واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ مرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۸ب.ظ)
رونق صادرات فرش ايران با اجراي توافق نامه برجام / لزوم ايجاد تشکبلات متمرکز براي صادرات نظام مند فرش موج- رئيس هيات مديره انجمن علمي فرش ايران با صدور بيانيه اي گفت: اجراي توافق نامه برجام، بخشي از بازارهاي سنتي اين محصول را بازگشايي و موجب رونق صادرات فرش ايران ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، اميرحسين چيت سازيان اظهار داشت: درج لغو تحريم صدور فرش ايران به آمريکا در برنامه جامع اقدام مشترک ايران و کشورهاي 1+5 اهميت زيادي در وضعيت اقتصادي، اجتماعي اين هنر صناعي دارد.
وي ضمن قدرشناسي از هيات مذاکره کننده ايراني به خاطر گنجاندن بند تحريمهاي لغو شده غيرمرتبط با برنامه هسته اي در برجام که امکان صدور برخي اقلام شامل فرش، پسته و خاويار از ايران به آمريکا را فراهم ميکند، افزود: ايران در زمينه اين سه محصول به ويژه فرش مزيت نسبي دارد.
چيت سازيان با اشاره به اينکه بخش عمده فرش توليدي ايران صادر ميشود، تاکيد کرد: وضعيت اقتصادي فرش کشور از 29 سپتامبر 2010 ميلادي که صادرات فرش ايران به آمريکا و به تبع آن به کشورهاي تحت نفوذ آن با مشکل مواجه شد، با نوساناتي روبرو شد که سمت و سوي صادراتي و توليد فرش را تغيير داد.
به گفته چيت سازيان اجراي توافق نامه برجام در خصوص فرش با توجه به اينکه بخشي از بازارهاي سنتي اين محصول ارزشمند را که پيش از اين و در اوايل دهه 80 شمسي حدود 40 درصد فرش مورد نياز خود را از ايران تأمين ميکرند، بازگشايي ميکند.
عضو هيات علمي دانشگاه کاشان تاکيدکرد: براي تحقق رونق مناسب در روند صادرات فرش، نخست بايد وضعيت فعلي بازار فرش آمريکا را از سليقه فعلي مصرف کنندگان فرش تا تغييرات قوانين و مقررات و روند بازرگاني و اقتضائات جديد آن کشور و نحوه فعاليت رقباي ايران مورد بررسي قرار داد.
وي بر شناسايي و ارائه راهکار مقابله با موانع قانوني و غيرقانوني در مسير صدور فرش ايران به آمريکا از بيمه و ماليات و مسائل بانکي و تعرفه تا حمل و نقل و ثبت برخي برندهاي معروف و طرحهاي ايراني به نام شخصيتهاي حقيقي و حقوقي مقيم و يا رقبا و پيشگيري از برگشت وجه حاصل از فروش فرش که سر راه صادرات فرش قرار دارد، تاکيد کرد.
چيت سازيان گفت: همچنين بايد با صرفهترين و ارزانترين هزينههاي عملياتي و مخارج مبادلاتي و نيز آسانترين راههاي اين امر را با بهره گيري از ساز و کارهاي نوين بازاريابي خارجي و وسايل پيشرفته ارتباطي و ساير دستاوردهاي تکنولوژيکي بررسي و شناسايي نمود تا با کاهش اين قبيل هزينهها بتوان با پديده ارزانتر بودن فرش رقبا تا حد زيادي مقابله کرد.
وي افزود: براي تداوم اين حرکت و استمرار حضور در بازار آمريکا و کشورهاي تحت نفوذ، برنامه درازمدت داخلي و خارجي در توليد کيفي و صدور آن بايد طرح ريزي نمود و همزمان پايگاههاي مناسب قانوني فروش فرش در بازار غرب ايجاد کرد.
به گفته چيت سازيان نقش آفرينان اين عرصه نيز ميتوانند سه بخش خصوصي، تعاوني و دولتي فعال کشور در مسائل فرش دستباف و تشکلهاي ذي ربط مانند اتحاديههاي صنفي و صادراتي، اتحاديههاي تعاوني توليدي، انجمنها و نهادهاي دانشگاهي و علمي، شرکت سهامي فرش و مرکز ملي فرش ايران باشند.
رئيس هيات مديره انجمن علمي فرش ايران گفت: تشکيل همايش برنامه ريزي براي صادرات فرش به آمريکا براي تحقق اين مطالب و جمع بندي و نتيجه گيري برنامه درازمدت، ميان مدت و کوتاه مدت براساس راهبردهاي مشخص، يکي از راهکاريهاي پيشنهادي است و از اين همايش همچنين ميتوان اعضاي دايمي ستاد متمرکز را شناسايي و انتخاب کرد.
به گفته وي ايجاد تشکيلات و زيرساخت لازم براي صادرات پايدار فرش ايران به آمريکا و ساير نقاط جهان راهکاري ديگر مطرح شده است.
چيت سازيان خاطرنشان کرد: ايجاد زير مجموعه اي متمرکز براي صادرات نظام مند فرش با تعامل با سازمان توسعه تجارت در اين تشکيلات ضروري است.
وي ضمن قدرداني از وزير صنعت، معدن و تجارت و سرپرست مرکز ملي فرش که با پيگيريهاي خود در گنجاندن بند مجوز صدور فرش به آمريکا نقش آفريني کردند، از آمادگي انجمن علمي فرش ايران در پيگيري پيشنهادهاي سازنده و ساير راهکارهاي علمي براي صادرات فرش خبر داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]