تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آنچه دوست ندارى درباره‏ ات گفته شود، درباره ديگران مگوى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819097518




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استودان‌های شهرری در جوار کارخانه‌ سیمان!


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
استودان‌های شهرری در جوار کارخانه‌ سیمان!
استودان‌های شهرری از بناهای ارزشمندی هستند که پرونده ثبتی آنها تهیه شده است و در حال حاضر امکان دسترسی به آنها از ورودی کارخانه‌ سیمان است.


به گفته‌ی امیرمسیب رحیم‌زاده سرپرست دفتر نمایندگی میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری شهرستان ری در گفتگو با خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: در حال حاضر راه دسترسی به استودان‌ها که سال 1387 با بودجه‌ای حدود پنجاه میلیون تومان مرمت گردیده است از ورودی کارخانه سیمان می‌باشد و بازدید از این مکان برای کارشناسان میراث فرهنگی با ارائه ی کارت و برای سایر افراد با مکاتبات و هماهنگی میراث فرهنگی انجام پذیر است و این در حالی است که تا کنون اسنادی مبنی بر مالکیت کارخانه سیمان دیده نشده است.


وی افزود: در این منطقه و مناطق همجوار همواره وجود کارخانه‌هایی که امکان آلودگی‌های صوتی وسیع دارند برای ابنیه تاریخی امکان خطر هستند و با وجود مرمت انجام شده در سال 1387 و ایستایی مناسب این بنا باز هم باید بررسی‌های مناسب انجام شود، استودان‌های شهرری که در محوطه کارخانه سیمان قرار دارد از بناهای ارزشمند کشور هستند و پرونده ثبتی آنها تهیه شده است اما هنوز جزء آثار ثبت شده نیستند.


استودان یا استخوان‌‌دان‌های کهن ایران که بقایای آنها در شوشتر، نقش رستم، شهرری و استان یزد موجود است، حفره‌هایی هستند که در آئین زرتشت برای قرار دادن استخوان مردگان استفاده می‌شده، زمان احداث استودان‌های شهرری که در دامنه کوه بی بی شهربانو قرار دارد به زمان ساسانیان و  شاید جلوتر از آن برمی‌گردد.


زرتشتیان مردگان خود را طعمه حیوانات می‌کردند و پس از خشک شدن استخوان آنها را در میانه استودان که اغلب از سنگ، آهک و گل درست می‌شدند، قرار می‌دادند زیرا معتقد بودند دفن مردگان در خاک، انداختن اجساد در آب و یا سوزاندن آنها به عناصر چهارگانه آب، باد، آتش و خاک صدمه می‌زند، لذا این مکان‌ها بخشی از آئین آنها برای مردگان بود.


از آنجائیکه یک بنای تاریخی و ارزشمند مانند اکثر آثار تاریخی و میراث فرهنگی کشور باید قابلیت دسترسی و بازدید عمومی را داشته باشد و همچنین پایداری بنا توجیهی برای قرار گیری در معرض آلاینده‌های صوتی و محیطی نیست و این بنا مانند هر بنای تاریخی دیگر اصولا باید حریمی داشته باشد، امیدواریم وضعیت آن مورد بررسی دقیق‌تر قرار بگیرد.




انتهای انتهای پیام/



اخبار مرتبط

بررسی دیدگاه پادشاهان قاجار درباره میراث فرهنگی
ایران و آلمان در زمینه باستان شناسی همکاری می‌کنند
حمله موش‌ها به آبنمای تاریخی رم
کشف سازه‌ای عظیم در حوالی بنای چلپی اوغلی سلطانیه
میم مثل موزه!
تداوم نقض قانون و تخریب آثار فرهنگی درطرح‌های سد‌سازی
اجرای طرح گردشگری رودخانه جاجرود کلنگ زنی شد
کشف شواهد زندگی انسان نئاندرتال در میرک سمنان




۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۶:۰۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن