محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845921744
استراتژی نفتی اوباما نگهداری آمریکا در خاورمیانه
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: به دنبال چین و هدف عربستان صورت می گیرد؛ استراتژی نفتی اوباما نگهداری آمریکا در خاورمیانه خبرگزاری پانا: اوباما تقریبا تمام نیروهای آمریکایی را ازعراق و افغانستان بیرون کشید. آمریکا در بمباران لیبی به شکلی بسیار محدود مشارکت کرد و از دخالت علیه مقامات دمشق درسوریه خودداری نمود. توافق هسته ای با تهران با گام هایی فشرده درجریان است و واشنگتن اکنون به شدت به اسرائیل فشارمی آورد که به فوریت به توافق با فلسطینی ها دست یابد. درهمه جا دیده می شود که واشنگتن مایل به بستن پرونده های میانه است تا به کار دیگر خود (چین) بپردازد و کابوس خاورنزدیک را فراموش کند.
۱۳۹۴ يکشنبه ۲۸ تير ساعت 02:29
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری پانا، ایگنوسیو رامونه Ignacio Ramonet در مقاله ای در لوموند دیپلماتیک به بررسی سیاست جدید دولت اوباما در قبال چین پرداخته و نوشت: ایالات متحده چین را تنها قدرت معاصر می داند که می تواند درمیان مدت (نیمه دوم قرن بیست و یکم) با آن رقابت کند و برتری یکه تازانه اش درسطح جهانی را به چالش بکشد. نویسنده معتقد است: از آغاز سال های ٢٠٠٠ «راهبردی حاکی ازعدم اعتماد» نسبت به پکن درپیش گرفته است. باراک اوباما، رئیس جمهوری امریکا تصمیم گرفته که کل سیاست خارجی امریکا را درمسیراین خط مشی تغییرجهت دهد. آمریکا نمی خواهد باردیگر خود را در وضعیت تحقیرآمیز «جنگ سرد»( ١٩٨٩ – ١٩٤٨) بیابد و ناگزیر باشد برتری جهانی خود را با «ابرقدرت دیگر»ی مانند اتحاد شوروی تقسیم کند. این نظریه ای است که مشاوران آقای اوباما آن را چنین جمع بندی می کنند: «یک سیاره، یک ابرقدرت».
درنتیجه، واشنگتن نیروها و پایگاه های نظامی خود را برای « محاصره» چین به سوی شرق آسیا سوق می دهد. درواقع، چین ناظر آن است که جلوی ظرفیت های توسعه دریایی اش توسط چندین «درگیری جزیره ای» با کره جنوبی، تایوان، ژاپن، ویتنام، فیلیپین... و حضور هراسناک ناوگان هفتم ایالات متحده گرفته شده است.
به موازات این امر، دیپلوماسی آمریکا روابط خود را با حکومت هایی که مرز زمینی با چین دارند (به استثنای روسیه) تقویت می کند. این امر توضیح گر نزدیکی چشمگیر واشنگتن به ویتنام و برمه است.
این سیاست اولویت بخشی به سوق دادن نیروها به سوی شرق و جلوگیری از چین تنها درصورتی ممکن خواهدبود که ایالات متحده بتواند از تعهدات خود در خاورنزدیک شانه خالی کند. دراین صحنه راهبردی، واشنگتن به طورسنتی در ٣ عرصه مداخله می کند:
١ - عرصه نظامی: زیرا آمریکا دردرگیری های بسیار، ازجمله افغانستان علیه طالبان و عراق- سوریه علیه سازمان خلافت اسلامی (داعش) دخالت دارد.
٢ - عرصه دیپلوماتیک: به ویژه درمورد جمهوری اسلامی ایران که واشنگتن می خواهد توسعه گری ایدیولوژیک آن را محدود کند و جلوی تهران را برای دستیابی به قدرت هسته ای بگیرد.
٣ - عرصه همبستگی: به ویژه درمورد اسرائیل که ایالات متحده به نوعی همچنان «مرجع نهایی حمایت» از آن است.
این « دخالت مفرط» مستقیم واشنگتن دراین منطقه (به ویژه پس از جنگ خلیج [فارس] درسال ١٩٩١) «محدودیت های قدرت آمریکا» را نشان داده که نتوانسته درهیچ یک از درگیری هایی (عراق، افغانستان) که دخالت عمیق کرده دست بالا پیدا کند و هزینه نجومی این درگیری ها عواقب فاجعه آمیزی حتی برروی نظام مالی جهانی داشته است.
ازاین پس برای واشنگتن روشن است که آمریکا دیگر نمی تواند به طور همزمان درسطح جهانی در دو تهاجم بزرگ دخالت داشته باشد. بنابراین، بدیل این کار یا این است که ایالات متحده در «ورطه» خاورنزدیک دردرگیری هایی صرفا قرن نوزدهمی درگیرشود، و یا این که برمساله ی ضروری بازدارندگی چین که جهش درخشان آن می تواند اعلام کننده انحطاط و نزول آینده قدرت آمریکا باشد متمرکز شود.
گزینه باراک اوباما روشن است: باید به چالش دوم پرداخت، زیرا این چالشی است که آنچه آمریکا درپایان قرن بیست و یکم خواهد بود را معین می کند. ازاین رو، واشنگتن باید به تدریج – و الزاما – خود را از خاور نزدیک عقب بکشد.
پرسشی که امروز مطرح است این است که اصولا چرا ایالات متحده تا حدی در خاور نزدیک درگیرشده که، از پایان جنگ سرد، از بقیه دنیا غافل مانده است؟ برای این پرسش تنها یک پاسخ می توان یافت: نفت.
از زمانی که آمریکا از خودکفایی در نفت درپایان سال های دهه ١٩٤٠ دست کشید، کنترل مناطق اصلی تولید مواد سوختی برایش به صورت «وسواس راهبردی» درآمده است. این امر تا حدودی توضیح گر «دیپلوماسی کودتا» است که واشنگتن در خاورنزدیک و آمریکای لاتین به کار گرفته است.
درخاورنزدیک، به همان نسبتی که امپراتوری کهنسال بریتانیا درسال های دهه ١٩٥٠ به سوی مجمع الجزایر اصلی خود عقب می نشست، امپراتوری آمریکا جای آن را گرفت و دست نشاندگان خود، به ویژه درعربستان سعودی و ایران، را که تولیدکنندگان اصلی مواد سوختی در دنیا بودند را همراه با ونزوئلا که در آن زمان تحت کنترل ایالات متحده بود مستقرکرد.
تا همین اواخر، وابستگی واشنگتن به نفت و گاز خاورنزدیک مانع ازاین بود که به طور جدی درمورد عقب نشینی از منطقه بیاندیشد.
چه تغییری رخ داده که اکنون آمریکا به فکر شانه خالی کردن از تعهدات خود در خاورنزدیک افتاده است؟ عامل این تغییر نفت و گاز میان سنگی است که استخراج آن با روش موسوم به «fracking» درسال های نخست دهه ٢٠٠٠ به اوج رسید و وضعیت را دگرگون کرد. این بهره برداری به خاطر افزایش شدید بهای نفت رونق یافت. نفتی که درسال های ٢٠١٣ – ٢٠١٠ بهای هر بشکه آن از ١٠٠ دلار فراتررفته بود.
ازآن پس آمریکا درزمینه مواد سوختی خودکفایی خود را بازیافت و اکنون حتی به مرحله ای رسیده که می تواند روزی به صورت یک صادرکننده بزرگ مواد سوختی درآید (١) و ازاین رومی تواند به شانه خالی کردن از تعهدات خود درخاورنزدیک بیاندیشد. اما، پیش از انجام این کار باید چاره ای برای التیام زخم های کهنه ای بیابد که گاه قدمت آنها به یک قرن میرسد.
به این خاطر، اوباما تقریبا تمام نیروهای آمریکایی را ازعراق و افغانستان بیرون کشید. آمریکا در بمباران لیبی به شکلی بسیار محدود مشارکت کرد و از دخالت علیه مقامات دمشق درسوریه خودداری نمود. توافق هسته ای با تهران با گام هایی فشرده درجریان است و واشنگتن اکنون به شدت به اسرائیل فشارمی آورد که به فوریت به توافق با فلسطینی ها دست یابد. درهمه جا دیده می شود که واشنگتن مایل به بستن پرونده های میانه است تا به کار دیگر خود (چین) بپردازد و کابوس خاورنزدیک را فراموش کند.
این سناریو تا زمانی که بهای نفت بالای ١٠٠ دلارهربشکه باقی مانده بود به خوبی پیش می رفت زیراهزینه تولید هربشکه نفت میان سنگی حدود ٦٠ دلار است و سودی مکفی (حدود ٣٠ تا ٤٠ دلار درهربشکه) برای تولیدکنندگان دربرداشت.
ژئوپولیتیک جدید نفت و عدم اعتماد آمریکا به چین در اینجا بود که عربستان سعودی وارد بازی شد. ریاض مخالف عقب نشینی واشنگتن ازخاورنزدیک، به ویژه پس از انجام توافق هسته ای با تهران است. سعودی ها این توافق را خیلی به نفع ایران می دانند و خود را در خطر آنچیزی می بینند که آنرا «توسعه گری» شیعه می نامند. فراموش نباید کرد که ذخایر عمده مواد سوختی عربستان سعودی در منطقه شیعه نشین این کشورقراردارد.
عربستان سعودی، با توجه به این که دومین ذخایرنفت دنیا را دراختیاردارد تصمیم گرفت که با کارت نفت درزمینه عقب نشینی ازخاورنزدیک بازی کند.
چگونه؟ ریاض علی رغم هشدارهای اوپک تصمیم گرفت که تولید نفت خود را به خلاف منطق بازرگانی با «شکستن قیمت» نفت و اشباع بازار با نفت ارزان افزایش دهد.
این راهبرد خیلی سریع موثرواقع شد. درمدتی کوتاه، بهای نفت کمتراز نصف شد و تا ٤٠ دلار پائین آمد و سپس کم کم افزایش یافت و درسطح ٦٠-٥٥ دلار تثبیت شد.
این سیاست کمر تولید نفت میان سنگی را شکست و امروز بیشترتولیدکنندگان این نفت دستخوش بحران، بدهکار و درشرف ورشکستگی هستند که این امر بخشی از نظام بانکی آمریکا را تهدید می کند که با گشاده دستی اعتبارات فراوانی به این تولیدکنندگان جدید نفت داده بود. نه نفت میان سنگی و نه حفاری ها در «عمق دریاها» با قیمت نفت ٤٠ دلار برای هربشکه سودبخش نیست. بسیاری از شرکت های بزرگ نفتی اکنون اعلام کرده اند که از بهره برداری های غیرسودبخش دردریاها دست می کشند و دهها هزارشغل ازدست رفته است.
ذخایر عربستان سعودی برای آن که جریان نفت را کنترل نماید تکافومی کند. این کشور تولید خود را به شکلی تنظیم می کند که افزایش مختصرکنونی بهای نفت حفظ شود اما نه درحدی که تولید نفت میان سنگی و اعماق دریاها به صرفه باشد.
ریاض به صورت داور مطلق بهای نفت درآمده که عامل تعیین کننده برای اقتصاد دهها کشور ازجمله روسیه، الجزایر، ونزوئلا، نیجریه، مکزیک، اندونزی و غیره است.
این موقعیت های جدید باراک اوباما را وامی دارد تا در برنامه خود تجدیدنظر کند. بحران تولید نفت میان سنگی به معنای پایان خودکفایی آمریکا درزمینه سوخت فسیلی است. ازاین رو، باردیگر وابستگی آن به خاورنزدیک و ونزوئلا ازسرگرفته می شود. درحال حاضربه نظر می آید که عربستان درشرط بندی خود برنده شده باشد. تا چه زمان؟
1- بر اساس ارزیابی آژانس بین المللی انرژی(AIE)، در حدود سالهای ٢٠٣٠ است که ایالات متحده در چارچوب « چند شاخگی انرژی» می توانند به این سطح برسند، یعنی زمانی که که مصرف کشورهای نوظهور از مصرف کشورهای OCDE پیشی می گیرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
ایران به انحصار آمریکا در تولید یک محصول استراتژیک نفتی پایان داد
با دستیابی به دانش فنی تولید ایران به انحصار آمریکا در تولید یک محصول استراتژیک نفتی پایان داد خبرگزاری پانا با دستیابی به دانش فنی تولید کاتالیست های واحدهای ایزوم پالایشگاهی ایران انحصار آمریکا در تولید این محصول استراتژیک صنعت نفت را شکست ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۱ تير ساعت 09 52 به گزجزئیات برنامه ویژه نفتی ایران در آمریکا
جزئیات برنامه ویژه نفتی ایران در آمریکا یک مقام مسئول در صنعت پتروشیمی با اشاره به تدوین برنامه ویژه به منظور صادرات محصولات پتروشیمی به آمریکا پس از لغو تحریمها از آغاز مذاکرات با اروپاییها برای ازسرگیری صادرات پتروشیمی خبر داد مهر احمد مهدوی در تشریح برنامه ویژه افزایش صادمذاکرات هسته ای ایران، استراتژی اوباما برای خاورمیانه نیست
تراز روزنامه تلگراف با یادآوری اینکه اوباما هنوز استراتژی کاملی برای خاورمیانه ندارد نوشت توافق هسته ای ایران به معنای دستیابی به استراتژی آمریکا برای خاورمیانه نیست و تیم اوباما باید طی 18 ماه باقی مانده برای بحران های خاورمیانه یک راهبرد تدوین کند به گزارش تراز روزنامه ارویترز: یک شرکت نفتی آمریکا ۱۰ درصد کارکنانش را اخراج کرد
رویترز یک شرکت نفتی آمریکا ۱۰ درصد کارکنانش را اخراج کردیکی از بزرگترین شرکتهای خدمات نفتی در ایالت داکوتای شمالی آمریکا طی یک هفته گذشته 10 درصد از کارکنان خود را اخراج کرد به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از رویترز شرکت ساوج یکی از بزرگترین شرکتآغاز مذاکرات نفتی ایران-اروپا/ جزئیات برنامه ویژه نفتی در آمریکا
در گفتگو با مهر اعلام شد آغاز مذاکرات نفتی ایران-اروپا جزئیات برنامه ویژه نفتی در آمریکا شناسهٔ خبر 2857324 - دوشنبه ۲۲ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۳۱ اقتصاد > انرژی یک مقام مسئول در صنعت پتروشیمی با اشاره به تدوین برنامه ویژه به منظور صادرات محصولات پتروشیمی به آمریکا پس از لغو تحریمهابزرگترین شرکت های نفتی، منتظر ورود به بازار ایران/کدام شرکت آمریکایی تحریم های ایران را دور زد؟
بزرگترین شرکت های نفتی منتظر ورود به بازار ایران کدام شرکت آمریکایی تحریم های ایران را دور زد اقتصاد > انرژی - ایرنا نوشت شرکت شلومبرگر که از بزرگ ترین شرکت های خدمات نفتی در جهان به شمار می رود اعلام کرده که به محض لغو تحریم ها ورود دوباره به ایران را مدبزرگ ترین حادثه نفتی آمریکا + ویدئو
بزرگ ترین حادثه نفتی آمریکا ویدئو شرکت بریتیش پترولیوم بی پی اعلام کرد با پرداخت جریمه ۱۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری این شرکت ماجرای حقوقی چندین ساله حادثه انفجار نفتی و زیست محیطی خلیج مکزیک حل خواهد شد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر بر اثر حادثه سال 2010 در خوزیر دفاع آمریکا به زودی عازم خاورمیانه میشود
چهارشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۰۸ رئیس جمهوری آمریکا قرار است وزیر دفاع این کشور را هفته آتی راهی خاورمیانه کند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس این سفر اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا در پی دستیابی به متن توافق هستهای گروه 1 5 با ایران انجام ماسرائیل الیوم: آمريکا آماده است خاورميانه را به ایران تقدیم کند
اسرائیل الیوم آمريکا آماده است خاورميانه را به ایران تقدیم کند شناسهٔ خبر 2852166 - یکشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۴ - ۱۴ ۵۲ اخبار کوتاه > بین الملل روزنامه صهیونیستی اسرائیل الیوم نوشت آمریکا به علت تهدیدهای داعش بر ضد خود آماده است که خاورمیانه را به ایران تقدیم کند و توافق هسته ای گاستراتژی مقابله با تروریسم آمریکا تعریف حماقت و دیوانگی است
استراتژی مقابله با تروریسم آمریکا تعریف حماقت و دیوانگی استتاریخ انتشار يکشنبه ۱۴ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۱ ۲۸ استراتژی مقابله با تروریسم آمریکا را میتوان نا کارآمد ناقص غیرعملی و تعریفی از حماقت توصیف کرد اما سوالات بسیاری در ذهنها به وجود آمده مبنی بر اینکه چرا آمریکایینامزد جمهوریخواهان آمریکا: اوباما نمیداند چه میکند
نامزد جمهوریخواهان آمریکا اوباما نمیداند چه میکند سناتور آمریکایی در مصاحبهای گفت در دوران ریاست جمهوری کنونی ایالات متحده افراط گرایی و افراط گرایان زمام امور را در خاورمیانه به دست گرفتهاند به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک لیندسی گراهام سناتور آمریکایی اشرکت تايدواتر خاورميانه از ليست تحريمهاي آمريکا خارج شد
۲۴ تير ۱۳۹۴ ۱۰ ۵۲ق ظ شرکت تايدواتر خاورميانه از ليست تحريمهاي آمريکا خارج شد موج - شرکت تايدواتر خاورميانه به عنوان بزرگترين پورت اپراتور بنادر ايران که از سال ۹۱ تحت تحريمهاي ظالمانه دولت آمريکا قرار داشت از ديروز همزمان با انتشار متن کامل توافقنامه ايران و کشورهاي ۱ ۵ از لاوباما، آمریکای قدرتمندتر، و گزینه های روی میز
مشروح سخنرانی اوباما بعد از توافق اوباما آمریکای قدرتمندتر و گزینه های روی میز اوباما گفت گفتمان تند مشکلی از واشنگتن حل نمی کند بلکه اتحاد قدرت هاست که قادر است چنین کاری را انجام دهد توافق به چیزی رسیده که دهه ها دشمنی نرسیده است به گزارشی سرویس سیاسی جام نیوز باراک اوتبریک جامعه یهودیان آمریکا به دولت اوباما
در پی حصول توافق هسته ای تبریک جامعه یهودیان آمریکا به دولت اوباما یک گروه از جامعه یهودیان آمریکا موسوم به جی استریت روز سه شنبه توافق به دست آمده بین ایران و گروه 1 5 را مورد تحسین و تمجید قرار داد به گزارش جام نیوز به نقل از ایرنا روزنامه جروزالم پست نوشت جی استریت با صدورفوری/ سخنرانی اوباما/ این توافق هماهنگ با سنت رهبری آمریکا در دنیاست
فوری سخنرانی اوباما این توافق هماهنگ با سنت رهبری آمریکا در دنیاست به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز باراک اوباما هم اکنون در حال سخنرانی در خصوص توافق هسته ای ایران و 1 5 است اوباما اظهار داشت این توافق تمام شرایط مورد نظر را رعایت کرده و راه دست یافتن ایران به سلاح هستهتقدیر باراک اوباما از تیم ملی زنان آمریکا
تقدیر باراک اوباما از تیم ملی زنان آمریکا باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا بعد از قهرمانی تیم ملی زنان این کشور با ارسال توئیتی به آنها تبریک گفت به گزارش "ورزش سه" تیم ملی زنان آمریکا که در دوره قبلی رقابت ها در دیدار نهایی مغلوب ژاپن شده بود این بار توانستاوباما به وعدههای خود عمل نکرد/ توافق به ضرر امنیت ملی آمریکاست
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا اوباما به وعدههای خود عمل نکرد توافق به ضرر امنیت ملی آمریکاست شناسهٔ خبر 2859272 - سهشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۸ ۱۹ بین الملل > ایران در جهان جان بینر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا توافق هسته ای امروز با ایران را موجب راه افتادن رقابت تسلیحاتی در منطق-
اقتصادی
پربازدیدترینها