واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آموزشهاي پيشگيري از اعتياد كافي نيست
نویسنده : عبدالوحيد فياضي*
مقابله با اعتياد يك حركت دستهجمعي به شمار ميرود و پيشگيري از آن يك نياز است. اجتماعي شدن مبارزه با مواد مخدر رويكرد تأثيرگذاري است كه در صورت همكاري همه دستگاهها و مردم شاهد مبارزه هرچه بهتر با اعتياد خواهيم بود.
در اين بين سرفصلهاي مبارزه با اعتياد و مواد مخدر لازم است كه مناسبتر و به روزرساني شود، اين مسئله سرمايهگذاري كيفي و كمي ميطلبد. البته بايد توجه داشت كه هزينه در پيشگيري از اعتياد در اولويت قرار دارد. در حال حاضر آموزشهاي پيشگيري از اعتياد كافي نيست و بايد اعتبارات بودجهاي در اين رابطه افزايش يابد.
ميان پيشگيري و تشديد مجازاتها، پيشگيري اولويت دارد و بيشترين بودجه نيز بايد در اين زمينه اختصاص داده شود. هرچه براي پيشگيري هزينه كنيم در مبارزه با اين بليه شوم موفقتر بوده و نتايج مؤثري را هم خواهيم داشت؛ صرفنظر از اينكه از هزينههاي درمان و مبارزه نيز كاسته ميشود.
درباره راهكارهاي قانوني هم مجلس هميشه نقش قانونگذاري داشته و هر جا احساس شود خلأ قانوني وجود دارد در قالب طرح اقدام ميكند. دولت نيز لوايح مورد نياز را نيز تقديم مجلس ميكند تا مسئله يا موضوع مورد نظر مورد بررسي قرار بگيرد و در صورت تصويب در مجلس برنامههاي لازم انجام ميشود. اين انتظار درستي است و مجلس آمادگي 100 درصدي دارد كه جهت رفع خلأها و مشكلات مربوط به مواد مخدر و اعتياد برنامه مورد نياز را انجام دهد.
از همينرو بايد مسير گرايش به مواد مخدر در كشور كور شود؛ اين مسئله سرمايهگذاري لازم دارد و بايد مورد توجه همه مسئولان قرار گيرد. بودجه انسداد مرز در اين راستا بسيار حائز اهميت بوده و هرچه بتوانيم در اين زمينه سرمايهگذاري كنيم از آيندهسازان مملكت و جوانان حفاظت كردهايم.
گاهي هم مطرح ميشود كه بين ايجاد نشاط و گرايش به مواد رابطهاي وجود دارد. اينكه بگوييم تنها كمبود شادي سبب گرايش به مواد مخدر و سيگار شده است، يك تئوري جاهلانه سنتي است. حتي مصرفكنندهها هم اين مسئله را تأييد نميكنند. شادي را بايد از راههاي درست جستوجو كرد تا نشاط ايجاد شود. دنبال اين نيستيم شادي را از فحشا و فساد گسترش دهيم. اين مسئله با جامعه اسلامي منافات دارد. با اين مسائل نبايد چهره جامعه را مكدر كرد.
موافق وجود شادي هستيم ولي بايد تعريف شادي را در قاب و چارچوب آيين خودمان تعريف كنيم. موسيقي هم چارچوب و حدود دارد. آنچه موجب فرح عمومي شود و حاكميت هم تأييد ميكند، صحيح است.
ارزش اسلامي با شادي منافات ندارد و آموزههاي اسلامي اين فضا را براي جامعه به عنوان حق تلقي ميكند.
مبارزه با اعتياد از پيشگيري تا درمان است. جامعهپذير شدن اين افراد بخشي از زنجيره مبارزه است لذا فرآيندها بايد با متد علمي برنامهريزي شود و در اختيار دستگاهها قرار گيرد و همه دستگاهها و نهادها بايد اين متدهاي علمي را مورد توجه قرار دهند و جهت اجراي دقيق و مناسب آن اهتمام داشته باشند.
* عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]