون سراسری و انواع پذیرش در آزمون ، قرار داده می شود.

** معرفی رشته های پرطرفدار درگروه های مختلف
شایعی گفت: آشنایی کم داوطلبین با رشته های دانشگاهی سبب شده است تا بیش از نیمی از انتخاب های انجام شده پس از گذشت یک ترم با درخواست انصراف یا تغییر رشته مواجه شود. لذا در این بخش اطلاعات مهمی به داوطلبین داده می شود. البته اطلاعات بیشتر در جلسات مشاوره اختصاصی با توجه به شرایط داوطلبین دراختیار آن ها قرار می گیرد.
وی در خصوص نحوه انتخاب رشته های ترکیبی گفت: امروزه وجود رشته های ترکیبی شرایط را برای کسانی فراهم کرده که به هر دلیل در شروع دبیرستان انتخابی درست نداشته اند. اما عدم آشنایی با این رشته ها که از بازار کار مناسبی نیز برخوردار هستند آنها را در لیست کم طرفدار گذاشته است.
وی اظهارداشت: در مراکز مشاوره سعی می شود در دو مرحله تا حدامکان شرایط شناخت این رشته ها در جلسات عمومی و به خصوص در جلسات اختصاصی برای داوطلبین که مایل به ادامه تحصیل هستند فراهم شود.
شایعی گفت: در این مراکز جلسه نخست شامل بررسی اطلاعات فنی کارنامه و تعیین حوزه های علاقه و نیز حوزه های ممکن جهت انتخاب رشته و حتی دانشگاه های صورت می گیرد. نظر سنجی از شرایط خانواده وموقعیت داوطلب نیز در این جلسه انجام شده و داوطلب با ذهنی روشن و با تکمیل فرم های پایانی به جلسه دوم ، راهنمایی می شود.
وی افزود: در جلسه دوم با نظر مشاور ارشد رشته های انتخابی بر اساس ضوابط سازمان سنجش مرتب شده ، به گونه ای که بهترین رشته ممکن برای داوطلب انتخاب و در نهایت لیست انتخاب رشته داوطلب در اختیارش قرار خواهد گرفت.
شایعی تصریح کرد: در صورت نیاز داوطلب به انتخاب رشته دانشگاه آزاد و یا جلسات مشاوره بالاتر بر اساس نیاز برای جلسات بعدی مشاوره هماهنگ می شود.

** انتخاب رشته و توصیه آموزش و پرورش
با وجود آن که اداره های آموزش و پرورش مراکز استان ها و شهرستان های کشور، فهرست مراکز مجاز مشاوره انتخاب رشته را اعلام کرده و کنکوری ها می توانند با مراجعه به سایت این ادارات از مراکز مجاز مشاوره انتخاب رشته در شهرخود آگاه شوند، اما بسیاری از آموزشگاه های کنکور و حتی افرادی که موسسه آموزشی هم ندارند، با ارایه راهنمایی های غیرعلمی و مشاوره های دور از واقعیت، داوطلب انتخاب رشته کنکور را گمراه کرده و با دریافت مبالغی هنگفت، بار خود را در این یک هفته می بندند.

**2500 پایگاه انتخاب رشته در کشور
وزارت آموزش و پرورش با صدور اطلاعیه ای در خصوص پایگاه های انتخاب رشته و شرایط استفاده از آنها اعلام کرد: بالغ بر 2500 پایگاه انتخاب رشته در کل کشور درنظر گرفته شده که محوریت آن در مراکز مشاوره و مدارس است.
بنابراین گزارش در این رابطه افرادی که با حوزه های مشاوره تحصیلی و انتخاب رشته آشنا هستند ، برای انتخاب رشته دانش آموزان در این مراکز استقرار دارند.
آموزش و پرورش به خانواده ها برای انتخاب رشته فرزندانشان توصیه کرد: برای مشاوره و انتخاب رشته به مراکزی مراجعه کنند که دارای مجوز باشد ؛ چراکه مشاوران آموزش و پرورش از سازمان نظام روانشناسی و سازمان بهزیستی مجوز گرفته و یا حداقل اینکه رشته تحصیلی آنها با مشاوره و انتخاب رشته مرتبط است.
این اطلاعیه می افزاید: خیلی از مراکز بیرون از نهاد آموزش و پرورش نیز معتبر بوده و خدمات می دهند، اما توصیه می شود خانواده ها به مکان هایی مراجعه کنند که تحت نظارت سازمان بوده و مرکز قابل اعتماد باشد .

**سازمان سنجش: داوطلبین بهترین گزینه برای انتخاب رشته
مشاور عالی سازمان سنجش نیز در گفت و گویی در خصوص ارایه مجوز به برخی از موسسات دولتی و خصوصی برای ارایه مشاوره به داوطلبان از سوی این سازمان اظهارداشت: سازمان سنجش به هیچ کدام از موسسات مجاز و غیرمجاز، مجوزی برای مشاوره انتخاب رشته نداده و بهترین انتخاب رشته فقط از سوی فرد داوطلب صورت خواهد گرفت و اگر داوطلبی دفترچه کنکور را با دقت مطالعه کند، نیازی به استفاده از مشاوره از هیچ کدام از این مراکز وجود ندارد.
حسین توکلی تاکید کرد: امسال سازمان سنجش برای کمک به داوطلبان، نرم افزار انتخاب رشته را روی سایت سازمان قرارداده و همچنین ویژه نامه معرفی رشته های دانشگاهی نیز در باجه های مطبوعاتی سراسر کشور وجود دارد که داوطلبان می توانند از این امکانات با حداقل پرداخت هزینه بهره مند شوند.
وی تصریح کرد: جدای از تمام این پیشنهاد ها و راه حل ها ، به نظر می رسد که راه حل پایانی و شاید بهترین راه حل برای مقابله با فعالیت مراکز غیرمجاز انتخاب رشته ، مراجعه نکردن داوطلبان کنکور به این دفاتر است، زیرا وقتی تقاضا کم شود، بدیهی است که به دنبال آن عرضه نیز کاهش پیدا می کند.
انتخاب رشته داوطلبان آزمون سراسری سال 94 از پنجم مرداد آغاز و تا دهم مرداد ادامه خواهد داشت.
فرآهنگ **1417**1569



05/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن