تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس به خاطر خداى سبحان از چيزى بگذرد، خداوند بهتر از آن را به او عوض خواهد داد. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837162018




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مهارت نه گفتن سدی در برابر آسیبهای اجتماعی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مهارت نه گفتن سدی در برابر آسیبهای اجتماعی اصفهان - ایرنا - مهارت نه گفتن بعنوان یکی از مهارت های ارتباطی و یا رفتار قاطع، یکی از ابزارهای مؤثر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی شناخته می شود.


به گزارش ایرنا، بسیاری از نوجوانان به این دلیل دچار آسیب هایی مانند اعتیاد به مواد مخدر و الکل می شوند که توانایی رفتار قاطع یا قدرت نه گفتن را ندارند.
آنها اغلب برای اینکه حمایت و دوستی همسالان خود را از دست ندهند، در مقابل خواست های آنها مقاومت نمی کنند و بهایی سنگین برای آن می پردازند.
این در حالیست که مهارت نه گفتن، امروزه نه تنها در کاهش جرم و روی آوردن به گروه های بزهکاری موثر و مفید واقع می شود بلکه در تمام عرصه های زندگی فردی، اجتماعی، خانوادگی تاثیر بسزایی دارد.
افرادی که این مهارت را در خود تقویت می کنند به لحاظ روانی و اجتماعی افراد سالمی هستند که در سخت ترین و بحرانی ترین مسائل به انحرافات کشیده نمی شوند و توان رد کردن هر آسیبی را دارند.
بهترین دوره آموزشی این مهارت در دوران کودکی است و هر خانواده ای موظف است این رفتار را در کودک خود تقویت، تا آینده و دوره بزرگسالی فرزندان خود رااز این طریق تضمین کند.
بیشتر افرادی که در هر موقعیتی تصمیم به نه گفتن و رد یک خواسته را می گیرند بطور قطع ، منطقی اصولی را در عرصه های مختلف زندگی خود به کار می گیرند که کمتر مورد لغزش و آسیب قرار می گیرند.
پدرو مادر مشوقان اصلی به حساب می آیند که باید این شاخصه مهم را در فرزندان خود از سن کم رشد دهند.
افراد ضعیف به لحاظ شخصیتی که مهارت نه گفتن ضعیفی دارند، براحتی جذب هر خطا و انحرافی می شوند زیرا قدرت تشخیص خوب از بد را یاد نگرفته اند.
زهره کثیری روانشناس ارشد بالینی روز شنبه با بررسی ابعاد این موضوع به خبرنگار ایرنا گفت: یکی از شاخصه ها و فاکتور های مهم در یک زندگی اجتماعی سالم آموختن مهارت نه گفتن است.
وی افزود: وقتی یک فرد به انجام برخی امور رضایت ندارد، در مقابل پاسخ منفی می دهد و این مهارت باعث می شود افراد کمتر درگیر آسیب های اجتماعی شوند.
وی اظهار کرد: افراد برای مقابله کردن با یک خواسته ممکن است رفتار انفعالی از خود نشان دهند یعنی قصد بیان کردن نه را ندارند، اما به آن عمل نمی کنند و ممکن است زمانی که در عمل انجام شده قرار می گیرند، دچار تنش و تشنج روانی شوند.
این روانشناس درباره نقش مهمی که مهارت نه گفتن در زندگی افراد ایفا می کند گفت: نه گفتن در انسان مهارتی است که از دوران کودکی مورد آزمون و خطا قرار می گیرد، به این معنا که کودک در نخستین مرحله رشد روانی خود که بین سنین 2 تا 3 سالگی است، نه گفتن را با سرپیچی کردن از خواسته های والدین با رفتارهای خاص کودکانه آغاز می کند.
وی افزود: در این مرحله خیلی از خانواده ها تصور می کنند فرزندشان لجباز شده، اما غافل از اینکه کودک در حال محک زدن یکی از مهمترین توانمندی های خود است که در دوران بزرگسالی نقش عمده ای در شکل گیری شخصیت و سلامت روابط او دارد.
کثیری افزود: به همان اندازه که سخن گفتن و باز شدن زبان کودک مهم است، به کار گیری بجا از کلمات و مهارت کلامی مناسب در موقعیت های اجتماعی به مراتب مهمتر از آن تلقی می شود.
این روان شناس ادامه می دهد: اما خانواده ها بواسطه نا آگاهی از این پدیده تحولی با کودک به مقابله یا حتی گاهی به تنبیه بر می خیزند و این مهارت اساسی را با تنبیه سرکوب می کنند، نه گفتن یکی از جمله مهارت های زندگی است که باید آن را اکتساب کرد.
وی خاطرنشان کرد: مجموعه مهارت های زندگی عبارت ازخودآگاهی، توانایی برقراری ارتباط و ارتباط موثر، توانایی انتقاد کردن و مورد انتقاد قرار گرفتن، توانایی تصمیم گیری، توانایی حل مساله، توانایی کنار آمدن با فشارآورهای زندگی و توانایی مقابله با فشار همسالان و دوستان و مقابله با هیجانات می باشد.
کثیری افزود: از اینرو همانطور که افراد مطلع هستند، نه گفتن تقریبا بخش عمده ای از این مهارت نهفته است و افرادی که نه گفتن را یاد نگرفته اند، نمی توانند تصمیم درست بگیرند.
ت/6994



03/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن