تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):تلخى حق را تحمل كن، و مبادا كه فريب شيرينى باطل را بخورى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844608204




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خرس بلوچی به دنبال چتر بیمه تکمیلی/ اسپانسرها اعلام آمادگی کنند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خرس بلوچی در سراشیبی انقراض خرس بلوچی به دنبال چتر بیمه تکمیلی/ اسپانسرها اعلام آمادگی کنند پایگاه خبری تحلیلی عصر هامون روز یکشنبه /4 مردادماه 94/ مطلبی با عنوان "خرس بلوچی به دنبال چتر بیمه تکمیلی/ اسپانسرها اعلام آمادگی کنند"منتشر کرده است.


در این مطلب آمده است: پس از یوز پلنگ ایرانی این بار نوبت مم یا خرس بلوچی است که به سمت انقراض پیش رود.
خرس سیاه آسیایی از گونه های زیبا و نادر ایران است که در گویش مردم بلوچستان با نام های «مم» و «هرس» شناخته شده است.
این حیوان که در سال های اخیر تعدادش به زحمت به اندازه انگشتان دو دست است، به شدت در معرض تهدید قرار گرفته و نام آن در لیست قرمز سازمان های حفاظت از حیوانات قرار گرفته است.
نکته قابل توجه اینکه نام حیواناتی در این لیست قرار می گیرد که طی دهه گذشته تعداد آنها به نصف کاهش یافته است.
گمان می رود این روزها و پس از خشکسالی های طاقت فرسای شش سال گذشته تعداد این حیوانات کاهش یافته باشد و طبق برآوردهای صورت گرفته گفته می شود 10 تا 20 قلاده از این حیوانات در طبیعت وجود دارد.
چندی پیش تجربه موفق بیمه یوزپلنگ ایرانی (آسیایی) فعالان، کارشناسان و مسئولان سازمان محیط زیست را به صرافت انداخت تا گونه های نادر در معرض انقراض دیگری را هم زیر چتر بیمه ببرند. گونه هایی که خرس سیاه بلوچی در صدر آن نشست تا خود را انقراض نجات دهد، هرچند «هومن جوکار» مدیر طرح بین المللی یوز آسیایی کشیدن چتر حمایتی بیمه روی خرس سیاه را آسانتر از پلنگ می داند.
خرس سیاه باید الویت بیمه تکمیلی باشد
مجید خرازیان مقدم مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در گفت و گو با یکی از رسانه ها با تأکید بر اینکه باید به دنبال مکانیسم هایی برای جذب ریالی بیمه گذاران به منظور بیمه گونه های نادر جانوری باشیم از تلاش برای بیمه کردن خرس سیاه و پلنگ خبر داد و گفت: اولویت با خرس سیاه است چرا که پلنگ، پوشش و پراکنش بیشتری در کشور داشته و بیمه آن از نظر ریالی هزینه بیشتری دارد، اما بیمه خرس سیاه در وضعیت بهتری به سر می برد.
جوکار مدیر طرح یوز نیز امیدوار است با گفت و گو های انجام گرفته از سوی دفتر حیات وحش و دفتر صید و شکار سازمان محیط زیست با بیمه دانا طی یک و دو ماه دیگر خرس سیاه هم زیر پوشش بیمه قرار بگیرد.
چیزی که او از آن به «مسئولیت مدنی بیمه ها» یاد می کند که پس از معادل سازی ها به دست آمده است. تعریفی که البته بیمه دانا پس از بررسی و محاسبات دقیق درباره یوز ایرانی ارائه داد تا همان طور که جوکار هم می گوید: از این به بعد پلانی مشخص برای بیمه گونه های در حال انقراض دیگر هم باشد.
هزینه شیرین خرس سیاه برای بیمه
سپیده کاشانی از کارشناسان محیط زیست پارسیان می گوید: «پس از اینکه بیمه دانا برای خرس سیاه اعلام آمادگی کرد نخستین کاری که باید انجام می دادیم برآورد خسارت خرس سیاه در تعارض با انسان بود.»
خرس سیاهی که زیستگاهش تخریب شده و روستانشینان بخشی از آن را تصرف کرده اند. تخریب زیستگاه، کاهش طعمه ها را به دنبال دارد، بنابراین خرس ها راه روستاها و باغ ها را در پیش می گیرند. خرس ها بیش از هرچیزی به باغ و محصولات کشاورزی صدمه می زنند و بعد به سروقت دام ها می روند.
گزارش ها تا به امروز مرگ انسان در تعارض با خرس را خبر نداده اما صدمه به افراد را چرا. برآورد ها؛ سه استان هرمزگان، کرمان و سیستان وبلوچستان را شامل می شود. کارشناسان میراث پارسیان تا به امروز گزارش کاملی از وضعیت کرمان و هرمزگان را به دست آورده اند اما بررسی ها درباره سیستان و بلوچستان کامل نیست.
برای اینکه وضعیت بیمه مشخص شود باید تمام خسارت ها به گفته کاشانی برآورد شود: «البته می شود وضعیت هرمزگان وکرمان را به سیستان وبلوچستان هم تعمیم داد تا عددی به دست بیاید و به بیمه اعلام شود.» بررسی های کارشناسان میراث پارسیان نشان می دهد که رویارویی خرس با انسان در کرمان در طول یک سال بین 5تا 7 بار اتفاق افتاده است. این رویارویی سالانه در استان هرمزگان بین 2 تا 4 بار است. سیستان و بلوچستانی ها هم به اندازه کرمانی با خرس رو به رو می شوند. خرس هایی که علاقه زیادی به سیب، زردآلو، انگور، گردو، انجیر و خرما دارند. برخلاف قصه هایی که در آنها خرس تنها عسل می خورد، منوی مورد علاقه این گونه حیوانی گسترده تر از میوه های نام برده و عسل است. بز، گوسفند و مرغ هم جزو انتخاب های آنهاست. این گونه خرما را خیلی دوست دارد و بنابراین ردپای آن را می شود در میان نخیلات دید.
خسارت ناشی از تلف شدن هر خرس را 50 میلیون تومان
حساب و کتاب های پارسیان به گفته کاشانی نشان می دهد که سالانه 4500 تا 5500 اصله درخت را از بین می برند. به 1300تا 2 هزار دام حمله می کند.
او می گوید هرچند هنوز وارد جزئیات نشده ایم اما این آمار برآورد کلی را به بیمه می دهد تا میزان پوشش دهی را مشخص کند. او خسارت ناشی از تلف شدن هر خرس را 50 میلیون تومان اعلام می کند.
دیه هر فرد که بر اثر حمله خرس کشته شود 200 میلیون تومان تعیین شده که دیه کامل یک انسان است! هزینه درمان برای هر فرد مصدوم هم بین 5 تا 15میلیون تومان پیشنهاد شده است. در این بسته پیشنهادی به گفته او برای دام اهلی از جمله بز یا گوسفند خسارتی بین 300 تا 350 هزار تومان بسته به شرایط مناسب در نظر گرفته شده است.
او در توضیح «شرایط مناسب»، اصولی بودن شرایط ایمنی آغلی را که خرس به آن حمله می کند مدنظر دارد. برای هر مرغ کشته شده توسط خرس سیاه هم بین 20 تا 30 هزار تومان خسارت تعیین شده است. خسارت هر کندوی زنبور عسل هم بین 50 تا 70 هزار تومان استلبته این طرح هنوز شکل اجرایی به خود نگرفته است. به گفته کاشانی باید یک ساز و کار برای آن تعریف شود تا نفع آن به جامعه محلی هم برسد. اتفاقی که اگر نیفتد خرس سیاه را به ورطه نابودی می کشاند.
اسپانسرها اعلام آمادگی نمایند
جوکار می گوید: اگر ماجرای خرس ختم به خیر شود سازمان برای گونه های دیگر هم وارد گفت و گو با بیمه ها می شود.
امید است قبل از اینکه تعداد این گونه زیبا و نادر کاهش یابد مسئولین جهت بیمه این گونه اقدام و اسپانسرها اعلام آمادگی نمایند.
8006/6081



04/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن