واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اجرای توافق نامه برجام ، صادرات فرش ایران را رونق می بخشد کاشان- ایرنا- رییس هیات مدیره انجمن علمی فرش ایران با صدور بیانیه ای گفت : اجرای توافق نامه برجام ، بخشی از بازارهای سنتی این محصول را بازگشایی و موجب رونق صادرات فرش ایران می شود.
به گزارش ایرنا، امیرحسین چیت سازیان روز شنبه در این بیانیه که نسخه ای از آن به ایرنا ارسال شد، اظهار داشت: درج لغو تحریم صدور فرش ایران به آمریکا در برنامه جامع اقدام مشترک ایران و کشورهای 1+5 اهمیت زیادی در وضعیت اقتصادی، اجتماعی این هنر صناعی دارد.
وی ضمن قدرشناسی از هیات مذاکره کننده ایرانی به خاطر گنجاندن بند تحریم های لغو شده غیرمرتبط با برنامه هسته ای در برجام که امکان صدور برخی اقلام شامل فرش، پسته و خاویار از ایران به آمریکا را فراهم می کند، افزود: ایران در زمینه این سه محصول به ویژه فرش مزیت نسبی دارد.
چیت سازیان با اشاره به اینکه بخش عمده فرش تولیدی ایران صادر می شود، تاکید کرد: وضعیت اقتصادی فرش کشور از 29 سپتامبر 2010 میلادی که صادرات فرش ایران به آمریکا و به تبع آن به کشورهای تحت نفوذ آن با مشکل مواجه شد، با نوساناتی روبرو شد که سمت و سوی صادراتی و تولید فرش را تغییر داد.
به گفته چیت سازیان اجرای توافق نامه برجام در خصوص فرش با توجه به اینکه بخشی از بازارهای سنتی این محصول ارزشمند را که پیش از این و در اوایل دهه 80 شمسی حدود 40 درصد فرش مورد نیاز خود را از ایران تامین می نمودند، بازگشایی می کند.
عضو هیات علمی دانشگاه کاشان تاکید کرد: برای تحقق رونق مناسب در روند صادرات فرش، نخست باید وضعیت فعلی بازار فرش آمریکا را از سلیقه فعلی مصرف کنندگان فرش تا تغییرات قوانین و مقررات و روند بازرگانی و اقتضائات جدید آن کشور و نحوه فعالیت رقبای ایران مورد بررسی قرار داد.
وی بر شناسایی و ارایه راهکار مقابله با موانع قانونی و غیرقانونی در مسیر صدور فرش ایران به آمریکا از بیمه و مالیات و مسائل بانکی و تعرفه تا حمل و نقل و ثبت برخی برندهای معروف و طرح های ایرانی به نام شخصیت های حقیقی و حقوقی مقیم و یا رقبا و پیشگیری از برگشت وجه حاصل از فروش فرش که سر راه صادرات فرش قرار دارد، تاکید کرد.
چیت سازیان گفت: همچنین باید با صرفه ترین و ارزان ترین هزینه های عملیاتی و مخارج مبادلاتی و نیز آسان ترین راه های این امر را با بهره گیری از ساز و کارهای نوین بازاریابی خارجی و وسایل پیشرفته ارتباطی و سایر دستاوردهای تکنولوژیکی بررسی و شناسایی نمود تا با کاهش این قبیل هزینه ها بتوان با پدیده ارزانتر بودن فرش رقبا تا حد زیادی مقابله کرد.
وی افزود: برای تداوم این حرکت و استمرار حضور در بازار آمریکا و کشورهای تحت نفوذ، برنامه درازمدت داخلی و خارجی در تولید کیفی و صدور آن باید طرح ریزی نمود و همزمان پایگاه های مناسب قانونی فروش فرش در بازار غرب ایجاد کرد.
به گفته چیت سازیان نقش آفرینان این عرصه نیز می توانند سه بخش خصوصی، تعاونی و دولتی فعال کشور در مسایل فرش دستباف و تشکل های ذیربط مانند اتحادیه های صنفی و صادراتی، اتحادیه های تعاونی تولیدی، انجمن ها و نهادهای دانشگاهی و علمی، شرکت سهامی فرش و مرکز ملی فرش ایران باشند.
وی افزود: تجار و تولید کنندگان فرش ایران مقیم آمریکا یا اروپا بوده و در فروش فرش ایرانی در آمریکا نقش دارند و نهادها و شخصیت های حقیقی و حقوقی داخلی و خارجی که در تسهیل یا رفع موانع در مسیر صادرات فرش به آمریکا موثرند از جمله وزارتخانه های امورخارجه، صنعت، معدن و تجارت، اقتصاد و دارایی، سیستم بانکی کشور و... حافظ منافع ایران در آمریکا و کمیسیون مشترک برجام، نیز دیگر نقش آفرینان آن هستند.
چیت سازیان خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از ورود بی برنامه و شتابزده به عرصه جدید صادرات فرش به غرب و آمریکا لازم است ستادی متمرکز زیرنظر متولی حاکمیتی فرش کشور در وزارت صنعت، معدن وتجارت تشکیل و برنامه ریزی و عملیات لازم را دنبال نموده و از همه نقش آفرینان مطرح به طور مستقیم یا غیرمستقیم استفاده کنند.
رییس هیات مدیره انجمن علمی فرش ایران گفت: تشکیل همایش برنامه ریزی برای صادرات فرش به آمریکا برای تحقق این مطالب و جمع بندی و نتیجه گیری برنامه درازمدت، میان مدت و کوتاه مدت براساس راهبردهای مشخص، یکی از راهکاریهای پیشنهادی است و از این همایش همچنین می توان اعضای دایمی ستاد متمرکز را شناسایی و انتخاب کرد.
به گفته وی ایجاد تشکیلات و زیرساخت لازم برای صادرات پایدار فرش ایران به آمریکا و سایر نقاط جهان راهکاری دیگر مطرح شده است.
چیت سازیان خاطرنشان کرد: ایجاد زیر مجموعه ای متمرکز برای صادرات نظام مند فرش با تعامل با سازمان توسعه تجارت در این تشکیلات ضروری است.
وی ضمن قدردانی از وزیر صنعت، معدن و تجارت و سرپرست مرکز ملی فرش که با پیگیری های خود در گنجاندن بند مجوز صدور فرش به آمریکا نقش آفرینی کردند، از آمادگی انجمن علمی فرش ایران در پیگیری پیشنهادهای سازنده و سایر راهکارهای علمی برای صادرات فرش خبر داد.
3009/6021
03/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]