واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چهارمحال و بختیاری در محاصره چادرهای گردشگران شهرکرد - ایرنا - چهارمحال و بختیاری یکی از استان ها و مناطق زیبای کشورمان است که در فصل تابستان خانواده ها و گردشگران بسیاری برای دیدن جاذبه های طبیعی و لذت بردن از هوای پاک آن به این سرزمین سفر می کنند.
چهارمحال و بختیاری منطقه ای است که تمامی سلیقه های مختلف گردشگری از توریسم ˈآلپاینˈ گرفته تا اکوموزه های طبیعی عشایری در آن یافت می شود.
این استان به دلیل قرار گرفتن در ارتفاعات زاگرس میانی به عنوان یکی از جاذبه های مهم گردشگری فصل گرمای ایران قلمداد
می شود و فصل تابستان، زمان مفیدی برای جذب بیشترین جمعیت گردشگری ایران است.
در گردشگری تابستانی مناطق کوهستانی، میزبان خیل گردشگران می شوند به گونه ای که از مناطق کوهستانی در تابستان به عنوان پرتردد ترین کمپ های گردشگری یاد می کنند.
در حالی که تابستان خرماپزان خوزستان و گرمای کویری اصفهان، هوای گرد و غبار آلودی دارد، خنکای تابستانی چهارمحال و بختیاری گردشگران را در تعطیلات عید فطر به خود جلب کرده است.
زمانی که گرمای هوا در جنوب و فلات مرکزی به بیش از 40 درجه می رسد، هوای نیمه تابستانی اما خشک چهارمحال و بختیاری،
گردشگران را به وجد آورده است.
غار یخی و برفی چما در منطقه چما کوهرنگ خنکای نیسم تابستانی را به رخ گردشگران می کشد تا گردشگران حس کنند در تابستان تب دار، می توانند زمستان را تجربه کنند.
وجود سه تالاب بزرگ چغاخور، گندمان، سولقان، دریاچه بزرگ سد کارون چهار، گرداب بن، رودخانه های بازفت، زاینده رود و رود کارون، گردشگری آبی این استان را رقم می زند.
شش کانون در مسیر بازفت شهرستان کوهرنگ، شامل دو کانون اصلی، دو کانون مکمل و دو کانون بین راهی و کانون های گردشگری جاده بازفت چهارمحال و بختیاری در تعطیلات عید فطر امسال پذیرای گردشگران فلات مرکزی ایران است.
مهمترین ویژگی صنعت گردشگری چهارمحال و بختیاری اکوتوریست طبیعی است که این نوع ظرفیت برای بسیاری از شهرنشینان جذابیت خاص دارد.
چهارمحال و بختیاری از نظر طبیعت و ویژگی های گردشگری طبیعی به استان چهار فصل سال معروف است و قرار گرفتن در بین دو منطقه صنعتی اصفهان و خوزستان شرایط مناسبی را برای حضور گردشگران در این استان فراهم کرده است.
وجود بافت عشایری در مناطق چهارمحال و بختیاری ظرفیت اکوموزه ای این استان را افزایش داده و اصالت فرهنگی این خطه، آن را به جشنواره فرهنگ های ایرانی تبدیل کرده است.
ارتفاع دو هزار متری، یکسانی فشار هوا در مناطق مختلف، وجود باشگاه های سوارکاری و اسب دوانی، تورهای قایقرانی و قایق سواری، برپایی سیاه چادرهای عشایری و وجود کانون های آبی و مناظره طبیعی فصل تابستان گردی را در این استان رقم زده است.
اما در تعطیلات عید سعید فطر امسال، کانون های گردش پذیر چهارمحال و بختیاری به حدی با استقبال گردشگران همراه بود که حتی چادرهای مسافرتی در بوستان ها و خیابان های شهرکرد و بروجن نیز برپا شد.
منطقه سامان مملو از چادرهای مسافرتی گردشگران است که این ورود بیش از ظرفیت گردشگران، باعث قفل شدن چند ساعتی ترافیک در مسیرهای حاشیه زاینده رود نیز شد.
البته برخی از گردشگران از تعطیلی بازار شهرکرد یا جاری کردن آب در زیر چادرهای مسافرتی از سوی کارگران فضای سبز بوستان ها به شدت انتقاد داشتند.
همزمان با تعطیلات عید سعید فطر و آغاز دور دوم سفرهای تابستانی، ظرفیت تمامی هتل ها، هتل آپارتمان ها و مهمانسراهای چهارمحال و بختیاری تکمیل شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری از ضریب اشغال 100 درصدی واحدهای اقامتی استان خبر داد و گفت: همزمان با تعطیلات عید سعید فطر و با توجه به استقبال مسافران و گردشگران، ظرفیت پذیرش 15 هزار نفری استان به 16 هزار نفر افزایش یافت.
بهمن عسگری سوادجانی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این 16 هزار واحد اقامتی، شامل پنج هزار نفر مراکز آموزش و پرورش، دو هزار نفر هتل ها، دو هزار نفر در مهمانسراهای دولتی و خوابگاه دانشگاه آزاد، پنج هزار نفر در کمپ های گردشگری و دو هزار نفر در خانه های مسافر است.
وی اظهار کرد: مسیر گردشگری زاینده رود و قطب گردشگری کوهرنگ بیشترین بازدیدکنندگان را به خود اختصاص داده اند.
در تعطیلات عید سعید فطر پارسال، بیش از یک میلیون مسافر به این استان 900 هزار نفری سفر کرد، که رییس جمهوری در پانزدهم مردادماه سال 93 در سخنرانی خود در شهرکرد به آن اشاره کرد و تاکید داشت که این استان باید قطب اصلی گردشگری در تابستان باشد.
21 هتل با ظرفیت 694 تخت، 23 مرکز اقامتی خصوصی و استیجاری، سوئیت های و خانه های اجاری با 105 اتاق و 224 تخت امسال میزبان گردشگران تعطیلات عید فطر است.
اکنون 458 منطقه گردشگری در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که از این تعداد 109 منطقه گردشگری طبیعی، 325 جاذبه تاریخی و فرهنگی و 24 نقطه انسان ساخت است.
گزارش از محمود رییسی
2077/2097
28/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]