تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس به خاطر خداى سبحان از چيزى بگذرد، خداوند بهتر از آن را به او عوض خواهد داد. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844866511




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قیمت یک کیلو خاویار صادراتی چند؟ / صنعت تولید خاویار ایران در حال انقراض


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
خاویار قیمت یک کیلو خاویار صادراتی چند؟ / صنعت تولید خاویار ایران در حال انقراض

اقتصاد > بازرگانی؛
قیمت یک کیلو خاویار صادراتی چند؟ / صنعت تولید خاویار ایران در حال انقراض
قيمت یک کیلو خاويار پرورشی صادراتی ایران حدود 6 ميليون تومان است که با قیمت 7 سکه تمام طرح جدید 880 هزار تومانی برابری می کند.



به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، در حال حاضر مقصد صادرات اين محصول كشورهای اروپايی همچون اسپانيا و فرانسه است، البته در سال جاری روسيه و آذربایجان هم به لیست اين كشورها اضافه شده است.

دریای خزر مهمترین منبع و محل زندگی ماهیان خاویاری در جهان است به طوریكه حدود 90 درصد از خاویار غیر پرورشی عرضه شده به بازارهای جهانی از این دریا بدست می آید.

شرایط زیستی حاكم بر سواحل جنوبی خزر به همراه مدیریت دقیق و مهارت خاویارسازان ایرانی، خاویار ایران را از بالاترین كیفیت در بازارهای جهانی برخوردار كرده است، به طوری كه علیرغم تلاش سایر كشورها هنوز خاویار ایران از معروفیت و مرغوبیت جهانی برخوردار است.

گونه های ماهیان خاویاری دریای خزر

5 گونه از ماهیان خاویاری كه در دریا خزر زندگی می كنند که فیل ماهی یا بلوگا (Huso huso) بزرگترین عضو این خانواده است كه در دریای خزر زیست می كنند و به همین واسطه به فیل ماهی معروف است. مرغوب ترین خاویار از این گونه استحصال می شود. همچنین تاس ماهی ایرانی یا قره برون (Acipenser Persicus) نمونه دیگر از ماهیان خاویاری است.

تولید كل آبزی پروری كشور حدود 370 هزار تن است و از سوی دیگر تولید ماهی قزل‌آلا به علت شیوع بیماری ویروسی با كاهش روبرو است و تولید میگو نیز با 70 درصد افزایش تولید همراه بوده است.

صید ماهیان خاویاری در دریای خزر از سال 2011 ممنوع است، البته طرحی برای توسعه پرورش ماهیان خاویاری در دست تهیه و اجراست.

طبق گفته عبدالحی معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران، بیش از 40 مزرعه در زمینه پرورش ماهیان خاویاری در استان‌های ساحلی گیلان، مازندران و گلستان، قم، لرستان و فارس فعالیت می‌كنند. در سال گذشته هزار تن گوشت و 1.5 تن خاویار پرورشی تولید شده، قیمت هر كیلوگرم خاویار پرورشی شش میلیون تومان یا 1700 یورو است.

کاهش تولید خاویار

 

نماینده قائم شهر و سوادكوه و جویبار در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مدیریت بخش شیلات باید جدی تر با برنامه ریزی منسجم و قوی تر باشد، گفت: تولید خاویار ایران در سال های گذشته کاهش بسیار زیادی داشته است و از سوی دیگر مسئولان به جای تقویت تولید داخل به دنبال واردات بی رویه هستند.

سید هادی حسینی افزود: در حال حاضر نیروی انسانی، تخصص و ظرفیت افزایش تولید در کشور وجود دارد، شایسته نیست این ظرفیت بالقوه را دست نخورده بگذاریم یا از آن به نحو احسن استفاده نکنیم.

وی ادامه داد: همچنین نباید اجازه دهیم آلودگی آب یا کمبود تجهیزات و امکانات سبب کاهش تولید شود، ضمن اینکه از حضور بخش خصوصی در این صنعت باید حمایت کنیم.

نماینده بابل در مجلس با تاکید بر اینکه خاویار به بخش خصوصی واگذار شود، گفت: میزان تولید خاویار ایران در سال های گذشته با کاهش شدیدی روبرو بوده است، اگر خواهان زنده شدن دوباره این صنعت هستیم باید از ظرفیت و پتانسیل بخش خصوصی و سرمایه گذاران داخلی و خارجی استفاده کنیم.

حسین نیازآذری تصریح کرد: خاویار از جمله محصولاتی است که ارزآوری و درآمد خوبی برای کشور خواهد داشت اما از این ظرفیت در سال های گذشته به خوبی استفاده نشده است.

نماینده نوشهر و چالوس در مجلس نیز با تاکید بر اینکه تولید خاویار باید از حالت دولتی بودن خارج و به بخش خصوصی واگذار شود، گفت: دولت تاجر خوبی نیست، باید زمینه و بستر را برای حضور بخش خصوصی فراهم کنیم. بنابراین انتظار ما این است که بستر و زیرساخت‌ها برای اعتماد‌سازی و حضور پر رنگ بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در این بخش باید به خوبی مهیا شود تا از ورود چینی ها به بازار خاویار جلوگیری کنیم.

قاسم احمدی‌لاشكی با بیان اینکه در حال حاضر چین مشتریان و سهم بازار خاویار را در اختیار گرفته است، البته چنین اتفاقی در دیگر حوزه ها نیز رخ داده است، اضافه کرد: خاویار در صادرات ایران می تواند سهم قابل توجهی داشته باشد، به طور کلی انتظار ما از مسئولان این است که از این ظرفیت به خوبی استفاده کنند و دوباره به تولید 300 تنی خاویار برسیم.
تولید خاویار ایران به 400 کیلوگرم هم نمی رسد

 

مدیر عامل اتحادیه آبزیان کشور با بیان اینکه میزان تولید خاویار ایران در سال 92 به 400 کیلوگرم هم نمی رسد، گفت: سال 91 نیز تولید از 300 تن به 3 تن رسید، به طور کلی روند کاهش تولید را در این چند سال گذشته داشته ایم.

ارسلان قاسمی افزود: علاوه بر بی توجهی دولت به بحث خاویار، حضور چهار کشور حاشیه دریای خزر نیز است که در خصوص بازسازی ذخایر، صید قاچاق و آلودگی دریای خزر بی توجه بوده اند و سبب آسیب به صنعت خاویار شده است.

وی با بیان اینکه دولت سال هاست در حوزه تولید خاویار هزینه های کلانی را انجام می دهد اما خروجی آن متناسب به هزینه ها نیست، اضافه کرد: در حوزه بازسازی ذخایر و همچنین رها سازی بچه ماهی ها خاویار بسیار هزینه شده است اما این اقدام بی فایده است چرا که میزان هزینه با درآمد آن تناسبی ندارد.

مدیر عامل اتحادیه آبزیان کشور تصریح کرد: چین برای حفظ ذخایر خود، ماهی در حد یک کیلو گرم را رها سازی می کنند اما در ایران معلوم نیست سرنوشت نیمی از بچه ها ماهی ها چه می شود.

قاسمی انتقاد کرد: در حال حاضر توهم این را داریم که صنعت خاویار در انحصار ایران است، در صورتی که کشورهایی مانند چین، اسپانیا، کره جنوبی، اروگوئه، مجارستان و بسیاری از کشورها به بخش تولید خاویار ورود کرده اند.

وی تاکید کرد: اگر خواهان زنده شدن صنعت خاویار کشور هستیم دولت باید اجازه ورود بخش غیردولتی را بدهد، به دلیل اینکه دولت تاجر و رقابت کننده های خوبی در بازار جهانی نیست، دولت می تواند بحث نظارت و کنترل را در اختیار داشته باشد./خبرآنلاین/110



۲۸/۰۴/۱۳۹۴ - ۰۸:۴۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن