واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: طراح اسباب بازی: نظارت بر اسباب بازی باید ارشادی و آموزشی باشد تهران - ایرنا - پیشکسوت و طراح اسباب بازی گفت: صرف نظارت بر مراکز تولید اسباب بازی کافی نیست بلکه به یک فرهنگ جامع نیاز است.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا، جوان شیر بنیاب اظهار داشت: این فرهنگسازی موجب می شود خانواده ها کالاهای غیراستاندارد خریداری نکنند و از تبعات و خطرات استفاده از وسایل نامناسب مطلع شوند.
وی ادامه داد: اسباب بازی وسیله ای است که عواطف زیادی در آن دخالت می کنند و نقش فرهنگی در آن بسیار فعال است.
وی در مورد تفاوت اسباب بازی با صنایع دیگر افزود: به هنگام ساخت یک ماشین، با پرسیدن سوال هایی چون چگونگی رنگ، سرعت و میزان مصرف به نتیجه قطعی می رسید اما برای تولید اسباب بازی سوال ها بیش از این است که بتوان در قالب یک استاندارد به آن نگاه کرد.
بنیاب اظهار کرد: در جهان یک استاندارد واحد برای طراحی یا تولید اسباب بازی وجود ندارد، چرا که اسباب بازی طبیعت خاص خود را دارد و با ماشین سازی و ساختمان سازی فرق می کند.
پیشکسوت و طراح اسباب بازی ادامه داد: امروز دیگر اسباب بازی را به عنوان وسیله ا ی برای کودکان نمی شناسیم زیرا که برای یک بیمار دارای ناتوانی جسمی، ترمیم مفاصل و یا کسانی که دچار آلزایمر و استرس هستند نیز اسباب بازی تولید می شود.
بنیاب درباره استانداردهای فنی و سلامت اسباب بازی در جهان نیز گفت: در وسایلی که بچه ها، بزرگترها، یا به طور کلی انسان ها از آن استفاده می کنند به مناسبت کاربردش باید از مواد استاندارد استفاده شود که این مساله در ایران کمتر مورد توجه قرار می گیرد.
این پیشکسوت و طراح اسباب بازی با بیان اینکه اگر تناسب وسیله بازی برای کودکان رعایت نشود چه بسا بر بدن، روح و رفتار او اثر منفی می گذارد، اظهار داشت: برای رسیدن به استانداردهای فنی و بهداشتی اول باید مردم آگاه شوند، هر چند که همزمان می توان به سراغ تولیدکنندگان رفت.
بنیاب با اشاره به اینکه زمینه آموزش مدیران برای بالا بردن کیفیت محصولات، کاهش هزینه ها و جذب سرمایه فراهم است، اضافه کرد: باید اقتصاد دنیا برای تولیدکننده ها توجیه شود به این معنا که اگر اسباب بازی هایی متناسب با استانداردهای روز دنیا طراحی و تولید شود می تواند در بازارهای خارجی نیز جایی برای خود باز کند.
وی به کپی کردن از آثار خارجی هم اشاره دارد و گفت: کپی کردن به خودی خود بد نیست، اما باید درست و باکیفیت باشد.
نخستین جشنواره ی ملی اسباب بازی از 12 تا 16 مرداد، با برگزاری نشست های تخصصی به بررسی موضوعات مختلف مربوط به طراحی و تولید اسباب بازی می پردازد.
در کنار این نشست ها، به مدت پنج روز در خیابان حجاب نمایشگاهی از تولیدات و همچنین عروسک ها و بازی های سنتی و بومی ایرانی در معرض دید عموم قرار می گیرد.
فراهنگ ** 1883 ** 1569
04/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]