واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مرداد ۱۳۹۴ (۹:۴۱ق.ظ)
سيستم تأمين مالي ساخت و توسعه راهها در ايران به صورت بلندمدت است موج - مجري طرح پژوهشي «صندوق توسعه آزادراهها و بزرگراههاي ايران» گفت: در ايران سيستم تأمين مالي ساخت و توسعه راهها اغلب بر اساس بودجه سالانه کشور و به صورت بلندمدت است که گاه تا ۲۰ سال نيز برخي پروژههاي راهسازي به طول ميانجامد.
به گزارش خبرگزاري موج، فخرالدين زاوه، پژوهشگر مرکز تحقيقات راه مسکن و شهرسازي، با تشريح مکانيزم تأمين مالي صندوق توسعه آزادراهها و بزرگراهها گفت: دريافت ماليات بر سوخت از روشهاي موفق سرمايهگذاري ساخت و توسعه راهها در دنيا است.
فخرالدين زاوه، درباره انجام پروژه پژوهشي روشهاي تأمين مالي ساخت آزادراهها و بزرگراهها اظهار کرد: پژوهشکده مالي و اقتصادي مسکن و حملونقل مرکز تحقيقات راه مسکن و شهرسازي ايجاد صندوق توسعه آزادراهها و بزرگراهها و تأمين مالي آن از محل ماليات بر سوخت را از روشهاي موفق سرمايهگذاري در بخش ساخت و توسعه راهها در دنيا ميداند.
مجري طرح پژوهشي «صندوق توسعه آزادراهها و بزرگراههاي ايران» ادامه داد: در ايران سيستم تأمين مالي ساخت و توسعه راهها اغلب بر اساس بودجه سالانه کشور و به صورت بلندمدت است که گاه تا ۲۰ سال نيز برخي پروژههاي راهسازي به طول ميانجامد.
وي با بيان اين که بودجه مورد نياز براي ساخت پروژههاي جادهاي کشور در امسال ۲۹ هزار و ۵۰۰ ميليارد تومان است، افزود: اين در حالي است که بودجه مصوب براي اجراي اين پروژهها ۳ هزار و ۴۰۰ ميليارد تومان است که به معني وجود حدود تنها ۱۰ درصد از منابع مالي مورد نياز براي تکميل پروژههاي راهسازي است.
پژوهشگر مرکز تحقيقات راه مسکن و شهرسازي به برخي روشهاي تأمين مالي پروژههاي جادهاي در کشورهاي مختلف مانند بودجه عمومي، مشارکت دولت با بخش خصوصي (PPP،B.O.T و...)، ماليات بر جاده، عوارض جادهاي، عوارض متناسب با استفاده از جاده، عوارض بار و غيره اشاره و يادآور شد: با وجود اين روش اخذ ماليات بر سوخت عمدهترين روش تأمين مالي در کشورهاي توسعه يافته و درحالتوسعه محسوب ميشود. به عنوان مثال از مصرف بنزين خودروهاي سواري در انگلستان، فرانسه و آلمان به ترتيب ۶۷ درصد، ۶۱ درصد و ۶۰ درصد ماليات اخذ ميشود.
وي تشکيل صندوق توسعه آزادراهها و بزرگراهها با سرمايه اوليه ۱۰۰ ميليارد تومان را پيشنهاد پژوهشکده مالي و اقتصادي مسکن و حملونقل دانست و گفت: از نتايج اين پژوهش، اخذ ماليات ۱۰ درصدي از مصرف بنزين و گاز و ۱۵ درصدي از گازوئيل است که به حساب صندوق توسعه آزادراهها واريز ميشود. به اين معنا که قيمت بنزين معمولي هزار توماني به هزار و ۱۰۰ تومان افزايش يافته و ۱۰۰ تومان مازاد به حساب صندوق توسعه آزادراهها منظور ميشود.
به گفته زاوه درآمد سالانه صندوق توسعه آزادراهها و بزرگراهها از محل ماليات بر سوخت بر اساس محاسبات مصرف روزانه انواع سوخت در کشور حدود ۵ هزار و ۷۵۰ ميليارد تومان و چيزي نزديک به دو برابر بودجه سالانه راهسازي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]