تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):برترین عبادت مداومت نمودن بر تفکر درباره خداوند و قدرت اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852626739




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس از عنبرآباد گزارش می‌دهد لزوم گسترش کشت‌های جایگزین در جبالبارز جنوبی


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس از عنبرآباد گزارش می‌دهد
لزوم گسترش کشت‌های جایگزین در جبالبارز جنوبی
با توجه به کم‌آبی شدید بخش جبالبارز جنوبی در شهرستان عنبرآباد در اقدامی فراگیر کشت محصولات جایگزین از جمله زیتون، انار و انجیر در منطقه گسترش یافته است.

خبرگزاری فارس: لزوم گسترش کشت‌های جایگزین در جبالبارز جنوبی



به گزارش خبرگزاری فارس از عنبرآباد، با توجه به کم‌آبی شدید بخش جبالبارز جنوبی و گرمای زیاد فصل تابستان و شیوع بیماری‌های ویروسی در خانواده مرکبات، کاشت و نگهداری از مرکبات تقریبا غیرممکن بوده و این امر سبب شده تا بسیاری از کشاورزان تغییر شغل دهند و از علل اصلی مهاجرت روستایی‌ها به شهر نیز همین مورد است. اما مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان عنبرآباد در اقدامی فراگیر در منطقه جبالبارز جنوبی سعی در گسترش کاشت محصولات جایگزین دارد، محصولاتی از قبیل زیتون، انار و انجیر که بازدهی فراونی در جبالبارز جنوبی دارند و در مقابل کم‌آبی و بیماری‌های گیاهی هم مقاومت بیشتری از خود نشان داده‌اند. بیش از 30 تن انجیر در جبالبارز جنوبی برداشت می‌شود زیتون‌کاران بخش جبالبارز جنوبی شاید در اوایل برای تایید وام‌های خود تعدادی از ارقام زیتون را کاشت می‌کردند، اما این روزها با توجه به مقاومت این گیاه به خشکی، کم‌آبی، تنش‌ها و بیماری‌ها سبب شده بیشتر به اهمیت این درخت پی ببرند. البته تلاش مسئولان امر کشاورزی در زمینه معرفی هرچه بهتر این محصول و بازاریابی و خرید تضمینی با نرخ مناسب درخت زیتون سبب شده تعداد زیادی از کشاورزان زیتون بکارند و به‌عنوان گیاهی مناسب و با صرفه اقتصادی به آن نگاه کنند. پهلوان‌نژاد یکی از باغ‌داران زیتون شهر مردهک که محصولات مرغوبی هم دارد، به خبرنگار فارس گفت: از درخت زیتون راضی هستم، خوب رشد می کند و از لحاظ اقتصادی هم برای من بهتر از مرکبات بوده است، البته در بازدیدهای مسئولان خدمات جهاد کشاورزی متوجه شدم که باید این درخت را پیوند زد و با انجام این کار و تغذیه مناسب سبب شده یکی از مرغوبترین محصولات را پرورش دهم و در زمینه فروش آن هم مشکلی نداشته‌ام. بیشترین زیتون بخش جبالبارز در منطقه نرگسان کاشت شده که به دلیل تغذیه نامناسب بوته‌های آنها ضعیف و محصول دچار سال‌آوری شده است از دیگر مکان‌های بخش جبالبارز جنوبی که زیتون در آن پرورش داده می‌شود، می‌توان به روستاهای کنارستان، روداب و کوشکمور اشاره کرد.

انجیر از دیگر محصولاتی است که در جبالبارز جنوبی سالانه بیش از 30 تن از آن برداشت می‌شود، بیشتر این محصول از رقم تر در منطقه است و بیشترین سطح زیر کاشت انجیر در بخش جبالبارز جنوبی به ترتیب در روستاهای بارده و روداب است که در حاشیه رودخانه‌ها است و به‌صورت دیم نگهداری می‌شوند. روستای خوش آب و هوای بارده در قسمت شمال بخش جبالبارز جنوبی و در دهستان گرمسار واقع شده، بارده که زمستان‌هایی پرباران دارد و ارتفاعات آن در فصل زمستان پوشیده از برف است در فصل بهار و تابستان هوای خنک و مطبوعی دارد. خانه‌های پلکانی روستا در کنار درختان سردسیری و گرمسیری سیمای زیبایی به خود گرفته و در مرکز روستا چناری تنومند وجود دارد که طبق گفته اهالی روستا بیش از چهار نسل از عمر آن می‌گذرد که حدود 300 سال است. درختان انجیر که از ساقه‌های آن پیداست سالیان زیادی از عمر آنها می‌گذرد در دشت بارده به‌صورت پراکنده و در رودخانه به‌صورت متراکم وجود دارند، انجیرهای بارده در بازارهای محلی و بیشتر در استان همجوار یعنی هرمزگان به فروش می‌رسد. بازدهی درختان مرکبات نسبت به قبل بسیار کمتر شده است خسروی یکی از کشاورزان منطقه می‌گوید: درختان انجیر زیادی در زمین‌های ما وجود دارد که طی سال‌های قبل ما فقط برای استفاده داخلی از آنها مصرف می‌کردیم، اما با ورود بحث ترویج و همکاری مسئولان توانسته‌ایم محصولات خود را به فروش برسانیم و بیشتر مردم روستا درختان انجیر را هرس و در فصول گرم و کم‌باران سال آنها را آبیاری نیز می‌کنند و مقداری از انجیرها پس از برداشت و خشک‌شدن به بندهایی در اندازه‌های مختلف کشیده می‌شوند و در فصل زمستان مورد استفاده قرار می‌گیرند. مردم روستای بارده با توجه به زمستان‌های سرد مقدار زیادی از محصولات مرکبات خود را به چنگال زمستان خشک کوه‌های جبالبارز می‌سپارند و به دلیل کم آب شدن رودخانه، بازدهی درختان مرکبات نسبت به قبل بسیار کمتر شده و زمین‌های آنها می‌تواند درخت انجیر و انگور و انار را به راحتی تولید کند.

در روستای بارده تعداد زیادی درخت انگور وجود دارد که در بازارهای محلی به فروش می‌رسد، در شهرستان همجوار رودبار جنوب طی سال زراعی امسال حدود 40 تن انگور برداشت شده است. انارکاران بخش جبالبارز جنوبی که بیشترین آنها به ترتیب در روستاهای بارده، رودفرق، روداب و کوشکمور هستند وضعیت بهتری دارند و از آنجا که انار در جنوب بازارپسندی بیشتری نسبت به انجیر و زیتون دارد و کشاورزان به راحتی آن را به فروش می‌رسانند گسترش کاشت آن نیز بیشتر بوده و تقریبا در 90 درصد روستاهای جبالبارز جنوبی کاشت و نگهداری می‌شود. انار جایگزین مناسبی برای مرکبات در منطقه است یکی از انارکاران روستای کوشکمور در این زمینه به خبرنگار فارس گفت: انار جایگزین مناسبی برای مرکبات روستای کوشکمور بوده و باردهی خوبی هم دارد و از لحاظ برداشت و بازار فروش هم مشکلی ندارد، اما ایرادی که در محصول ما وجود دارد، این است که خارهای درخت انار با وجود بادهای شدید در بهار و تابستان در منطقه به پوست میوه انار آسیب جدی می‌رساند و سبب می‌شود که زیبایی میوه از بین برود. تابش افزود: ما در ابتدا بدون هماهنگی با مسئولان بخش کشاورزی اقدام به کاشت بعضی ارقام کردیم، اما بعدها از مسئولان مدیریت جهاد کشاورزی خواستیم که واریته‌ای معرفی کنند که متناسب با منطقه جبالبارز و از شرایط مطلوبی برخوردار باشد تا میوه‌های ما بازارپسندی بهتری داشته باشد و با ورود نهال‌های اصلاح شده انار توسط مدیریت کشاورزی شهرستان اکنون یکی از بهترین انارهای منطقه را تولید می‌کنیم. فرزاد احمدیوسفی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان عنبرآباد گفت: ما نمی‌گوییم کاشت مرکبات غیراقتصادی شده است، اما اگر کشاورزان مدیریت مزرعه و باغات را به نحو مطلوب انجام دهند، بدون شک با مقاوم شدن درختان مرکبات متقابلا بیماری‌ها نیز اثر کمتری در درختان خواهند داشت. وی بیان کرد: در زمینه تولید رقم‌های کاملا سالم نهالستان‌های داریم که برای تولید هر نهال پروسه مشخصی طی و در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرند و پیوندک آنها از باغات مادر کاملا سالم تهیه می‌شود. احمدیوسفی افزود: کشاورزی در بخش جبالبارز جنوبی در حال سپری کردن روند مکانیزه شدن است و کشاورزان نیز در این زمینه همکاری لازم را با مسئولان دارند و در حال حاضر بیشترین سطح زیر کشت محصولات کشاورزی در جبالبارز جنوبی نخیلات است، هرچند درصد زیادی از این محصول به دلیل ضعف مدیریت کشاورزان و کم‌آبی ضعیف و در نهایت نابود شده است.

بزرگ‌ترین باغ زیتون عنبرآباد در نرگسان جبالبارز جنوبی وی بیان کرد: در زمینه کاشت زیتون بزرگ‌ترین باغ زیتون شهرستان عنبرآباد در روستای نرگسان جبالبارز جنوبی قرار دارد که این باغ به دلیل نداشتن تغذیه مناسب و برطرف نشدن نیاز آبی نتوانسته است بازدهی لازم را داشته باشد، هرچند کارشناسان رقم‌هایی را که نیاز به پیوند داشته به کشاورزان معرفی کرده و پیوندک مناسب در اختیار انها قرار داده‌اند، اما مالکان این باغ مدیریت لازم را برای پرورش مناسب این محصول نداشته و بحث ترویج به‌صورت برنامه‌ریزی شده و مداوم در منطقه در حال اجراست. مدیر جهاد کشاورزی عنبرآباد عنوان کرد: گیاه زیتون در مناطقی بهترین عملکرد و بهترین کیفیت را خواهد داشت که دارای زمستان‌های معتدل و تابستان‌های گرم و خشک و طولانی باشند و در این شرایط میوه‌ها امکان رسیدن پیدا می‌کنند، زیرا زیتون درختی نیمه گرمسیری بوده، بنابراین به یخبندان‌های شدید حساس است. وی افزود: محصول انار نیز میوه‌ای مرغوب در جبالبارزجنوبی دارد و در روستاها محصولی با بازارپسندی مطلوب تولید و رقم‌های مناسب برای کشاورزان از استان فارس تهیه و در اختیار آنها قرار می‌گیرد. احمدیوسفی گفت: درخت  انجیر نیز در روستاهای روداب و بارده و رودفرق بازدهی قابل قبولی دارد، هرچند روستاهای دیگر جبالبارز هم ظرفیت کاشت این محصول را دارند، البته بیشترین رقمی که در منطقه کاشت شده، رقم تر است که حساسیت بالایی دارد و در این زمینه اقدام به ورود رقم خشک انجیر از استان فارس کرده‌ایم که کشاورزان به راحتی محصول خود را تولید و برداشت کنند و با نرخ بهتری به فروش برسانند. وی خاطرنشان کرد: به دلیل پایین رفتن سطح منابع آبی منطقه از کشاورزان تقاضا می‌کنیم با تشکیل پرونده لازم و استفاده از تسهیلات بانکی اقدام به مکانیزه کردن سیستم آبیاری باغات و مزارع خود کنند تا سفره‌های آب زیرزمینی ما به کلی نابود نشود. انتهای پیام/80007/ب۴۰

94/04/29 - 12:36





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن