واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: افزايش صادرات نفت در 3 ماه هم ممكن است
با وجود تأكيد و مانور خبري رسانههاي غربي بر زمانبر بودن بازگشت ايران به ميزان توليد گذشته خود طي دو سال آينده، بررسي مخازن نفتي كشور و ميادين توليدي نشان ميدهد كه ايران در كوتاهمدت قادر به توليد 3 ميليون و 800 هزار بشكه خواهد بود.
نویسنده : وحيد حاجيپور
با وجود تأكيد و مانور خبري رسانههاي غربي بر زمانبر بودن بازگشت ايران به ميزان توليد گذشته خود طي دو سال آينده، بررسي مخازن نفتي كشور و ميادين توليدي نشان ميدهد كه ايران در كوتاهمدت قادر به توليد 3 ميليون و 800 هزار بشكه خواهد بود.
به گزارش«جوان»، هم اكنون حدود 2 ميليون و 500 هزار بشكه نفت از سوي شركت ملي نفت توليد ميشود كه انتظار ميرود اين رقم طي سه يا شش ماه آينده حداقل به رقم 3 ميليون و 800 هزار بشكه افزايش يابد. اين افزايش مربوط به مياديني است كه به دليل تحريمها و كاهش فروش نفت با كاهش تكليفي توليد مواجه شدند به طوري كه در برخي ميادين برخي چاهها بسته و براي حفظ فشار، به نوبت در مدار توليد قرار ميگرفتند.
با توجه به ساختار مخازن نفتي ايران و همچنين وضعيت چاهها، برخي كارشناسان ميگويند براي بازگشت به سطح توليد پيش از تحريم، تعمير چاهها و اورهال كارخانههاي بهرهبرداري بايد عملياتي شود كه اين اقدامات، حداقل به شش ماه زمان نياز دارد. از طرف ديگر مديران ارشد صنعت نفت از آمادگي شركت نفت براي افزايش سريع توليد ميگويند. چندي پيش مديرعامل مناطق نفتخيز جنوب گفت كه اين شركت ميتواند ميزان سطح توليد خود را طي سه روز به همان ميزان پيش از تحريم برساند؛ چيزي حدود 3 ميليون بشكه.
شركت ملي نفت هم سال گذشته مانور افزايش توليد را در دستور كار قرار داد كه خروجي آن توانايي ايران براي بازگشت به توليد 3 ميليون و 800 هزار بشكهاي طي سه ماه بود در حالي كه رسانههاي خارجي از حداقل يكسال سخن ميگويند. اين تحليلها كه بيشتر براي تأثيرگذاري در بازار نفت راهي رسانهها ميشود از نظر كارشناسان مخزني ايران فاقد وجاهت فني است و بيشتر جنبه تبليغاتي دارد هرچند در ايران نيز مديرعامل مناطق نفتخيز جنوب نيز ادعايي از جنس ديگر را مطرح ميكند.
در همينباره خبرگزاري اسپوتيك گزارش داد كه ايران ميتواند توليد نفت خود را سريعتر از آنچه تحليلگران و فعالان پيشبيني ميكنند افزايش دهد. ارزيابيهاي بدبينانه مشابهي درباره اختلالات عرضه نفت در ونزوئلا و ليبي نيز در ابتداي قرن بيست و يكم هنوز فراموش نشده است؛ در آن سالها پيشبيني ميشد كه اين كشورها نتوانند به زودي به توليد گذشته خود برگردند اما اين كشورها به سرعت توليد خود را افزايش دادند كه در باره ايران هم تكرار خواهد شد.
بيژن زنگنه وزير نفت ايران اخيراً اعلام كرد كه هر زمان تحريمها برداشته شود ايران قصد دارد صادرات خود را ۵۰۰ هزار بشكه در روز افزايش دهد و ظرف شش ماه پس از لغو تحريمها نيز ۵۰۰ هزار بشكه ديگر نيز به ميزان صادرات ايران افزوده خواهد شد.
از سوي ديگر آنتوني هاف، رئيس بخش بازارهاي نفتي در آژانس بينالمللي انرژي گفته بود كه هيچ دليل قانعكنندهاي وجود ندارد كه ترديد داشته باشيم ايران به لحاظ ظرفيت فني نتواند سريع به بازار بازگردد.
از وزارت نفت خبر ميرسد كه دستور افزايش توليد صادر شده است و 56 ميليون بشكه ميعانات گازي ذخيره شده در تانكرها و خطوط لوله در حال برنامهريزي براي صادرات هستند تا ايران با قدرت به بازارها بازگردد. بر اساس اين گزارش، هفته گذشته نفتكش استارلا، سوپر تانكر ايراني با 2 ميليون بشكه نفت خام به سمت بازار آسيا حركت كرد. اين نفتكش كه به دلايل تحريمهاي نفتي چند ماهي را در آبهاي منطقهاي ايران پهلو گرفته بود، پس از توافق هستهاي ميان ايران و شش كشور بزرگ در وين، با 2 ميليون بشكه نفت خام به سمت بازار آسيا حركت كرد.
منبعي آگاه در روند انتقال نفت گفته است: «نفتكش استارلا كه شركت ملي نفتكش ايران به دليل تحريم از ۱۲ دسامبر ۲۰۱۴ تاكنون، از آن به عنوان انبار نفت توليدي خود در دريا استفاده ميكرد با محمولهاي كامل به سمت بازار آسيا حركت كرد.»
نفتكشهاي ايراني كه طي ماههاي گذشته به مخازن ذخيرهسازي تبديل شده بودند آماده براي دريافت فرمان حركت به مقاصد خود هستند؛ گويا قرار است محمولههاي نفتي ايران به سمت بازارها حركت كرده تا به در كنار اين مهم، توليد نفت هم افزايش يابد.
افزايش توليد نفت پس از اتمام اورهال كارخانههاي بهرهبرداري مناطق نفتخيز جنوب به طور كامل انجام ميشود و برخلاف پيشبينيهاي رسانههاي غربي، گام نفتي ايران پر قدرت خواهد بود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]