تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زيد بن خالد جُهَنى: پيامبر خدا صلى الله عليه و آله از هيچ نمازى به نماز ديگر مشغول...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845906732




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در‌آمد‌زايي بانك‌ها از ارائه خدمات به مؤسسات فاقد مجوز


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: در‌آمد‌زايي بانك‌ها از ارائه خدمات به مؤسسات فاقد مجوز
نویسنده : هادي غلامحسيني 
در حالي برخي از مسئولان بانك مركزي از مشخصات و آدرس مؤسسات مالي غير مجاز اظهار بي‌اطلاعي مي‌كنند كه دست اين مؤسسات در دست بانك‌ها‌ي مجاز است و براي استفاده از خدمات بانكي پول خوبي به بانك‌ها مي‌دهند.
اين موضوع اين روزها بيش از گذشته بر سر زبان‌هاست و به نظر مي‌رسد اركان تأثيرگذار كشور همگي به اين نتيجه رسيده‌اند كه براي درمان بخشي از اقتصاد كشور راهي جز ساماندهي اين مؤسسه‌هاي پولي غيرمجاز وجود ندارد اما با وجود غيرمجاز بودن مؤسسات اعتباري، اين واحدها چگونه به زندگي مالي خود ادامه مي‌دهند. حقيقت آن است كه اين مؤسسات قادر نيستند به تنهايي و بدون كمك بانك‌ها يا مؤسسات اعتباري مجاز به حيات خود ادامه دهند. اين مؤسسات به واسطه ماهيت غيرمجاز بودنشان به اتاق پاياپاي دسترسي ندارند و عملاً از داشتن چك محرومند. از اين رو براي تمامي امور بانكي كه به چك مربوط مي‌شود، نيازمند كمك بانك‌ها هستند و در حقيقت مشتريان مؤسسات غيرمجاز، خدمات خود را از شبكه بانكداري رسمي مي‌گيرند.
مؤسسات غيرمجاز چك ندارند، بلكه از دستور پرداخت استفاده مي‌كنند كه خصوصيات چك را دارد، اما وصول آن نيز از عهده مؤسسات غيرمجاز خارج است و طي توافقي كه با برخي بانك‌ها انجام مي‌دهند، زمينه را براي استفاده مشتريان از دستور پرداخت مهيا مي‌كنند.
از سوي ديگر استفاده از خدمات خودپرداز نيز توافق ديگري است كه براساس آن، مشتريان مؤسسات غيرمجاز مي‌توانند از دستگاه‌هاي خودپرداز برخي بانك‌ها كه با مؤسسه مذكور توافق كرده‌اند، استفاده كنند. اين مسئله باعث رفع نيازهاي جاري مشتريان و سپرده‌گذاران مؤسسه غيرمجاز مي‌شود و كارمزد قابل توجهي را نصيب بانك‌ها مي‌كند.  حتي بانك‌ها در شرايطي كه كمبود منابع دارند، مي‌توانند به جاي گرفتن تسهيلات بين بانكي از ديگر بانك‌ها يا اضافه برداشت از بانك مركزي كه با سود قابل ملاحظه همراه است، تسهيلات كوتاه مدت روزانه يا هفتگي و ماهانه از اين مؤسسات بگيرند.
 كلاً ارتباط بانك‌ها و مؤسسات غيرمجاز تنگا‌تنگ و به صرفه است و سودآوري خوبي دارد و چنانچه بانك‌ها با مؤسسات همكاري نكنند، عملاً اين مؤسسات متوقف مي‌شوند.  تأييد اين صحبت‌هاي معاون سابق بانك مركزي را مي‌توان در تهديدهاي اخير رئيس كل بانك مركزي در جمع مديران عامل بانك‌ها مشاهده كرد:‌«ارائه خدمات مالي به مؤسسات غيرمجاز را متوقف كنيد.»
اين در حالي است كه براساس قانون پولي و بانكي سال 1351 ايجاد بانك‌ها و مؤسسات اعتباري بايد با مجوز بانك‌مركزي ايران باشد. اين قانون هنوز هم معتبر است و تأسيس همه بانك‌ها و مؤسسات اعتباري بايد طبق ضوابط و مجوزهاي قانوني از طرف بانك‌مركزي صورت گيرد. حجت‌الاسلام و‌المسلمين غلامحسين محسني اژه‌اي معاون اول قوه قضائيه با اشاره به مداخله مؤسسات، ‌شركت‌هاي اعتباري، شركت‌هاي واسپاري، ليزينگ و صرافي‌هاي بدون مجوز در مسائل پولي كشور مي‌گويد: حدود هزار شركت ليزينگ و حدود 500 شركت تعاوني اعتباري شناسايي شد كه بدون مجوز هستند و همچنين صرافي‌هاي مجاز فراوان كه بايد در جهت سياست‌هاي پولي كشور عمل كند.
از سوي ديگر معاون نظارتي بانك مركزي با اشاره به اينكه حدود 7 هزار مؤسسه مالي غير‌مجاز در كشور تحت عناوين مختلف فعاليت مي‌كنند، مي‌گويد: اطلاع دقيقي از فعاليت تمامي مؤسسات غير‌مجاز وجود ندارد و هيچ كسي نمي‌داند كه با سپرده‌هاي مردم در حال چه كاري هستند. حميد تهران فر با هشدار به مؤسسه‌هاي مالي غيرمجاز مي‌افزايد: نهادهاي مالي غير‌مجاز فقط امسال مهلت دارند خود را با ضوابط قانوني تطبيق دهند.
اين مسئول ارشد بانك مركزي تصريح مي‌كند: همه صندوق‌هاي قرض الحسنه، تعاوني‌هاي اعتباري، ‌شركت‌هاي ليزينگ، شركت‌هاي صرافي، صرافان و ساير تشكل‌هايي كه فعاليت اعتباري و پولي انجام مي‌دهند و از بانك مركزي مجوز دريافت نكرده‌اند، فرصت را از دست ندهند. تهران‌فر تأكيد مي‌كند: اين نهادهاي مالي بايد براي تطبيق خود با ضوابط بانك مركزي اقدام كنند كه پس از اين مهلت ديگر بهانه‌ها پذيرفتني نيست. بانك مركزي در حالي مدعي است كه نمي‌داند مؤسسات كجايند و چه مي‌كنند كه براي شناسايي اين مؤسسات بهتر است سركي به حساب‌هاي بانك‌ها بزند تا آدرس دقيق اين مؤسسات را پيدا كند.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن