واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: اولین فهرست از فرصتهای اقتصادی ایران برای سرمایهگذاری خارجی، توسط وزارت راه و شهرسازی منتشر شد.
به گزارش تراز ، در این لیست جزئیات کامل 107 پروژه و ابرپروژه در بخشهای مختلف راه و شهرسازی همچون «احداث آزادراه، ایجاد یا توسعه خطوط راهآهن، گسترش خدمات فرودگاههای بینالمللی، افزایش مسیرهای جادهای و برونشهری، ساخت هتلهای 4 ستاره و ساختمانهای اداری و همچنین تاسیس شهرهای جدید» معرفی و تشریح شده است. به گفته مدیرکل جذب سرمایهگذاری وزارت راه و شهرسازی، از چند روز پیش مراجعه حداقل 15 شرکت خارجی از جمله شرکای قدیمی اروپایی و آسیایی آغاز شده است. اولين فهرست از فرصتهاي سرمايهگذاري خارجي در طرحها و پروژههاي اقتصــادي ايـران در دوره «پساتوافق» منتشر شد.
دفتر مشاركتها و جذب ســرمايهگــذاري وزارت راهوشهــرسازي در اين فهرست، اسامي، مشخصات و ريز جزئيات 107 پروژه آماده اجرا توسط سرمايهگذاران ايراني و خارجي در زمينههاي شهري، ساختماني، راهسازي و حملونقل را اعلام كرد و از آمادگي اين وزارتخانه براي شروع مذاكره با شركتهاي متقاضي ورود به بازار پروژههاي عمراني ايران خبر داد.
گزارش «دنياياقتصاد» از لیست طراحي شده در حوزه راهوشهرسازي براي جذب سرمايهگذار خارجي حاكي است: پروژههاي اين بخش به لحاظ ميزان سرمايه مورد نياز براي ساخت و اجرا، كاملا متفاوت از طرحهاي صنعتي و توليدي ساير وزارتخانهها است به اين معني كه در اولين فهرست قابل تصميم و مطالعه سرمايهگذاران، انواع پروژههاي بزرگمقياس ليست شده كه به دو لحاظ «ميزان سرمايهگذاري ريالي يا ارزي» و همچنين «طول زماني اجراي پروژه»، حكم «ابرپروژه» را دارند.
وزارت راهوشهرسازي در حال حاضر بيش از 120 هزار ميليارد تومان انواع پروژه عمراني در قسمتهاي مختلف راهوشهرسازي توسط پيمانكاران ايراني و معدود شركتهاي خارجي در دست اجرا دارد اما در تامين مالي اين پروژهها با توجه به بودجه اندك دولت كه سهم سالانه وزارت راهوشهرسازي از آن حدود 6 هزار ميليارد تومان است، مشكل جديد «تامين مالي» وجود دارد.
اين چالش اما در صورت ورود سرمايهگذار خارجي به كشور، از طرق مختلف همچون فاينانس يا سرمايهگذاري مشترك، تا حدودي قابل رفع خواهد بود. جزئيات فهرست 107پروژه آماده جذب سرمايهگذار ايراني و خارجي در حوزه راهوشهرسازي نشان ميدهد ساخت 2 شهر جديد در جنوب كشور، احداث يا تكميل 5 آزادراه در حداقل 6 استان، ايجاد يا توسعه 12 خط راهآهن، ساخت 12 هتل، اجراي 8 پروژه راهسازي برون شهري، انجام عمليات توسعه تخصصي در 4 فرودگاه بزرگ بينالمللي و همچنين احداث باغشهر و انواع ساختمان اداري از جمله طرحها و پروژههاي در نظر گرفته شده است.
استارت مذاكره با 15 شركت بزرگ خارجي
روز گذشته مقداد رحيميان، مديركل دفتر مشاركتها و جذب سرمايهگذاري وزارت راهوشهرسازي به «دنياياقتصاد» اعلام كرد: اين دفتر با نهايي كردن فهرست طرحهاي قابل سرمايهگذاري خارجي، كاملا آماده مذاكره با سرمايهگذاران متقاضي كار است و به محض توافق در زمينههاي مختلف سرمايهگذاري، امكان شروع فعاليت براي شركتها وجود دارد.
رحيميان با اشاره به اينكه از چند روز قبل به واسطه تمايل يكسري از شركای خارجي قديمي ايران در حوزه راهوشهرسازي، استارت مذاكره اقتصادي با حداقل 15 شركت بزرگ آغاز شد، افزود: شركتهاي بزرگ معمولا از طريق دولتهايشان مراجعه ميكنند طوري كه چند شركت بزرگ كرهاي حتي از چند روز مانده به توافق نهايي در مذاكرات هستهاي، با چراغ سبزي كه از وضعيت بينالمللي دريافت كرده بودند، رايزني براي سرمايهگذاري در ايران را عملا شروع كردند.
مديركل دفتر مشاركتها و جذب سرمايهگذاري وزارت راهوشهرسازي با تاكيد بر اينكه نحوه سرمايهگذاري خارجي در اين 107 پروژه كاملا مطابق ضوابط و مقررات بالادست خواهد بود، تصريح كرد: مسلما شركتهاي خارجي بخشي از كار خود همچون تامين مواد اوليه يا اجراي قسمتي از پروژهها را توسط توليدكنندهها و پيمانكاران ايراني انجام خواهند داد و براي بخشهاي ديگري كه قيمت تمام شده پروژه را كاهش ميدهد، از فناوريهاي بومي خودشان بهره ميبرند.
اين مقام دولتي در ادامه گفتوگو با «دنياياقتصاد» افزود: در روند مذاكره با شــركتهاي متقـاضي سرمايهگذاري خارجي در پروژههاي راهوشهرسازي ايران، قطعا شركای قديمي و شركتهايي كه سابقه فعاليت در ايران را دارند، سريعتر جذب خواهند شد چون كه اين گروه از سرمايهگذاران به ضوابط، شكل كار و ريسكهاي سرمايهگذاري در كشور به اندازه كافي واقف هستند و با سطح گارانتيهايي كه ما ميتوانيم به سرمايهگذاران بدهيم نيز آشنايي دارند. در اين مسير هزينه ريسكهاي احتمالي، يكي از شاخصهای مدنظر خارجيها براي محاسبه صرفه اقتصادي سرمايهگذاري خارجي است كه شركتها قبل از تصميم نهايي، آن را ملاك عمل خود قرار ميدهند.
مديركل دفتــر مشــاركتها و جذب سرمايهگذاري وزارت راهوشهرسازي، عمده شركای خارجي ايران در پروژههاي راهوشهرسازي قبل از دوره تحريم را شركتهاي اروپايي از كشورهايي همچون آلمان، ايتاليا، اسپانيا و تركيه عنوان كرد و گفت: تركيه اخيرا آماده سرمايهگذاري در بخش حملونقل است و كرهايها نيز تمايل زيادي از خود نشان دادهاند.
منبع: دنیای اقتصاد
زمانبندی انتشار: 4 مرد 1394 - 08:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]