تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833121179
قوانین لازم برای افراد با اختلال هویت جنسی
واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
چه قوانین و دستوراتی برای افرادی که دچار اختلال هویت جنسی هستند وجود دارد و تکلیف این افراد چیست؟ تغییر جنسیت از موضوعاتیاست که برای بسیاری از مردم ابهام و سوء تفاهمهایی ایجاد کرده و تبدیل به یک معضل اجتماعی از نظر فرهنگی و حقوقی برای کشورمان شدهاست.
غزال زعفرانی، وکیل پایه یک دادگستری و استاد دانشگاه دهها پرونده در خصوص تغییر جنسیت داشته و به همین دلیل تجربه زیادی در حل مشکلات حقوقی اختلال هویت جنسی (تراجنسی) دارد. او از سال ٨٣ ازاعضای پیوسته و فعال کارگروه حقوقی انجمن ایرانی مطالعات زنان است. غزال زعفرانی در مورد ابهامات این موضوع با روزنامه قانون گفتوگو کردهاست. لطفا در خصوص اختلال هویت جنسی و عمل تغییر جنسیت توضیحاتی بدهید؟ اختلال هویت جنسی یا تراجنسی (ترنس سکچوآلیسم)اختلالیاست که شخص مبتلا به آن درجسم یک جنسیت، با هویت و روحیات جنسیت دیگر به سر میبرد وهمواره ازین دوگانگی دچار آشفتگی است. تغییر جنسیت اقدامیاست که فرد مبتلا به این اختلال با اخذ مجوز قانونی واز طریق انجام عملهای جراحی و طی مراحل درمانی، جسمش با هویتش یکسان میشود. یعنی اگر از نظر روحی مرد است و جسمش زن بوده، جسم او نیز به صورت یک مرد تغییر مییابد و برعکس. چرا این موضوع به یکی از دغدغههای فکری شما تبدیل شدهاست؟
روزی که یکی از دانشجویانم از من خواست تا در دفترم پذیرای یکی از دوستانش باشم تا در مورد مشکل حقوقی او را راهنمایی کنم، هیچگاه فکر نمیکردم که این دیدار آنقدر احساس تکلیف بر دوشم قرار دهد. آن روز فرا رسید. پسر جوانی نزد من آمد و در خصوص مسئله تغییر اسناد هویتی خود مشاوره خواست. با وجود مختصر توضیح قبلی که از دانشجویم در مورد او شنیده بودم، از شنیدن صحبتهای این مرد جوان کمی گیج شدم زیرا تصور میکردم او دچار اختلال دو جنسیتی یا هرمافرودیت است اما بعد از ملاحظه اسناد پزشکی قانونی و توضیحات او دریافتم این فرد از بدو تولد از نظر جسمی یک دختر سالم و بینقص اما از نظر روح و هویت یک پسر تمام عیار بوده و تا قبل از طی روند پزشکی تغییر جنسیت از این دوگانگی جسم و روح چه رنجهایی کشیدهاست که در کلام نمیگنجد. به لطف خدا به سبب احساس اطمینانی که نسبت به اینجانب برای او ایجاد شد، چند شخص دیگر نیز به سبب مشکلات حقوقی مشابه نزد من آمدند و این دیدارها پرسشهای بسیاری در ذهنم ایجاد کرد. به عنوان یک وکیل و دانشآموخته رشته حقوق بسیار تاسف خوردم که چرا در قوانین ما و همچنین کتب مرجع دانشجویان حقوق، فصلی، بحثی و مجالی در خصوص معرفی این افراد و بررسی وضعیت حقوقی آنان وجود ندارد؟ به همین جهت تصمیم گرفتم شخصا مطالعه در خصوص وضعیت حقوقی و دغدغههای اجتماعی این افراد را آغاز کنم. آیا وضعیت حقوقی این افراد در قوانین ما مورد بررسی قرار گرفته است؟
خیر، متاسفانه در قوانین ما از مبتلایان به این اختلال و وضعیت حقوقی آنها پس از تغییر جنسیت سخنی به میان نیامده و مسائل حقوقی نظیر وضعیت ازدواج سابق بر تغییر جنسیت، سهمالارث و… مربوط به این افراد نامشخص است و تنها بند 18ماده 4 قانون حمایت خانواده مصوب سال 1391دادگاه صالح برای رسیدگی به درخواست صدور مجوز برای تغییر جنسیت را دادگاه خانواده معرفی میکند و همچنین در یک نظریه اداره حقوقی به شماره 7/92/1442 مورخ 4/8/92 به تبیین5 مورد به شرح ذیل پرداخته است:
1) جواز تغییر جنسیت و غیر ترافعی بودن درخواست مربوط به آن
2) لزوم اخذ مجوز لازم برای انجام این عمل از دادگاه صالح
3) لزوم اخذ نظریه پزشکی قانونی و بررسی سایر اوضاع و احوال پس از تحقیق از شخص متقاضی توسط دادگاه
4) غیر مالی و قابل تجدید نظر بودن رای صادره
5) قابلیت تعقیب کیفری فرد بعد از تغییر جنسیت به خاطر انجام عملی که از مصادیق مجرمانه ماده 638 قانون مجازات اسلامی باتوجه به سکوت قانون، وضعیت حقوقی این افراد توسط چه مرجعی مشخص میشود؟ مثلا اگر شخص مبتلا که ظاهرا یک زن است با مردی ازدواج کرده و فرزندی نیز به دنیا آورده باشد وسپس تغییر جنسیت بدهد، وضعیت این ازدواج و رابطه او با فرزندش چه میشود؟
خوشبختانه در این خصوص فقه شیعه خلأ قانونی موصوف را پر کرده و با بررسی ابعاد مختلف روابط و اوضاع و احوال حقوقی این افراد، راهگشا بودهاست که سرآمد آنها فتاوای حضرت امام خمینی (س) است زیرا ایشان در کتاب تحریرالوسیله مسائل مربوط به این اشخاص را ذیل عنوان مسائل مستحدثه مورد بررسی و تدقیق قرار دادهاند که در زمره مسائل جدید فقه شیعه قرار گرفتهاست. این درحالیاست که کلیسای کاتولیک و فقهای اهل سنت و برخی فقهای شیعه هنوز با این کار مخالف بوده و آن را به نوعی تغییر در خلقت خداوند میدانند.
در پاسخ به پرسش شما که در قالب مثال مطرح شد باید بگویم ازدواج مذکور محکوم به بطلاناست چرا که در مثال شما بعد از تغییر جنسیت زوجه مرد میشود و ازدواج مرد با مرد حرام و جرم است.اما رابطه مادر و فرزندی که ذکر کردید الی الابد به همان صورت پا برجاست یعنی شخص مثال شما بعد از تغییر جنسیت نیز همچنان مادر فرزند خود است. اولین بار جواز عمل تغییر جنسیت در کشور ما چگونه و در چه سالی صادر شدهاست؟
در سال 1363 شخصی که دچار این اختلال بود خدمت حضرت امام (س) میرسد و مشکل خود و رنجهای ناشی از آن را خدمت آن بزرگوار شرح میدهند.حضرت امام او را به سه پزشک معتمد خود جهت انجام معاینات معرفی میفرمایند و پس از تایید مسئله توسط آنها، حضرت امام فتوای تاریخی جواز تغییر جنسیت را صادر فرمودند. ضمن اینکه این فرد که فریدون ملک آرا نام داشته بعد از تغییر جنسیت با نام مریم خاتون ملک آرا زندگی جدید خود را آغاز میکند، درسال 1386 با کمک چند تن از پزشکان، موسسهای به نام «انجمن حمایت از بیماران مبتلا به اختلالات هویت جنسی در ایران» را ثبت کرد ودر جهت کمک و ارائه خدمات به مبتلایان به این اختلال گامی مهم و قابل تقدیر برداشت. چگونه یک فرد مبتلا به اختلال هویت جنسی میتواند جواز انجام عمل تغییر جنسیت و تغییر اسناد هویت را بگیرد؟ ابتدا متقاضی باید دادخواستی به خواسته صدور مجوز جهت انجام عمل جراحی تغییر جنسیت به دادگاه خانوادهای که محل سکونت او در حوزه آن قرار دارد، تقدیم کند. دادگاه پس از بررسی، او را به پزشکی قانونی جهت معاینه و صدور گواهی معرفی میکند. در صورت تایید پزشکی قانونی، دادگاه مجوز انجام عمل جراحی و طی مراحل درمانی را صادر میکند. پس از انجام عمل جراحی متقاضی دادخواستی به انضمام مدارک پزشکی و گواهی انجام عمل جراحی به خواسته اثبات جنسیت و تغییر نام به طرفیت اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه، تقدیم دادگاه میکند و پس از صدور دادنامه، اداره ثبت، احوال اسناد هویتی او را تغییر میدهد. میزان تقاضای تغییر جنسیت درجامعه ما چقدر است؟
ایران یکی از کشورهای پیشرو در عرصه صدور جواز و انجام عمل جراحی تغییر جنسیت در جهان است و با توجه به اینکه همجنسگرایی جرم است، افراد مبتلا به این اختلال نمیتوانند با جسمی ناهماهنگ با هویتشان، براساس آنچه که روحشان اقتضا میکند شریک زندگی خود را انتخاب کنند.
حتی افراد مبتلا از دیگر کشورهای منطقه نظیر عربستان و عراق برای انجام عمل جراحی به ایران سفر میکنند زیرا در کشورهای دیگر منطقه، تغییر جنسیت مجاز نبوده و عمل جراحی مربوطه انجام نمیشود.این در حالیاست که در جوامع غربی و آمریکا نیز با توجه به عدم منع قانونی همجنسگرایی، این افراد اصرار چندانی به تغییر جسم خود و تحمل درد طاقت فرسای ناشی ازعملهای جراحی را ندارند و نهایتا اقدام به هورمون درمانی میکنند.البته عدم حمایت کلیسای کاتولیک از تغییر جنسیت، در پایین بودن میزان تقاضا، نقش بسزایی دارد. برخورد جامعه با این افراد را چگونه دیدهاید؟
متاسفانه فرهنگ رایج در میان اکثریت افراد در جامعه، افراد مبتلا به این اختلال را به اشتباه منحرف جنسی قلمداد کرده و همواره رفتارهای ستیزهجویانه و طردکنندهای با این بیماران دارند.این واکنش منفی موجب تاثیرات زیانبار و گاه غیر قابل جبران بر زندگی این افراد شدهاست تا جایی که باعث افسردگی وحتی خودکشی شده و در حالت عکس نیز این افراد را تبدیل به افرادی جامعهستیز و پرخاشگر کردهاست. بسیاری از خانوادههای بیماران با عدم پذیرش و فرافکنی دربرابر این مسئله موجب آزار آنها میشوند. متاسفانه در مواردی شاهد قتل این اشخاص توسط خانوادههای آنها به تصور اینکه آنان به انحراف جنسی مبتلا شدهاند بودیم. جا دارد اشارهای به این نکته داشته باشم که جامعه و خانوادهها تغییر جنسیت یک زن به مرد را راحتتر از حالت عکس آن میپذیرند و این رفتار متاسفانه ناشی از فرهنگ مرد سالاری در جامعه ما میتواند باشد. سخن آخر شما به عنوان یک وکیل دادگستری و فعال مدنی در مورد حقوق و وضعیت این افراد در جامعه چیست؟
همانطور که پیشتر بیان شد، ایران جزو کشورهای پیشتاز و پیشرفته درعرصه انجام اعمال جراحی تغییر جنسیت بوده وشریعت انور و مراجع عظام ما نیز برخوردی بسیار مدبرانه، روشن و انسانی با این مسئله داشتهاند ونهادهای دولتی نظیر بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز با پرداخت وام برای انجام عمل جراحی، همگی سعی در کمک به این بیماران دارند. شایسته است مردم ما نیز دیدی منصفانه به این اشخاص داشته و از برخوردهای سطحی و آزار دهنده با کسانی که طبیعت خود موجب رنج و آلام آنها شدهاست پرهیز کنند ضمن اینکه برای رسیدن به این هدف و برابری فرهنگ غالب در جامعه با شرع انورمان، درجامعه توسط نهادهای دولتی و مردمی و همچنین فعالان مدنی و به موازات آن تدوین قوانین و فرهنگ سازی امری لازم و ضروری است. به امید روزی که تغییر جنسیت برای بیماران تراجنسی به عنوان حقی مشروع در شریعت ما و یکی از مصادیق حقوق بشر، مورد احترام همه افراد جامعه قرار بگیرد.
30 تیر 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]
صفحات پیشنهادی
اختلالات جنسی و مشکلات روحی برای آن
متاسفانه امروزه مردم در زمینه جنسی دچار اضطراب و استرس می شوند که مهمترین عارضه آن وجود اختلالات جنسی در آنان است نشست گروه جامعهشناسی پزشکی و سلامت انجمن جامعهشناسی ایران روز گذشته در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد در این نشست دکتر سیدعلی آذین متخصص پزشکی اجتعملهاي افراد داراي اختلالات جنسي تحت پوشش بيمه قرار ميگيرد/ 15 درصد کارتنخواب پايتخت بانوان هستند
۲۱ تير ۱۳۹۴ ۱۷ ۵۲ب ظ عملهاي افراد داراي اختلالات جنسي تحت پوشش بيمه قرار ميگيرد 15 درصد کارتنخواب پايتخت بانوان هستند موج - معاون امور اجتماعي سازمان بهزيستي گفت در تلاش هستيم تا در لايحه جديد ارائهشده از سوي سازمان بهزيستي کشور به وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعي در رابطهلایحه حمایت از بیماران اختلال هویتجنسی در راه مجلس/ از هر چند هزار نفر، یکی می خواهد تغییر جنسیت دهد؟
لایحه حمایت از بیماران اختلال هویتجنسی در راه مجلس از هر چند هزار نفر یکی می خواهد تغییر جنسیت دهد جامعه > آسیبها - معاون اجتماعی سازمان بهزیستی در مورد حمایت از TSها گفت در این راستا لایحه ای تدوین کردیم که اکنون در وزارت رفاه است به گزارش خبرگزاری خبرآنلاینعلت اصلی برخی اختلالات جنسی
اگر به اختلالات و مشکلات جنسی دچار شده اید بهتر است دنبال علت آن باشید که ممکن است پارافیلیا یکی از عوامل ایجادکننده آن باشد مرضیه نوروزی میگوید زندگیم را دوست دارم اما افکارم دارد همه چیز را نابود میکند کنجکاو از این مساله که چه افکاری باعث نابودی این زندگی است ادامه یاددانماینده پارلمان انگلیس به سوءاستفاده جنسی از کودکان و افراد کمتوان متهم شد
نماینده پارلمان انگلیس به سوءاستفاده جنسی از کودکان و افراد کمتوان متهم شدپلیس انگلیس تحقیقاتی را پیرامون سوء استفاده جنسی یک نماینده ارشد حزب کارگر این کشور از کودکان و افراد ناتوان آغاز کرده است به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس کارآگاهان انگلیس دو هفته پیش از سوءاختلال پارانویا
اختلال پارانویا چه نوع اختلال روانی است و چه علائم و نشانه هایی با خود بهمراه دارد و راههای درمانی برای آن چگونه اند یک روانپزشک گفت پارانویا اصطلاحی روانشناختی روانپزشکی است در این حالت فرد به نوعی آشفتگی فکری یا هذیان دچار است که شامل بدبینی حسادت و خودبزرگبینی است دروانکاوی افراد خجالتی
افراد خجالتی و کم رو از چه نوع آسیب های روحی و روانی رنج می برند و بهترین راههای درمانی برای آنان کدام است دلتان می خواهد وقتی وارد یک جمع می شوید چطور با شما رفتار شود قطعا دوست دارید از شما استقبال به حرف هایتان گوش داده شود اما اگر از قضا احساس کنید در جمعی که به آن وارد شتاثیر پذیری افراد خانواده از شغل مادر
تاثیرات روحی و روانی که زنان شاغل بر افراد خانواده می گذارند بسیار حائز اهمیت و مهم و مفید است و موجب بالابردن روحیه اعتماد بنفس در آنان می شود زهرا همتی اظهار کرد افراد برای تأمین اقتصاد و کسب فرصتهای بیشتر مهارتهای مورد نیاز را کسب میکنند اما هماکنون بهعلت نابرابری درتاثیرپذیری متابولیسم بدن از اختلالات روحی
افسردگی چه تاثیراتی می تواند بر متابولیسم بدن بگذارد افرادی که به این عارضه روحی دچارند چه کارهایی لازم است انجام دهند پژوهشگران در مطالعه ای جدید به این نتیجه رسیدند که تغییرات ایجاد شده در میتوکندری DNA که به سبب افسردگی های شدید ایجاد می شود پایدار بوده و تا مدتها باقی می ماصحبت هایی پیرامون اختلال افسردگی Mania
افسردگی چند نوع است و برخی از انواع آن مشکلات زیادی را در پی دارند و به سختی درمان می شوند در این مطلب به بررسی افسردگی شیدایی می پردازیم اختلال افسردگی – شیدایی همان بیماری یا به بیان بهتر اختلال دوقطبی است که این روزها خیلی افراد از آن رنج میبرند و خلق و خوی آنها مدامرابطه سردمزاجی با اختلالات روحی
اگر سرد مزاجید پس مراقب باشید دچار افسردگی نشوید و روحیه خود را نبازید چون مزاج سرد زمینه ساز افسردگی در افراد است سید جواد علوی درباره مزاجهای 4گانه اظهار کرد حالات روحی و روانی افراد بسیار بر جسم آنها اثر میگذارد و افراد با شناختن مزاج خود به راحتی میتوانند بر رفتار خود غلبی خوابی و افراد مستعد ابتلا به آن
بی خوابی معمولا گریبان چه افرادی را می گیرد و چه افرادی با این عارضه بیشتر درگیرند بیخوابی در افراد مختلف و به علتهای مختلف بروز میکند البته بیخوابیهای افراد سالمند به خاطر کهولت سن و بیماری است ایرج خسرونیا متخصص داخلی اظهار داشت بیخوابی در افراد مختلف و به علتهای مختلفپیشروی پیری در افراد مختلف
آیا پیرشدن و روند آن در افراد مختلف متفاوت است و آیا سرعت پیشروی آن در همه یکسان است گروهی از محققان بین المللی حدود هزار نفر را که همگی در یک سال 73-1972 در نیوزیلند متولد شده بودند از بدو تولد زیر نظر گرفته و سپس میزان پیری آنها را در سنین 26 32 و 38 سالگی ارزیابی کردند اپرداخت910 میلیارد تومانی تامین اجتماعی یزد به افراد زیر پوشش
پرداخت910 میلیارد تومانی تامین اجتماعی یزد به افراد زیر پوشش یزد - ایرنا - مدیرکل تامین اجتماعی یزد گفت سال گذشته در مجموع 9هزار و یکصد میلیارد ریال در قالب تعهدات کوتاه و بلندمدت به بیمه شدگان زیر پوشش این سازمان پرداخت شد به گزارش ایرنا محمدرضا صابری پنجشنبه شب به مناسبت هفچه موقع لازم است به متخصص پوست برویم؟
اکنون برایتان توضیح می دهیم که در چه زمانی مراجعه به متخصص پوست لازمست چند نشانه ای که اگر آن را در بدن خود دیدید لازمست که به متخصص پوست بروید اگر در آفتاب سوختهاید اگر تا به حال برای برنزه کردن به سالن زیبایی مراجعه کردهاید یا حتی به خاطر آفتاب گرفتن سوختهاید حتی اگر سالهخطر انتقال بیماری های جنسی با اپیلاسیون
آیا می دانستید برخی بیماریهای آموزشی می توانند با روش های مختلف اپیلاسیون و دفع موهای زائد انتقال پیدا کنند یک استاد دانشگاه گفت اگر اکثر مشتریان یک مرکز را افراد آلوده تشکیل دهند قطعا خطر انتشار بیماریها در آن مرکز به افراد سالم بیشتر خواهد بود از سوی دیگر دانش فرد انجعامل اصلی تعیین جنسیت کشف شد
به تازگی محققین متوجه عامل اصلی تعیین کننده جنسیت در جنین شده اند و با آزمایشات خود به این قضیه پی برده اند تیم تحقیق دانشگاه مریلند آمریکا به سرپرستی مارگارت مک کارتی به مطالعه و بررسی رشد مغز در نوزاد تازه متولدشده موش ها پرداختند این محققان دریافتند که استرادیول یکی از-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها